Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 -پیش بینی کارشناسان انرژی پژوهشکده تدبیر اقتصاد بر این است که فروش نفت کشور در سال جاری به طور متوسط بین 500تا 700هزار بشکه در روز باشد. براساس این، با قیمتهای حدود 60 دلار به ا زای هر بشکه، درآمدهای نفتی کشور حدود 11تا 15 میلیارد دلار خواهد بود. با در نظر گرفتن تخفیف قیمتی حدود 10 دلار برای فروش هر بشکه نفت، خالص درآمدهای نفتی کشور رقمی حدود 9تا 13میلیارد دلار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه دربالا خواندید بخشی از نتایج یک پژوهش انجام شده از سوی موسسه تدبیر اقتصاد است که درشماره 64 این موسسه به نام امنیت اقتصادی درج و برروی سایت این نهاد آمده است.

خلاصه مدیریتی این پژوهش را می خوانید: تأثیر  تحولات  بازار  نفت  بر  اقتصاد  ایران را  می توان  از  دو  منظر  تحولات  قیمتی  و  تحولات  مقداری  - متأثر  از تحریمهای  آمریکا -  بررسی  کرد.   تحولات  قیمتی  را    می توان  در درآمدهای نفتی مورد بررسی قرار داد. صادرات  نفت کشور تحت تأثیر تحریم های نفتی با کاهش شدید مواجه شده است. به طور کلی، دور دوم تحریم های یک جانبه آمریکا که از 13آبان 1397علیه ایران اجرایی شده است،  شامل  1- تحریمهای  مربوط  به  بخشهای  عملیات  بنادر  و  کشتیرانی  شامل  خطوط  کشتیرانی  جمهوری اسلامی ایران ، خط کشتیرانی جنوب و شرکتهای تابع، 2-تحریمهای مربوط به مبادلات نفتی مرتبط با شرکت ملی نفت ایران، نفتیران، شرکت تانکر ایران شامل خرید نفت، فراورده های نفتی یا محصولات پتروشیمی از ایران، 3-تحریمهای مربوط به مبادلات مؤسسه های مالی خارجی با بانک مرکزی ایران، 4-تحریمهای مربوط به سرویسهای انتقال پیام ویژه به بانک مرکزی ایران و مؤسسه های مالی ایران، 5-تحریمهای مربوط به بیمه و بیمه اتکایی ایران و 6-تحریم های مربوط به کل بخش انرژی ایران خواهد بود.

در  بخش  صادرات  پتروشیمی،  به  دلیل  ماهیت  محصولات  پتروشیمی  که  امکان  خرده فروشی،  مخفی  کردن  مبدأ صادرات  محصولات  و  فعالیت  بخش  خصوصی  در  آن  بیشتر  بوده،  اثرگذاری  تحریمها کمتر است. در واقع ،ایران حداقل 350نوع محصول پتروشیمی با صدها خریداربه دهها مقصد صادراتی دارد که این تنوع محصول و  مشتری و  همچنین  شرایطمختلفی که  صادرات  محصولات  پتروشیمی  در  حمل  زمینی و  دریایی دارد ،تحریم پذیری  این  صنعت  را  کمتر  کرده  است.  در  چنی نشرایطی،این امیدوجود  دارد  که بهرغم  تحریم  اخیرشرکتهای پتروشیمی ایران،امکان  صادرات و فروش  محصولات  پتروشیم از  راههای جدید)اگرچه  با  دادن تخفیف و مشکلات فراوان ناشی ازتبادل مالی ادامه یابد، اما در خصوص صادرات نفت خام و میعانات گازی شرایط بسیار پیچیده تر بوده و تأثیرپذیری صادرات نفت خام و میعانات گازی از تحریمها به مراتب بیشتر است.یکی از آثار تحریم های نفتی بر بخش انرژی کشور، خروج شرکتهای فعال در حوزه انرژی از جمله نفت و گاز  کشور است. به دنبال اعمال تحریمها  علیه  بخش  انرژی  کشور،  می توان  گفت،  تمام  قراردادها  و تفاهمهای  امضا  شده  با  شرکتهای  بین المللی ملغی شده است. در این بین، نام شرکتهایی  مانند  توتال فرانسه ،   پرتامینا ی اندونزی،  انجی ، فرانسه،  ساگای نروژ ،  انیایتالیا،  اواموی اتریش ،  باسفوینترشال آلمان و  شل8انگلیسی-هلندی   مشاهده  می شود.  به طور  کلی،  با  اجرای یشدن  تحریمها،شرکتها  و  بنگاههایی که منافع یااشتراک  منافع  زیادی باایالات متحده  آمریکادارند،  به  دلیل  ترس  از مجازاتهای تحریمی، حاضر به ادامه همکاریهادر پروژههای مختلف انرژی کشور نیستند. خروج شرکت سیان پیسی چین از پروژه توسعه فاز 11پارس جنوبی نیز نشان میدهد در زمان تشدید تحریمها، نه تنها شرکتهای خصوصی، بلکه شرکتهای دولتی  ؛حتی شرکتی دولتی چین با وجود ارتباطات اقتصادی زیادی که  بین  ایران  و  چین  برقرار  است   نیز  از  اختیار  کافی  برای  مقابله  با  تحریمهای  آمریکا  برخوردار  نیستند  و تحت فشارهای آمریکا سرمایه گذاری در قراردادی را که با ایران منعقد کردهاند به حالت تعوی قدرمی آورند.

