Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مریم رسولیان گفت: در واقع بیماری روان تنی اختلالاتی هستند که در آن استرس منجر به تغییرات فیزیولوژیک روی جسم مثل آسم زخم معده و.. شده است. تاریخ انتشار: 07:00 - 15 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۶۱۶۱

مریم رسولیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره بیماری روان تنی و علت بروز آن در افراد گفت: روان تنی یا بحث علائم جسمی در اختلالات روان پزشکی دو بحث است یعنی دو گروه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه بیان کرد: در اینکه بین مغز و بدن یک رابطه خیلی پویا و ارکانیگ وجود دارد تردیدی نیست و تنش‌ها و استرس‌ها ذهنی روی جسم اثر می‌گذارد وقتی بحث روان تنی به میان می‌آید در واقع بیماری روان تنی اختلالاتی هستند که در آن استرس منجر به تغییرات فیزیولوژیک روی جسم مثل آسم زخم معده و.. شده است.

رسولیان در ادامه گفت: زمانی خیلی جدی مطرح می‌شد که عامل بیماری گوارشی و زخم معده استرس است و بعد بحث میکروب مطرح شد و بعد به نتیجه رسیدند که با دارو درمان زخم معده حل می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: در پزشکی مصداق‌ها تغییر می‌کند که البته مربوط به تمام علم‌ها است، ولی تغییر مصداق‌ها نفی کننده اصل اولیه نیست به این معنا که قطعا استرس با فعال کردن سیستم سمپاتی و افزایش ضربان قلب و گردش خون استهلاک بدن را افزایش می‌دهد و وقتی استهلاک افزایش پیدا کند ژن‌ها دچار اختلال می‌شود و در نقطه ضعف بدن بیماری بروز می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه بیان کرد: استرس نقش مهمی در برخی بیماری‌ها دارد. بیماری رایج روان تنی درد‌های پراگنده عضلانی یا گرفتگی‌های عضلانی است به این صورت که عضلات ارادی به صورت کاملا غیر ارادی دچار اسپاسم می‌شوند که دردناک است و استرس مداوم باعث بروز این عوامل می‌شود.

رسولیان در ادامه بیان کرد: به عنوان مثال در جدیدترین یافته‌ها مشخص شده که محور روده مغز است و ارتباط افسردگی با علائم گوارشی شروع می‌شود و یا استرس برخی موارد با علائم قلبی همراه می‌شود یعنی محور‌هایی بین جسم و مغز وجود دارد.

وی در ادامه بیان کرد: مغز استرس را ادراک می‌کند و دستگاه گوارش و قلب هم ادراکاتی دارد که در این محور فعال می‌شود و بخشی هم به دلیل نقصان در طب است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رسولیان روان تنی بیماری اسپاسم عضلانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۱۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس

آفتاب‌‌نیوز :

علایم قابل مشاهده استرس نسبتا واضح است از جمله تحریک پذیری، عصبانیت، بی‌حوصلگی و تنش عضلانی.

یک متخصص در این باره گفت: شما ممکن است نتوانید این علایم آشکار را برای مدت طولانی پنهان کنید و بلافاصله مردم متوجه آن خواهند شد به ویژه خانواده، دوستان و همکاران. اما علایم خاموش استرس ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا قابل توجه شود. به طور مثال اگر منزوی و تنها شوید، هیچ کس به جز خودتان متوجه این علایم نمی‌شود.

برای مدیریت استرس، این متخصص توصیه می‌کند ابتدا با فعالیت بدنی و تکنیک‌های تمدد اعصاب شروع کنید.

همچنین می‌توانید مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق را امتحان کنید یا زمانی را با خانواده و دوستان خود سپری کنید. برای فعالیت بدنی، پیاده روی کنید، ورزشی که دوست دارید، انجام دهید یا در کلاس‌های یوگا شرکت کنید.

اما یک نکته مهم دیگر در مورد کاهش استرس و بهبود بهداشت روانی که شاید بسیاری از مردم از آن غافل می‌شوند و آن را در ردیف برنامه‌ریزی‌های روزمره خود قرار نمی‌دهند، توصیه به استراحت کردن است. مطالعات تایید می‌کند افراد در طول شبانه روز ساعاتی را برای استراحت کردن برنامه‌ریزی کنند، چون این توصیه به ظاهر ساده، اهمیت قابل توجهی در دور شدن از استرس دارد.

در حالی که برخی از استرس‌ها در زندگی طبیعی است، نظارت بر علایم خاموش و نامحسوس آن مهم است. اگر علایم و مشخصه‌های استرس در طول زمان تشدید شوند یا شروع به تداخل در زندگی روزمره کنند، ممکن است نشانه این باشد که به کمک یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید.

علایم خاموش استرس می‌تواند زمانی باشد که مردم علاقه خود را به زندگی از دست می‌دهند به طور مثال از انجام کار‌هایی که زمانی از آن‌ها لذت می‌بردند، دست می‌کشند. آن‌ها همچنین مضطرب و عصبی می‌شوند یا می‌ترسند و از کار‌هایی که قبلاً انجام می‌دادند اجتناب می‌کنند.

هنگامی که با یک موقعیت تهدیدکننده مواجه می‌شوید، سیستم عصبی سمپاتیک - بخشی از سیستم عصبی مرکزی بدن که عملکرد‌هایی مانند ضربان قلب، تنفس و فشار خون را تنظیم می‌کند - باعث تحریک واکنش «جنگ یا گریز» می‌شود. هورمون استرس موسوم به «کورتیزول» نیز بدن را هوشیار و آماده مقابله با خطر احتمالی می‌کند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، استرس در عین حال باعث تغییرات فیزیولوژیکی مانند افزایش سطح هوشیاری، تنفس و ضربان قلب سریع‌تر، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و افزایش تنش عضلانی می‌شود.

به گفته این متخصص، سایر علایم استرس خاموش شامل کاهش یا افزایش وزن، کندن عمدی مو‌ها یا جویدن ناخن است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ابتلای ۸۰۰۰ کهگیلویه و بویراحمدی به بیماری آسم
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • راهکارهای کاهش استرس
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند