Web Analytics Made Easy - Statcounter

به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سی‌وچهارمین شماره نشریه «دانش‌بنیان» منتشر شد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سی و چهارمین «دانش بنیان» به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرمسوولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در ۱۶۴ صفحه منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  راه، عوض شده است، دنیا مسیر تازه‌ای را می‌پیماید و نوآوری، سکه رایج این روز‌ها شده است. اما نوآوری، قوت‌یافته و منوط به خلاقیتی است که نیروی انسانی جوان، به آن نیرو می‌بخشد. تازه‌ترین شماره ماهنامه دانش‌بنیان، به همین موضوع توجهی ویژه داشته است و با نگاه به نقش نیروی انسانی جوان و خلاق در تحول اقتصاد و مطالب متنوعی از کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در اختیار مخاطبان قرارگرفت.

نوید دوران تازه
پرویز کرمی سردبیر ماهنامه دانش‌بنیان در مطلع سخن و سرمقاله این شماره، از روز‌های تازه سخن گفته است. کرمی که معتقد است دوران تازه و گذار از محدودیت‌ها رنگ واقعیت یافته، در بخشی از این یادداشت نوشته است: «عصبانیت امپریالیسم هم از همین است که می‌بیند علیرغم تمام مضیقه‌ها، جوانان انقلابی ایران پیش می‌روند و مرز‌های دانش را درمی‌نوردند. حضور نیروی انسانی جوان و باانگیزه و دانا را نباید دست‌کم گرفت. تجربه نشان داده که هر کجا این نیروی انسانی وارد شده به توفیقات ارزشمندی نیز دست یافته. هم از حیث تکنولوژی و هم از حیث دانش ما به موقعیت‌های قابل تحسینی دست پیدا کرده‌ایم.»

یک فناوری بومی برای حل یک معضل
ماهنامه دانش‌بنیان در این شماره نیز همچون گذشته، به سراغ فعالان دانش بنیان رفته است و به معرفی توانمندی و دستاوردهایشان می‌پردازد.

زباله‌های بیمارستانی، معظلات زیست محیطی است که به راحتی نمی‌توان از آن رها شد. حال فعالان جوان یک شرکت دانش‌بنیان، برای رفع این مشکل با استفاده از پیشرفته‌ترین و جدید‌ترین روش تخصصی در جهان، بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی را در کشور نهادینه می‌کند. ماهنامه دانش‌بنیان در شماره ۳۴ با فعالان فناور این شرکت دانش‌بنیان به گفتگو نشسته است.

خشکسالی، کشاورزی و فناوری
سال‌هاست ایران به عنوان کشوری که در معرض آسیب‌های خشکسالی جهانی قرار دارد، شناخته می‌شود. آسیب‌پذیری خاک و نیاز مبرم کشور به کشاورزی، از ضرورت‌هایی است که لازمه ورود فناوری‌های نو به عرصه کشاورزی را دوچندان می‌کند. ملیکا حسینی در گزارشی با عنوان «زندگی در کمربند خشک زمین» نگاهی داشته است به این معضل و راه‌های برون‌رفت از آن به کمک فناوری و نوآوری.

زندگی سالم‌تر با یک استارتاپ ایرانی
استارتاپ‌ها، پای ثابت ماهنامه دانش‌بنیان هستند. هم‌بنیان‌گذاران استارتاپی که قرار است با هدف قرار دادن سبک زندگی جامعه، زیست سالم‌تری را به ارمغان بیاورد مهمان این شماره دانش‌بنیان هستند. محمدمهدی قنبری هم‌بنیانگذار استارتاپ فیت شیپ که همراه با چهار نفر دیگر، پلتفرمی برای ارائه سبک زندگی به افراد راه‌اندازی کرده‌اند، از تجربه‌هایشان می‌گویند.   استارتاپ و روستا
حممد حسنوند، بنیانگذار استارتآپ روستاپلاس دیگر مهمان سی و چهارمین شماره از ماهنامه دانش‌بنیان است. این فعال استارتاپی در گفتگو با ماهنامه دانش‌بنیان از استارتاپ روستاپلاس، حال و هوای حاکم بر فضای استارتاپ‌های کشاورزی به ویژه برای کسانی که قصد دارند وارد فضای استارتاپی شوند، نکته‌های خواندنی مطرح کرده است.

سه راهبرد برای فرصت تصمیم‌گیری بهتر
اگر تا حال برای تصمیم‎گیری به مشکل برخوردهاید، این مطلب از ماهنامه دانش‌بنیان برای شماست. سخنرانی تام گریفیت در تد، به بیان سه استراتژی می‌پردازد که به شما می‌گوید برای تصمیم‌گیری بهتر چگونه منطق کامپیوتر را در مشکلات بشری از پیدا کردن خانه تا انتخاب رستوران برای شام استفاده کنید.

سودآوری و فناوری
فناوری بلاکچین که این روز‌ها درباره‌اش به وفور می‌شنویم، موضوعی است که نیاز به شناخت بیش‌تری دارد. به همین خاطر، ماهنامه دانش‌بنیان، در این شماره نیز با مطالب متنوعی به معرفی ابعاد و ویژگی‌های این فناوری پرداخته است. یکی از حوزه‌هایی که فناوری بلاکچین و قابلیت‌هایش، می‌تواند تحول آفرینی کند، حوزه کشاورزی است، زهرا قنبری در سلسله گزارش‌هایی، فناوری بلاکچین در حوزه کشاورزی و غذا، تجربه‌های موفق در این حوزه و فرصت‌های کشور ما برای استفاده از این فناوری را بررسی کرده است.

توجه فروشی و دنیای مجازی
فضای مجازی، دنیایی است که هرکدام از ما حداقل یک بار با آن مواجه شده ایم. یک دهه گذشته حضور رسانه‌های اجتماعی به حالت انفجار رسیده‌اند و دیده شدن یا خریدن توجه در این رسانه، به یک دغدغه حیاتی برای بخش قابل توجه بدل شده است

خواندن تجربه‌های جوزف گوردن بازیگر مطرح و سرشناس هالیوود که توجه زیادی را از طریق حرفه بازیگری‌اش به خود جلب کرده است می‌تواند خواندنی و آموزنده باشد. گوردون، در یک گفتگوی صادقانه و دوستانه، توضیح می‌دهد که چطور الگوی «توجه» شرکت‌های بزرگ فناوری بر خلق کردن ما تاثیر می‌گذارد.

فناوری و مهارت‌ها
یک نویسنده و کارآفرین می‌گوید ما هرچه بیشتر به فناوری اعتماد کنیم تا بتوانیم کارآمدتر شویم، مهارت‌های کمتری برای مقابله با غیرمنتظره‌های دنیای واقعی داریم. او توضیح می‌دهد که چرا ما برای حل مشکلات موجود در تجارت، دولت و زندگی در یک عصر غیرقابل پیش‌بینی به مهارت‌های انسانی بیشتر و فناوری کمتری نیاز داریم. متن کامل سخنرانی مارگارت هافرنن را می‌توانید در این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان بخوانید.

ماهنامه دانش‌بنیان در تازه‌ترین شماره خود به سراغ زوجی جوان رفته و از آن‌ها درباره شرکت دانش‌بنیان و شتابدهنده‌ای که اداره می‌کنند، پرسیده است. سینا عادلی کودهی مدیرعامل شرکت بهار وصف‌گستران نمای نوین است؛ شرکتی که هم عنوان خلاق و هم دانش‌بنیان را بر پیشانی دارد. از طرفی همسر او، منصوره واحدزاده، که در این شرکت مسئولیت بازاریابی را بر عهده دارد، همزمان شتابدهنده‌ای به نام سی‌سوتک را مدیریت می‌کند که حوزه فعالیتش گردشگری است و قرار است تیم آی‌تی بهار وصف‌گستران نمای نوین، ساماندهی بخش آی‌تی استارت‌آپ‌های این شتابدهنده را بر عهده بگیرد.

در این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان نیز مطالب متنوعی در حوزه‌های مختلف پیش روی شما است. گزارش‌هایی با موضوع بازار بزرگ فرهنگسازی، فناوری‌های پیشرفته آینده، ذخیره داده‌های دیجیتالی در دی‌ان‌ای، شگفتی‌های ژنتیک، مبارزه با حمله قلبی خاموش از جمله این خواندنی‌ها است. همچنین در این شماره، ضمن آشنایی با کتاب‌های برجسته در حوزه علم و فناوری از تازه‌ترین اخبار و رویداد‌های دنیای علم، فناوری و دانش‌بنیان، آگاه می‌شوید

مخاطبان می‌توانند با نرم افزار کدخوان در موبایل‌های هوشمندشان، فیلم ها، عکس ها، صدا‌ها و متن‌های تعبیه شده در صفحات این ماهنامه استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشریه دانشجویی نشریه علمی معاونت علمی و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۶۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جز محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جز فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانو افزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جز آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 6097114 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد