Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@04:16:43 GMT

نیکی حقیقی از منظر رسول اکرم(ص)

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۲۰۲۳

نیکی حقیقی از منظر رسول اکرم(ص)

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی مطلبی، مدیر حوزه علمیه حجت بن الحسن(عج) تهران، 14 مهرماه در جمع طلاب‌ این حوزه علمیه درباره داشتن قصد قربت نسبت به برخی از کارهای خداپسندانه، گفت: از دیدگاه دینی بعضی از کارهای خیر از قبیل پرداخت زکات نیازی به قصد قربت یعنی داشتن نیت برای نزدیک شدن به خداوند ندارند ولی در مقابل جهت پرداخت دیونی که ذمه انسان بدان‌ها مشغول است باید قصد قربت داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از دیدگاه اسلام کارهای خداپسندانه و اعمالی که غضب الهی را در‌ پی خواهد داشت تا حدودی مشخص شده است اما در حدیثی از پیامبر نقل شده است «اَلْبِرُّ ما سَكَنَتْ اِلَيْهِ النَّفْسُ وَ اطْمَاَنَّ اِلَيْهِ الْقَلْبُ، وَ الاِْثْمُ ما لَمْ تَسْكُنْ اِلَيْهِ النَّفْسُ وَ لَمْ يَطْمَئِنَّ اِلَيْهِ الْقَلْبُ وَ اِنْ اَفْتاكَ الْمُفْتونَ؛ نيكى آن است كه جان و دل انسان با آن آرامش پيدا كند و گناه آن است كه جان و دل انسان با آن آرام نگيرد، هر چند فتوادهندگان خلاف آن را به تو فتوا دهند». در واقع پیامبر(ص) شاخصه‌ای برای رفتارهای روزمره که سخنی درباره آنها بیان نشده ذکر کردند که اگر بعد از انجام کاری در شبانه‌روز به آرامش درونی رسیدیم چنین رفتاری‌ مورد رضایت خداوند واقع شده و در زمره نیکی‌ها است.
امام جماعت مسجد حجت بن‌الحسن(عج) استفاده از اوقات جوانی را در‌ جهت تحصیل اساسی دانست و گفت: شما طلاب می‌توانید شاخصه بیان شده از پیامبر(ص)‌ را بعد از نشستن در‌ کلاس درس نسبت به خود حدیث نفس کنید که اگر به آرامش نرسیدید باید نسبت به نحوه تحصیل خود تجدید نظر کنید چراکه نشان‌دهنده نبود مطالعه کافی خواهد بود.
وی بیان کرد: بنده در‌ دوران طلبگی خود وقتی با فرزند آیت‌الله‌العظمی میرزا جواد تبریزی(ره) مباحثه می‌کردیم درباره پدر بزرگوارشان که از فحول مراجع تقلید قم بودند و بسیاری از مجتهدین در درس ایشان حاضر‌ می‌شدند می‌گفتند که پدرم هرچه از مباحث علمی در ذهن خود دارد به برکت تلاش و مطالعه در‌ دوران جوانی ایشان است و در‌ سنین پیری مطالعه زیادی نمی‌کنند.
محمد ایمانی‌مهر

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۲۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: در حال حاضر صدور هرگونه پایان کار مستلزم رعایت نکات سیما و منظر متناسب با شهر قم است.

مجید متین فر گفت‌و گو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به اینکه در حوزه سیما و منظر، کمیته‌های نما در مناطق مختلف ایجاد شده است، اظهار کرد: در حوزه سیما منظر شهر تعامل استانداری، اداره کل راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی و شهرداری لازم است.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای نزدیک کردن دیدگاه‌های این دستگاه‌ها با یکدیگر افزود: از نظر سیما و منظر شهری تعاریف جدیدی در حال مطرح شدن است.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم با اشاره به اینکه مسائل مرتبط با معماری اسلامی، ایرانی و سبک‌های وارداتی گسترده است، خاطرنشان کرد: در این موضوعات توافق نظری کاملی وجود ندارد و الگوی کاملی نداریم که بگوییم ساخت‌وسازها طبق این الگو باید انجام شود و الزام‌آور است، اما می‌توانیم موضوعات و نمادهای نامطلوب را شناسایی کنیم و آن را کاهش دهیم.

متین‌فر ادامه داد: یکی از اتفاقات جدید در ساخت‌وساز شهری قم احداث نمادی شبیه به گنبد است در صورتی که سبک و عناصر ایرانی اسلامی داشته باشد، جای تأمل دارد اما احداث گنبدهایی که به سبک معماری بیزانسی هستند، عنصری نامطلوب و بیگانه است.

وی اضافه کرد: از سال گذشته اقدامات سلبی و پیشگیرانه زیادی با سازنده‌ها صورت گرفت و حتی در مواردی با قوه قهریه وارد شدند، بعضی سازه‌ها برش خورد و بعضی اجازه تکمیل پیدا نکرد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم تاکید کرد: در حال حاضر نیز صدور هرگونه پایان کار مستلزم رعایت این نکات است و امید می‌رود با تعامل بین سازمان و سازندگان این شرایط بهتر از گذشته پیش برود.

متین‌فر افزود: در حال حاضر جلساتی با اداره کل راه و شهرسازی، سامان نظام مهندسی و حتی مهندسان ناظر یا طراحان و معماران پروژه‌ها وجود دارد و این مسئله سختگیرانه بررسی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا دو ماه آینده نیز یک نشست تخصصی برای سیما منظر شهری برگزار خواهد شد، اظهار کرد: با توجه به دغدغه بزرگان و مردم در این زمینه تعاملات با حوزه و اعلام آمادگی از طرف این نهاد و نخبگان دانشگاهی وجود دارد و امیدواریم این تعامل سبب شود تا شهر قم معماری اصیل خود را بازیابد.

کد خبر 750003

دیگر خبرها

  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • محبت‌های ما محدود به چیزهایی است که نوعی شناخت از آن‌ها داریم
  • چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند / جایگاه معلم و ارزش علم آموزی از منظر امام رضا(ع)
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند/ جایگاه معلم و تعلیم و تربیت از منظر امام رضا(ع)
  • اکرم عفیف: رونالدینیو قطری می‌تواند به اروپا برود
  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»