Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@14:00:17 GMT

روستای جواهر دشت ، عروس دشت های سرزمین ایران

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۳۳۴۱

روستای جواهر دشت ، عروس دشت های سرزمین ایران

ساعت 24-بی تردید یکی از بکرترین مقاصد طبیعی ایران، روستای جواهر دشت در بخش شرقی استان گیلان است. این نقطه روستایی از جمله مکان های کاملا تمیز با اقلیمی کوهستانی و طبیعتی فوق العاده چشم نواز در بخش های شمالی ایران بحساب می آید که در ارتفاع 2000 متری از سطح دریا قرار گرفته و آنقدر از جذابیت های فراوانی برخوردار است که پیشنهاد می کنیم حتما در اولین فرصت فراغت، سری به این خطه منحصر به فرد بزنید! حال ما می خواهیم در این مطلب کمی در خصوص جواهر دشت گیلان برایتان صحبت نماییم تا شما بیش از پیش با یکی از برجسته ترین مقاصد گردشگری این مرز و بوم آشنا شوید و اگر سفری به جواهر دشت رودسر داشتید، گیج و گمراه نشوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل سفر و بازدید از روستای جواهر دشت

کوهنوردی، طبیعتگردی، عکاسی و کلا کسب لذتی بی مانند از جمله دلایل ارزشمند سفر به روستای جواهر دشت است. شاید باورش برای بسیاری از گردشگران سخت باشد، اگر بدانند این منطقه به حدی اصالت طبیعی و ساده زیستی خود را حفظ کرده که مردمان ساکن در آن، همچنان فاقد آب لوله کشی هستند و از منابع آب طبیعی همچون چشمه سارها و رودخانه های جاری در حوالی این خطه سرسبز استفاده می کنند. بیشتر مسیر منتهی به جواهر دشت گیلان همچنان بصورت جاده های خاکی باقی مانده است. بخش هایی از این جاده در حصاری از جنگل های طبیعی و زیبای استان گیلان قرار گرفته و بخش هایی نیز توام با مناظری شگفت انگیز از طبیعت و چرای دام ها در مراتعی کاملا سبز و چشم نواز قرار دارند. جالب است بدانید این روستای شمالی ایران به دلیل استقرار خود بر روی سماموس از بلندای دو هزار متری نسبت به سطح دریا برخودار است و به همین خاطر می توان با حضور در جواهر دشت رودسر، در حدفاصل کمی از تردد ابرها و زیر سایه های مستقیم آنان به گشت و گذاری فراموش نشدنی در یکی دیگر از قسمت های ایران پرداخت. در جواهر دشت همچون سایر مناطق شمالی ایران، سقف خانه های روستایی به شکل شیروانی ساخته شده و کمترین فاصله روستانشینان تا نزدیکترین چمشه های آب قرار گرفته بر روی دامنه کوه سماموس، چیزی نزدیک به 60 دقیقه است. با توجه به ارتفاع این مکان که در بخش شرقی استان گیلان و در شهرستان رودسر قرار گرفته، پیشنهاد می کنیم حتما از پدیده طبیعی طلوع و غروب خورشید نیز غافل نشوید که بی اغراق یکی از نادرترین تجارب کسب شده برای هر یک از شما خواهد بود. همچنین بد نیست در خصوص جواهر دشت رودسر این نکته را نیز خاطر نشان کنیم که با توجه به وجود قله مرتفعی به نام سماموس و همچنین بنایی مذهبی موسوم به امامزاده آقا سماموس، همیشه می توان مردمان بومی و غیر بومی فراوانی را در مسیر صعود به قله سماموس مشاهده کرد که یا قصد آنان زیارت امامزاده آقا بوده و یا تصمیم خود را مبنی بر فتح قله سماموس و همچنین تکیه زدن بر بام گیلان ایران گرفته اند و می خواهند از نقطه مرتفعی نظاره گر زیبایی ها و جذابیت های بی پایان موجود در این روستای ییلاقی باشند. از قلم نیفتد که از موقعیت مکانی قلعه سماموس می توان روستای جواهرده و همچنین شهرستان رودسر را خصوصا در شب هنگام مشاهده کرد، البته چنانچه هوا صاف باشد و خبری از ابرهای غول پیکر رایج و هوای مه آلود بارانی نباشد! در پایان فراموش نکنید با هر قصد و مقصودی که پا به جواهر دشت گیلان بگذارید، قطعا پشیمان نخواهید شد.

