Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@02:22:18 GMT

مانور آتش‌نشانی یا دوش پاییزی دانش‌آموزان

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۱۸۵۳

مانور آتش‌نشانی یا دوش پاییزی دانش‌آموزان

حضور ماموران آتش‌نشانی در برخی مدارس شیراز هرچند اقدامی نیک در راستای آشنایی دانش‌آموزان با تلاش‌های این قشر ایثارگر در جامعه است اما رعایت نشدن برخی نکات از جمله پاشیدن آب - خواسته یا ناخواسته - به سمت دانش‌آموزان یکی از نکاتی است که گلایه والدین را در پی داشته است.
شکی در این نیست که آموزش دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی در زمینه نحوه مواجهه با بلایای طبیعی و حوادث ناگهانی در افزایش سطح ایمنی و پیشگیری از رخدادها موثر است اما ضروری است که برخی نکات در حین آموزش خصوصا در مواجهه با قشر آسیب پذیر مانند کودکان و سالمندان رعایت شود که این اقدامات خود دلیلی برای بروز مشکل،دردسر و حتی به خطر افتادن سلامت آموزش گیرندگان نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر برگزاری مانور اطفای حریق در بعضی مدارس ابتدایی شیراز،واکنش و گلایه والدین را در پی داشته است به گونه ای که برخی از آنها اعلام کرده‌اند که این اقدام باعث آسیب رسیدن به فرزندانشان شده و بیماری و سرما خوردگی را در آغاز سال تحصیلی ۹۸-۹۹ به آنها تحمیل کرده است.
بارندگی روزهای گذشته در شیراز و بسیاری از مناطق استان فارس موجب کاهش دمای محسوس و پائیزی شدن حال و هوای این روزهای کلانشهر شیراز شده است.
فشار آب درون شیلنگ‌های خودروهای آتش نشانی به حدی است که آب را تا ده‌ها متر دورتر پرتاب می کند و والدین شیرازی با اشاره به چنین قابلیتی،  درباره تبعات هرگونه سهل‌انگاری در پرتاب آب به سمت دانش‌آموزان اظهار نگرانی کرده‌اند.

مدیرعامل آتش‌نشانی شیراز:‌ آتش‌نشانان آب را به سمت بالا پرتاب می‌کنند که ناخودآگاه بر روی دانش‌آموزان نیز ریخته می‌شود

والدین یکی از این دانش آموزان شیرازی به خبرنگار ایرنا گفت: زمانی که فرزندم که کلاس سوم ابتدایی است از مدرسه به منزل بازگشت تمام لباس‌هایش خیس بود و زمانی که از او سوال کردم پاسخ داد که امروز آتش نشانان به مدرسه آمده و در کنار دادن آموزش برای مواجهه با آتش سوزی و استفاده از کپسول آتش نشانی همه دانش آموزان را در حیاط مدرسه با شیلنگ آتش نشانی خیس کرده اند.
وی اضافه کرد: زمانی که از سایر والدین و مسئولان مدرسه موضوع را جویا شدم آنها نیز از این موضوع گلایه داشتند و اعلام کردند که آب با شیلنگ های پرفشار آتش نشانی به سمت دانش آموزان پرتاب شده که این کار نیز می توانست حوادث بدتری را رقم بزند.

آموزش، تنها به درخواست مدارس
خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص سراغ مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز رفت.
محمدهادی قانع در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه هفته ایمنی و آتش نشانی هر ساله از ۷ مهرماه به مدت یک هفته آغاز می شود،گفت: آتش نشانی شیراز هرگز برای آموزش و انجام مانور اطفاء حریق درخواستی برای ورود به مدارس نداده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز افزود: مدیران مدارس شیراز از تیرماه سال جاری برای حضور ماموران و تجهیزات آتش نشانی در مدارس اعلام آمادگی و درخواستهای خود را نیز به سازمان آتش نشانی ارسال کرده اند.
وی ادامه داد: مسئولان مدارس همواره درخواست حضور و ارایه آموزش‌های ایمنی از سوی آتش نشانی را ارائه می کنند که خودروهای آتش نشانی و سگ های تجسس به مدارس آورده تا دانش آموزان از نزدیک با نحوه عملیات‌ها آشنا شوند و آموزش های لازم را نیز کسب کنند.
وی اضافه کرد: پیشنهاد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز بر این است که مسئولان مدارس دانش آموزان را به ایستگاه والفجر که از موقعیت مکانی و تجهیزاتی خوبی برای آموزش دادن برخوردار است آورده و در این محل آتش نشانان نسبت به آموزش دانش آموزان اقدام کنند اما اغلب مدیران مدارس اصرار به حضور آتش نشانان به همراه تجهیزات در مدارس را دارند.
قانع با تاکید مجدد بر اینکه تمام آموزش‌ها به دانش آموزان در قالب درخواست مدارس صورت گرفته،گفت: بعد از انجام آموزش های آتش نشانی به دانش آموزان مقاطع ابتدایی این جذابیت و درخواست از سوی آنها و پرسنل مدرسه وجود دارد که خودرو آتش نشانی از تجهیزات و آژیر خطر استفاده کرده و عملیات آب پاشی را نیز انجام دهند و همچنین با پاشش آب به هوا رنگین کمانی در فضای مدرسه شکل گیرد.