 یکی  دیگر  از  آثار  تحریمهای  نفتی،  کاهش شدید درآمدهای ارزی کشور است.  درآمدهای نفتی در  بودجه سال 1398حدود 29میلیارد دلار در نظر گرفته شد که مبنای آن نیز فروش حدود 5/1میلیون بشکه نفت در روز با احتساب قیمت 54دلار بود. مؤسسه SVBدو سناریو را برای صادرات نفت ایران در ماههای بعد از می 2019پیش بینی کرده است که در سناریوی پایین  فشار بیشتر آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران  ایران حدود 470تا 500هزار بشکه و در سناریوی بالا  ایجاد محدودیتهای بیشتر آمریکا برای کاهش صادرات نفت، اما نه برای صفر کردن صادرات نفت ایران  حدود 670تا 850هزار بشکه در روز نفت صادر خواهد کرد.با توجه به شرایط کنونی که تحت تأثیر تشدید تحریمهای آمریکا و لغو معافیتهای خرید نفت از ایران قرار دارد،  هرچند با توجه به تحریمهای نقل وانتقال مالی، امکان ورود بخش عمده ای از این درآمدها به کشور وجود نخواهد داشت، اما امکان انجام تهاترهای نفت با کالا وجود خواهد داشت و شرایط تأمین بخشی از نیازهای کالایی کشور را فراهم خواهد کرد. با این حال، پیش بینیهای یادشده به معنای این است که حدود 55تا 70درصد  از  درآمدهای  نفتی  پیش بینی  شده  در  بودجه  کشور  محقق  نخواهد  شد  که  این  مسئله  می تواند  موجب کسری بودجه شدیدی در سال جاری شود. علاوه بر آسیبها و تهدیدهای ناشی از بروز کسری بودجه با کاهش درآمدهای نفتی، احتمال بروز فساد در فروش نفت، خروج شرکتهای معتبر و ورود شرکتهای کم کیفیت تر در پروژه های بخش انرژی و جاماندگی از بهره برداری از ذخایر مشترک از دیگر آثار تحریمهای اخیر است.راهکارهای پیشنهاد یدر این راستا توجه به موارد زیر ضروری است

:توجه به مسئله "تداوم یا ماندگاری تحریمها"و چاره جویی برای مقابله با اثرات ماندگاری تحریمها برنامه ریزی دقیق به منظور مدیریت بهینه درآمدهای محدود ارزی کشور

تمرکز بر روشهای نامتعارف فروش نفت با تأکید بر مشتریان خرد

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)

عصر ایران ــ معاون علمی رییسی بعد از دو سال گفت ساخت هواپیمای 72 نفره فعلا شدنی نیست. بهار 1401 رییسی از مجموعه هسا در اصفهان بازدید کرد و بعد از آن با هیجان دستور داد سریع هواپیما ساخته شود.

گزارش را این‌جا ببیند

این در حالی است که ساخت هواپیما پیچیدگی‌های خودش را دارد. معاون علمی رییسی گفته تا حالا 500 تا یک میلیون دلار هزینه‌ برای پروژه ساخت هواپیمای 72 نفره صرف شده است. رقم بزرگی که معلوم نیست چه کسی می‌خواهد جوابگوی آن باشد؟ این گزارش را در این باره ببینید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هواپیمای باورنکردنی آینده‌نگر با بال حلقه‌ای (+عکس) هواپیمای ایرانی مسافرگیری می کند؟ | مشخصات سیمرغ ؛‌ ساخت ایران

دیگر خبرها

  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • دستگیری ۲۵ نفر از داوطلبان متقلب کنکور/ حدود ۱۲ درصد داوطلبان غایب بودند
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان سقوط کرد