کمی بیشتر با روستای جواهر دشت

جواهر دشت نام یک روستای ییلاقی در استان گیلان است که برای رفتن به سوی آن هم می توان از مسیرهای مختلف درون استانی و یا حتی سایر مسیرهای منتهی به عروس دشت های ایران از دیگر استان های همجوار استفاده کرد، مثلا اگر در خود استان گیلان باشید، به راحتی می توانید به این خطه سرسبز و بکر ایرانی دست پیدا نمایید و اگر هم بخواهید سفر خود را از استانی نزدیک به گیلان یعنی مازندران آغاز کنید، ابتدا می بایست خود را به کلاچای برسانید و سپس از آنجا به طرف سیاهکلرود و همچنین جواهرده که حدودا چیزی بین 60 تا 90 دقیقه برایتان زمان بر هست، حرکت کنید. نکته مهم با توجه به موقعیت کوهستانی جواهر دشت رودسر و همچنین مسیرهای پر فراز و نشیب منتهی به آن، این است که نمی توان با هر نوع وسیله نقلیه ای از پس آنان بر آمد و اگر کمی تنها بخت و اقبال از شما روی گردان شود، مطمئن باشید هر چقدر هم که تلاش کنید با خودروهای سواری معمولی خود نخواهید توانست به روستای جواهر دشت برسید. در این مواقع یادتان باشد که بایستی اتومبیل شخصی خود را در نقطه ای امن پارک کنید و سپس منتظر خودروهای محلی بدون پلاکی که عموما جیپ های کوهستانی هستند، شوید تا شما و سایر همراهانتان را در ازای دریافت کرایه ای قابل قبول، به روستا برسانند. لازم به ذکر است تردد جیب های محلی در مسیر منتهی به جواهر دشت گیلان معمولا همیشگی بوده و رانندگان آن ها خود مطلع به اینکه باید سایر گردشگران و مسافران روستا را همراه خود ببرند، هستند. بد نیست بدانید جاده منتهی به روستای جواهر دشت از 8 کیلومتر کاملا آسفالتی و 18 کیلومتر کاملا خاکی و ناهموار برخوردار است که به همین خاطر، عمدتا به گردشگران و علاقمندان این خطه شمالی کشورمان توصیه می شود با خودروهای شخصی خود، وارد این مسیر ناهموار و حتی ناامن نشوند!

جاذبه های گردشگری موجود در اطراف جواهر دشت

فارغ از جذابیت های کاملا منحصر به فرد روستای جواهر دشت، می توان با سفر به این روستای فوق العاده دیدنی و لذتبخش از سایر جاذبه های گردشگری موجود در این بخش از استان زیبای گیلان همچون مجتمع ساحلی نگین شمال، پنجشنبه بازار و همچنین پارک شهر نیز بازدید نمایید و در آخر سری هم به ایستگاه ساحلی شهر رودسر بزنید و شب به یاد ماندنی را در آن سپری نمایید.

کلام آخر

این نقطه از استان گیلان، از جمله مقاصد کاملا طبیعی و سراسر سرسبز موجود در نواحی شمالی کشور عزیزمان ایران بوده که بهتر است پیش از آغاز سفر جهت بازدید از آن به فکر تهیه کردن وسایلی همچون چادر و کیسه خواب، آب معدنی، کفش راحتی و مخصوص پیاده روی و مقداری مواد غذایی و همچنین لباس مناسب با توجه به اقلیم کوهستانی و شرایط جوی حاکم در منطقه باشید تا خدایی ناکرده در طول مسافرت با کم و کاستی مواجه نشوید. در ضمن توجه داشته باشید که در خود روستای ییلاقی جواهر دشت نیز بازارچه ها و همچنین قهوه خانه هایی نیز وجود دارند که می توانید از آنان برای تهیه غذا و متریال های غذایی استفاده نمایید. همچنین این را هم بدانید که جدیدا یک دکل مخابراتی در حوالی روستای جواهر دشت نصب شده که البته خیلی نباید بر روی قدرت آنتن دهی آن حساب ویژه ای باز نمود.