پاشیدن مستقیم آب پرفشار خلاف اصول ایمنی است
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز اظهار داشت: آتش نشانان وارد مدرسه می شوند و آب پاشی را به سمت بالا انجام می دهد که ناخودآگاه این آب بر روی دانش آموزان نیز پاشیده می شود.
این اظهارات قانع از آنجا که دانش‌آموزان در مدرسه فاقد هرگونه تجهیزات برای حفاظت از خود و نیز لباس اضافی برای تعویض هستند، جای سوال دارد و به نظر می‌رسد ریختن ناخودآگاه آب بر روی دانش‌آموزان قابل توجیه نباشد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در همین حال گفت:‌ پاشیدن آب پرفشار به صورت مستقیم به سمت دانش آموزان خلاف دستور العمل سازمان آتش نشانی است زیرا ممکن است به دانش آموزان آسیب جدی وارد شود و اگر والدین و شهروندان با چنین موضوعی مواجه شده اند می توانند آن را به سازمان آتش نشانی شیراز اطلاع دهند تا سریعا پیگیری شود.

آب‌پاشی در مدارس تا اطلاع ثانوی ممنوع!

قانع این وعده را نیز داد که به دلیل شروع فصل پاییز و کاهش دما،از این به بعد به هیچ عنوان در قالب آموزش های آتش نشانی در مدارس آب پاشی انجام نخواهد شد.

۹۸۷۳/ ۲۰۲۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایمنی روز آتش نشانی و ایمنی مدرسه شیراز شهرداری شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۱۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر

آفتاب‌‌نیوز :

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «وزارت آموزش و پرورش برای افزایش کیفیت آموزشی و افزایش نمرات دانش‌آموزان در امتحان نهایی چه برنامه‌ای دارد؟»، اظهار کرد: موضوع ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی، هم اکنون یکی از دستورکا‌رهای اصلی ما هست که یکی از نقاط تمرکز آن، امتحانات نهایی است؛ نقطه تمرکز دیگر، تقویت امور تربیتی و پرورشی و همینطور تضمین کیفیت در سایر برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سؤال شما درباره امتحانات نهایی است، بر این مسأله تمرکز می‌کنم. امسال امتحانات نهایی، ضریب قطعی ۵۰ درصد برای پایه دوازدهم و ۶۰ درصد برای پایه دهم و یازدهم در سال‌های آینده جهت ورود به دانشگاه‌ها خواهد داشت. بنابراین این امتحانات از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار هستند.

صحرایی اضافه کرد: هم‌اکنون نهضت ملی تقویت آموزش در دوره متوسطه دوم به راه افتاده است و مدیران یکایک مدارس کشور نمرات دانش‌آموزان پایه دوازدهم خود در سال ۱۴۰۲ را دریافت کردند و وضعیت آموزشی مدرسه خود را در تمام دروس نسبت به خودشان و نسبت به سایر مدارس شهرستان، استان و حتی نسبت به کل کشور می‌دانند.

 وی تصریح کرد: یک ستاد عالی آزمون در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفته است که در آن ۶ کارگروه فعال هستند. کارگروه‌ها هر هفته جلسه می‌گیرند و هر دو هفته یکبار ستاد عالی آزمون نسبت به بررسی پیشنهادات سیاستی کارگروه‌ها اقدام کرده و پس از تصویب، آن‌ها را ابلاغ می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دبیرخانه‌های کشوری دروس مختلف بیش از هر زمان دیگری پای کار آمده‌اند، افزود: گروه‌های آموزشی در سطح استان‌ها و مناطق فعال شدند و نمونه سؤالات مفهومی نیز تدوین شد؛ همزمان از طریق شبکه آموزشی شاد و همینطور مدرسه تلویزیونی ایران، همه درس‌هایی که بیشتر در دوران کرونا تولید شده بود در دسترس قرار گرفته است تا دانش‌آموزان از آن‌ها استفاده کنند. 

وی اضافه کرد: مناطق مختلف آموزشی در کشور برای تقویت دانش‌آموزان و ارتقای کیفیت نمرات آنها، اقدامات کم سابقه‌ای را در پیش گرفتند. فعال کردن اردو‌های علمی در درون مدرسه‌ها، گشودن قرائت‌خانه‌ها یا سالن‌های مطالعه به صورت شبانه‌روزی، باهمخوانی دانش‌آموزان و کلاس‌های رفع اشکال در دستور کار همه مناطق است. 

صحرایی با بیان اینکه آنچه امتحانات نهایی سال گذشته نشان داد تصویر واقعی نظام آموزشی کشور بود، گفت: خرسندیم که رئیس‌جمهور نسبت به این موضوع بسیار دغدغه‌مند بوده و موضوع کیفیت آموزش روی میز ایشان قرار گرفت. شاید بیش از سه دهه است که افت کیفیت آموزش هر از چندی در محافل و مجالس ملی مطرح می‌شود، اما سابقه‌ای ندارم که هیچکدام از رؤسای دولت‌های پیشین نسبت به این موضوع به اندازه آیت‌الله رئیسی دغدغه‌مند بوده باشند. این دغدغه و حساسیت ایشان مهمترین سرمایه برای ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی کشور است.

وی تصریح کرد: شورای عالی آموزش و پرورش هم در حال تهیه یک بسته برای تقویت مدارس دولتی است و موضوع دریافت مجوز‌های لازم از مجلس شورای اسلامی و حتی ارائه لایحه تحت عنوان تقویت مدرسه در دستور کار قرار گرفته است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان