Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@04:40:51 GMT

گام مقدماتی برای نیازسنجی قوانین برداشته شده است

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۶۴۶۵۸

گام مقدماتی برای نیازسنجی قوانین برداشته شده است

جلالی با بیان اینکه نیازسنجی قوانین از دوره نهم مجلس آغاز شده است، گفت: گام مقدماتی برداشته شده اما قانون اساسی، ابتکار عمل در حوزه قانونگذاری را با ارایه لایحه، به دولت داده لذا دولت‌ها باید فعال‌تر شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، «کاظم جلالی» در پاسخ به سوالی درباره نیازسنجی در حوزه قانونگذاری با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، گفت: در بخش‌هایی از سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری به موضوع نیاز‌سنجی اشاره شده است، مرکز پژوهش‌های مجلس در این حوزه پیشتاز بوده و در دوره‌های مختلف به این امر پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تدوین استراتژی مجلس دهم در راستای نیازسنجی قوانین

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس در دوره دهم کتابی تحت عنوان «استراتژی مجلس دهم شورای اسلامی» را منتشر کرد که در این کتاب مشخص شده، در چه حوزه‌هایی نیاز به قانونگذاری است و در چه حوزه‌هایی تصویب قانون نیاز نیست. همچنین در این کتاب بیان شده که در چه مواردی نیاز به اصلاح قوانین یا تنقیح است.

تهیه گزارشی درباره اهم معضلات کشور/ محدودیت‌ها مانع ابتکار عمل مجلس شدند

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس بر اساس کارهای پژوهشی انجام گرفته و نیازها و اولویت‌های جامعه اعم از بخش‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فراهنگی استراتژی مجلس در حوزه قانونگذاری را تبیین کرده است. در ابتدای دولت آقای روحانی نیز گزارشی در خصوص «اهم معضلات کشور» و اقداماتی که در این زمینه باید انجام گیرد، از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شد.

جلالی یادآور شد: قانونگذاری با هدف حل معضلات کشور انجام می‌گیرد بنابراین تصویب قوانین باید در مسیر نیازسنجی‌های صورت گرفته، قرار بگیرد. مرکز پژوهش‌های مجلس گام‌های موثری در این زمینه برداشته است منتهی قانون اساسی، ابتکار عمل در حوزه قانونگذاری را با ارایه لایحه، به دولت داده و از این رو اصل 75 قانون اساسی وضع شده تا مجلس هر طرحی را تصویب نکند.

تهیه گزارش واکاوی عملکرد دولت‌ها در ارایه لوایح به مجلس

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با توجه به اصول قانون اساسی دولت‌ها در این زمینه باید فعال شوند، مرکز پژوهش‌های مجلس در این خصوص نیز گزارشی تهیه کرده مبنی بر اینکه دولت‌ها از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون چه لوایح اصلی را به مجلس داده‌اند. رویکردهای دولت‌ها را نیز از این لوایح می‌توان تبیین کرد.

نیازسنجی قوانین از دوره نهم مجلس کلید خورد

وی با بیان اینکه نیازسنجی قوانین باید به روزرسانی شود، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس نیازسنجی قوانین را از دوره نهم مجلس شورای اسلامی آغاز کرده است، در دوره نهم استراتژی مجلس در قالب کتابچه‌ای تهیه و منتشر شد و در دوره دهم به طور مفصل‌ و جامع‌تری به این موضوع پرداخته شد. با توجه به جامعیت کتابی که در دوره کنونی تهیه شد، در دوره بعد تنها اولویت‌های جدید باید جایگزین شود.

بروکراسی پیچیده و طولانی مدت نظام قانونگذاری مانع اثرگذاری نیازسنجی قوانین

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در توضیح نتایج اثرگذاری نیازسنجی صورت گرفته، تصریح کرد: اقدامات انجام گرفته بی‌اثر نبوده و گام مقدماتی نیازسنجی قوانین در کشور برداشته شده، اما با توجه به بروکراسی پیچیده و طولانی مدت نظام قانونگذاری در کشور برخی موارد با تعلل یا زمان طولانی انجام گرفته است، البته دولت و مجلس از این موضوع استقبال کردند و در ادامه مسیر باید موانع مرتفع شود./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی پیاده روی اربعین اربعین مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد زائران اربعین حسینی هفته نیروی انتظامی موکب اربعین سپاه پاسداران روزنامه کاظم جلالی مجلس شورای اسلامی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۴۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، علی خضریان نماینده مردم تهران در روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم توسعه در مورد تبصره ماده ۵۷ این لایحه گفت:در این تبصره اتفاقی رخ داده موضوعی برای اضافه شدن فوق العاده خاص برای یکی از دستگاهها وجود دارد در حالی که در سری اول ایراد شورای نگهبان این موضوع نبوده است.

بیشتر بخوانید: دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد

خضریان اضافه کرد: صحن به رییس کمیسیون تلفیق برنامه اعتماد کرد و این موضوع را رییس کمیسیون بدون رای آوردن در بازگشت شورای نگهبان اضافه کرده است و در بازگشت دوباره به شورای نگهبان مورد ایراد واقع شده است.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان داشت: این خلاف عدالت است اگر بخواهیم برای یک دستگاه حقوق و مزایایی در فوق العاده اضافه کنیم. این خلاف عدالت و قانون رخ داده است.

وی از قالیباف خواست که این تبصره حذف شود و بدون این تبصره رای گیری شود.

قالیباف خطاب به خضریان بیان داشت: به معاونت قوانین سپردم که بود و نبود این موضوع را از متن مذاکرات چک کند و این مراعی بماند تا قوانین چک شود و بعد تذکر خضریان بررسی شود.

این موضوع در جلسه عصر مورد بررسی قرار گرفت و معاونت قوانین مجلس هم تایید کرد که تبصره مذکور اضافه شده است.

خضریان خطاب به قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بازگشت شورای نگهبان بر روی این ماده ابهامی وارد شد که کمیسیون تلفیق بدون توجه به ابهام، تبصره ای را اضافه کرد و با امضای ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم انجام شده این فوق العاده خاص خلاف عدالت است و قوانین مجلس هم این موضوع را تایید می کند.

در نهایت رئیس مجلس اصلاحیه کمیسیون در مورد تبصره ماده ۵۷ برنامه هفتم را به رای گذاشت و با موافقت اکثریت نمایندگان به تصویب رسید.

کد خبر: 1229026 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