همگردی

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۳۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کشورهایی در گذشته جزئی از خاک ایران بوده‌اند؟

سرزمین‌های کنونی ایران تنها ۳۰ درصد از آن چه که ایران بزرگ بوده است هستند. امپراطوری بزرگ ایران قدیم شامل این محدوده‌ها می‌شد: آران و شروان، ارمنستان، گرجستان، داغستان، اوستیای شمالی، چچن، اینگوش، هرات و افغانستان، بخش‌هایی از بلوچستان و مکران، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، بخش‌های ضمیمه شده به قزاقستان، بخش‌های ضمیمه شده به قرقیزستان، امارات، بحرین، قطر و عمان. در ادامه این مطلب می‌توانید اطلاعات کاملی را در زمینه چگونگی و زمان جدا شدن این بخش‌ها از امپراطوری ایران بزرگ را کسب کنید. 

تجزیه ایران بزرگ در قرارداد گلستان

در تاریخ ۲۰ مهرماه ۱۱۹۲ هجری شمسی معادل ۱۲ اکتبر ۱۸۱۳ میلادی، کشور ایران سخت درگیر یک جنگ طولانی و فرسایشی با روس‌ها بود. قرارداد گلستان نیز در دوران زمان فتحعلی شاه قاجار در همین زمان به واسطه خسارات جنگ و قتل عام مردم و سربازان و روس‌ها به ایران تحمیل شد. طبق معاهده گلستان، چهارده ایالت قفقاز، از دیگر سرزمین‌های مشترک جدا افتاده و به روسیه تزاری واگذار شد.

ایالت‌ها و ولایت های چهارده گانه‌ای که در معاهده گلستان از ایران بزرگ جدا شدند عبارتند از: ایالت گنجه و قره‌باغ، ولایت های شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان و گرجستان، محال شوره گل، آچوق باشی، گروزیه، منگریل و آبخاز. علاوه بر این ولایت ها، بخشی از سرزمین تالش نیز به تصرف روس‌ها درآمد و در راستای همین واگذاری نیز متاسفانه حاکمیت ۱۰۰ درصدی ایران روی آب‌های دریای خزر خدشه دار شد.

قرارداد ترکمان چای

ترکمان چای یکی از ننگین‌ترین معاهده‌هایی ست که در آن بخش‌های مهمی از امپراطوری ایران بزرگ از این سرزمین جدا شد. این قرارداد پایان حاکمیت ایران بر قفقاز بود. ۱۳ سال پس از پایان جنگ ۱۰ ساله روسیه تزاری با ایران به واسطه قرارداد گلستان، جنگ بین این دو کشور مجددا در حالی که فتحعلی شاه قاجار همچنان بر مسند قدرت تکیه زده بود آغاز شد. دوره دوم جنگ‌های ایران و روسیه از در واقع چکیده همان جنگ اول بود، اما این بار روس‌ها با قاطعیت بیشتری پیروز شدند. با رسیدن روس‌ها به تبریز، فتحعلی شاه قاجار از ورود لشکریان به تهران ترسید و به همین دلیل مجددا در تاریخ یکم اسفندماه ۱۲۰۶ هجری شمسی معادل ۲۱ فوریه ۱۸۲۸ میلادی، پای میز مذاکره نشست.

فتحعلی شاه قاجار از روس‌ها تقاضای صلح آنی کرد و معاهده ننگین ترکمانچای پایانی بر این جنگ‌ها بود. طبق مفاد این قرارداد، سه ایالت دیگر قفقاز یعنی ایروان، نخجوان و بخش های دیگری از تالش زیر سلطۀ روسیه تزاری قرار گرفت. حاکمیت ایران بر دریای مازندران حتی از پیش هم محدودتر شد و مردم ایران ناچارا کاپیتولاسیون (قضاوت کنسولی) را پذیرفتند و به این شکل بخش‌های مهم و حیاتی دیگری از ایران بزرگ نیز مجددا جدا شده و به دست روس‌ها افتاد.

عهدنامه زهاب

عهدنامه زهاب یا عهدنامه قصر شیرین توافقی است که میان صفویان ایران و امپراتوری عثمانی در ۱۷ می ۱۶۳۹ میلادی در شهر قصر شیرین امضا شد و به واسطه این قرارداد، ترکیه نیز از ایران بزرگ جدا شد. در آن زمان پس از جنگ چالداران عهدنامه‌ی بین المللی ذهاب یا عهدنامه قصر شیرین توسط امپراطوری صفوی و عثمانی امضا گردید. می‌توان گفت که این عهدنامه تقریبا به جنگ‌های ۱۵۰ ساله ایران و ترکیه پایان بخشید.

 این پیمان با شرط پیوستن ایروان در قفقاز جنوبی به ایران و پیوستن تمام سرزمین‌های میان رودان (دربرگیرنده بغداد) به عثمانی انجام گرفت. با این حال این پیمان‌نامه پایان اختلافات مرزی میان ایران و عثمانی نبود. البته نشانه گذاری دقیق مرز‌های این دو کشور در زمان تأسیس جمهوری ترکیه (پس از جنگ جهانی اول و از میان رفتن امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۱۸) میان سه کشور ایران، ترکیه و عراق صورت گرفت.

قرارداد پاریس و تجزیه هرات از ایران بزرگ

در سال ۱۸۵۷ میلادی و در زمان محمدشاه قاجار، ایران و انگلیس در حال جنگی سخت بر سر مالکیت هرات بودند. نیرو‌های انگلیس با تصرف بخشی از شهر‌های جنوبی ایران مانند بنادر خرمشهر و بوشهر و جزایر جنوب در خلیج فارس، محمدشاه قاجار را مجبور به مذاکره کرند. بر طبق معاهده ننگین پاریس که توسط فرخ خان غفاری پذیرفته شد، ایران از ادعای خود بر هرات چشم پوشی کرد و هرات در ۱۸۶۳ به افغانستان ملحق شد. در راستای همین پیمان، ایران موجودیت کشوری به نام افغانستان را نیز به رسمیت شناخت. براساس این معاهده ایرانیان پذیرفتند که سپاه خود را از هرات خارج کنند، در هنگام بازگشت سفیر انگلیس به ایران از او عذرخواهی کنند و یک قرارداد تجاری استعماری را نیز بپذیرند.

با این قرارداد رسما گردن ملت ایران زیر تیغ انگلیس‌ها قرار گرفت. همچنین ایران متعهد شد در راستای قراردا پاریس، چند امتیاز سرزمینی به سلطان مسقط که در آن زمان متحده انگلیس بشمار می‌آمد بدهد. انگلستان نیز متعهد شد که دیگر مخالفان شاه را در سفارت خود پناه ندهد. این چنین شد با این قرارداد ننگین، هرات نیز از امپراطوری ایران بزرگ جدا شد.

جریان تجزیه مکران و بلوچستان‌

پس از شکست ایران در جنگ‌های قفقاز و همچنین آشوب هرات و جدا شدن سرزمین‌های متعدد از ایران بزرگ، نا آرامی هایی درمناطق مکران و بلوچستان ایجاد شد. امام محمدشاه قاجار در آن زمان توانست با زور و ارعاب این شلوغی‌ها را برای مدتی ارام کند. در همین زمان بود که دولت بریتانیا برای تسلط به این مناطق وسیع که از خلیج گواتر تا رود سند را شامل می‌شد دندان تیز کرد. ماموران دولت بریتانیا به بهانه نگاهبانی خط تلگراف بوشهر به هندوستان، با خان کلات قراردادی را به امضا رسانند.

همین دولت برای خان کلات حقوقی تعیین کرد و لقب امیر کلات را به او داد. با وجود مخالفت و پایداری برخی از دولتمردان با این امر، سرانجام ناصرالدین شاه تسلیم شد و قرارداد تحدید حدود را در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۲۵۰ هجری شمسی معادل ۴ سپتامبر ۱۸۷۱ میلادی امضاء کرد. به دنبال پذیرش این قراداد، دولت انگلستان با لشکرکشی منطقه مزبور را اشغال‌کرده و آن را بلوچستان انگلیس نامید.

تجزیه سیستان از ایران بزرگ

دولت بریتانیا پس از تصرف بلوچستان و برای جلوگیری از دست درازی روس‌ها به زمین‌های باقی مانده ایرن بزرگ، برای تصاحب ایالت پهناور سیستان، که دارای موقعیت راهبردی مهمی بود اقدام کرد. دولت بریتانیا امیر کابل را تحدید کرد تا به ایران حمله کند. او با این کار توانست که دولت ایران را که‌به طور کامل ناتوان شده بود به حکمیت دولت انگلیس نسبت به تعیین مرزهای سیستان‌راضی نماید. طی این فرآیند، در سال ۱۲۵۱ هجری شمسی معادل ۱۸۷۲ میلادی زمین‌های سیستان به دو منطقه خارجی و داخلی تقسیم شد و بخش داخلی که تنها کما بیش ۱۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد، برای ایران باقی ماند و این ترتیب بخش بزرگی از سیستان نیز از ایران بزرگ جدا شد.

معاهده آخال

حکومت قاجار یکی از سست‌ترین حکومت‌های تاریخ ایران بود. از هم گسستگی بی سابقه‌ای که در شالوده این حکومت وجود داشت زمینه جدا شدن بخش‌های بسیاری از سرزمین‌های ایران بزرگ را فراهم ساخت. پس از جدا شدن سرزمین افغانستان و به رسمیت شناخته شدن این کشور از سوی ایران، راه مناطق خوارزم و فرارود که از هرات می‌گذشت بر روی حکومت ایران بسته شد. به این ترتیب ارتباط کالبدی با «ایران ویج» یعنی مناطق بخارا، سمرقند، فرگان (فرغانه) و… قطع شد.

دولت روسیه تزاری با توجه به این مسأله و بر پایه منشور پتر، به سرزمین‌های خوارزم و فرارود حمله نظامی صورت داد. این دولت میان سال های ۸۰ ـ ۱۸۶۰ میلادی، مقاومت مردم سرزمین های یاد شده و ایستادگی امیران محلی وابسته به ایران را درهم شکست و تمامی سرزمین های خوارزم و فرارود را اشغال کرد. به دنبال این فروپاشی و تسلط بر سرزمین‌ها توسط روس ها، دولت وقت ایران ناچارا در تاریخ ۲۳ آذرماه ۱۲۶۰ هجری شمسی معادل ۱۴ دسامبر ۱۸۸۱ میلادی پای میز مذاکره نشسته و معاهده آخال را امضا کرد. ایران در این معاهده تضمین داد تا از حق حکومت خود بر سرزمین‌های خوارزم و فرارود چشم پوشی کند.

تیر آخر تجزیه ایران بزرگ در قرارداد مودت‌

به دنبال بالا آمدن حکومت بلشویکی در روسیه و درهم شکستن مقاومت گسترده مردمان اسیر ظلم تزار‌ها در قفقاز، خوارزم، فرارود و… ارتش سرخ، با اشغال شهر رشت وبخش‌های دیگری از گیلان، دولت ایران را برای انتقال ارثیۀ خونین تزار‌ها به «تزارهای‌جدید» تحت فشار قرار داد. در همین زمان هنگامی که شهر رشت و بخش‌های بزرگی از گیلان در اشغال ارتش سرخ بود و هراس حمله آن‌ها به تهران امان را از حکومت ایران بریده بود، دولت ایران قرارداد مودت را امضاکرد. با این امضا تمامی سرزمین قفقاز، سرزمین‌های خوارزم و فرارود و بخشی از حاکمیت ملت ایران بر دریای مازندران و… به «تزارهای سرخ» منتقل‌شد.

منبع: الی گشت

tags # اخبار جهان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن
  • عروس بزرگ امام خمینی درگذشت
  • قیمت سکه امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران (فیلم)
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم
  • قیمت طلا امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت سکه امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چه کشورهایی در گذشته جزئی از خاک ایران بوده‌اند؟
  • جلوه‌های منحصر به‌فرد از سرزمین بهشتی گیلان (فیلم)
  • ارومیه میزبان مسابقه انتخابی طلا و جواهر سازی