Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در کرمانشاه گفت: ۴ موکب‌ امام رضا(ع) در کرمانشاه از امروز ۱۵ مهرماه خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی را آغاز کرد و روزانه به ۱۵ هزار نفر خدمت رسانی می‌کنند. ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۵ استانها کرمانشاه نظرات - اخبار استانها -

سیدمحمد جعفر امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با اشاره به اینکه از سوی دفتر نمایندگی آستان قدس موکب‌هایی با نام امام رضا(ع) برای خدمت‌رسانی به زائران اباعبدالله(ع) در استان کرمانشاه برپا شده است اظهار داشت: خادمیاران رضوی با راه‌اندازی آشپرخانه مرکزی در این موکب‌ها از زائران اربعین حسینی پذیرایی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی استان کرمانشاه گفت: با هدف ارائه خدمات فرهنگی، اسکان و پذیرایی از زائران اربعین خادمیاران کرمانشاه در ایام اربعین آماده پذیرایی از زائرین حسینی در 4 موکب مزین به نام مبارک امام رضا(ع) در مسجد جامع خسروی، قصرشیرین، ایستگاه راه‌آهن کرمانشاه و زائر سرای کربلا کرمانشاه برپا شده است و هریک از موکب‌ها بنا بر نیاز سنجی‌های انجام شده خدمات مختلفی را ارائه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 500 خادمیار با در این موکب‌ها فعالیت می‌کنند عنوان کرد: موکب‌های دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان کرمانشاه فعالیت‌ها و خدمات خود را از امروز 15 مهرماه تا سه روز بعد از اربعین حسینی و بازگشت زائران از کربلای معلی ادامه خواهند داد.

امامیان با بیان اینکه اربعین حسینی بزرگترین حرکت مردمی در طول تاریخ بشریت است و پدیده‌ای الهی و فرهنگی و اجتماعی است که با محوریت دلدادگی به سیدالشهدا(ع) انجام می‌شود افزود: دفتر آستان قدس رضوی استان کرمانشاه امسال باشکوه‌تر از سال گذشته از این حرکت در قالب ساماندهی کمک‌های خیرین و استفاده از ظرفیت‌های مردمی حمایت می‌کند.

اخبار اربعین 98| فلاورجانی‌ها با برپایی 5 موکب از زائران اربعین پذیرایی می‌کنندآخرین وضعیت ‌مرز مهران ـ 2| ‌تردد زائران از مرز ‌میلیونی شد / ‌ممنوعیت تردد موکب‌داران از ‌مهرانراه‌اندازی 10 موکب از سوی آستان قدس رضوی در ‌ایران و عراق‌ + فیلم

مدیر دفترنمایندگی آستان قدس رضوی استان کرمانشاه با بیان اینکه خادمیاران رضوی طی ایام اربعین در چهار موکب با نام مبارک امام رضا(ع) روزانه به 15 هزار زائر خدمت‌رسانی خواهند کرد گفت: در شهرستان قصرشیرین آشپزخانه مرکزی با ظرفیت پخت 10 هزار پرس غذا پیش‌بینی شده است و هماهنگی‌های لازم با ستاد مرکزی اربعین در خسروی صورت گرفته تا غذا بین زوار در قصرشیرین و خسروی توزیع شود.

وی با اشاره به اینکه مسجد جامع خسروی به علت موقعیت مکانی و عبور زائرین، ظرفیت مناسبی را جهت کار فرهنگی در اختیار ما قرار داده است عنوان کرد: از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در این موکب خدمات اسکان، مراسمات مذهبی و فرهنگی، پذیرایی مختصر و در صورت نیاز تأمین غذا از طریق آشپزخانه مرکزی، برپایی ایستگاه چند رسانه‌ای با همکاری موسسه سراج و مهم تر از همه بدرقه زائرین توسط خادمین حضرت رضا(ع) است.

امامیان با بیان اینکه در صورت نیاز منطقه، کانون سلامت نیز جهت اعزام خادمیاران خود و خدمت رسانی در عرصه ی پزشکی آمادگی کامل دارد گفت: دو موکب خادمیاری در شهر کرمانشاه برپا شده است و برای موکب ایستگاه راه‌آهن آشپزخانه‌ای با ظرفیت پخت روزانه پنج هزار پرس غذا پیش‌بینی شده است.

 وی با اشاره به اینکه از طرفی زائرسرای کربلا واقع در میدان جمهوری اسلامی آماده ارائه خدماتی همچون اسکان و برنامه‌های فرهنگی و در صورت نیاز تغذیه جهت زائرین اربعین حسینی توسط خادمیاران است افزود: امیدواریم بتوانیم با عنایت حضرت رضا(ع) برنامه‌ریزی‌های انجام شده واستفاده از ظرفیت خادمیاری، خدمت‌رسانی در شأن زائرین اباعبدالله الحسین(ع) داشته باشیم.

انتهای پیام/ ع

R41380/P1494/S6,68/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۳۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده

وقتی درباره فهرست منابع یک کتابخانه صحبت می‌کنیم، بیشتر ما درک اندکی از موضوع صحبتمان در این باره داریم و تقریباً می‌دانیم فهرست یک کتابخانه، لیست منظمی از کتاب‌ها و سایر مدارک موجود در آن است و همان‌طور که فهرست یک کتاب نشان‌دهنده محتویات داخل آن است، فهرست کتابخانه نیز منابع موجود در آن را معرفی می‌کند. این فهرست منظم در گذشته شبیه سیاهه‌ای بوده که ممکن است ما از وسایل داخل یک مکان بنویسیم، اما در حال حاضر این فهرست شامل اطلاعات متعدد و متنوعی از قبیل نام نویسنده، عنوان، ویرایش، ناشر، تاریخ انتشار، مشخصات ظاهری، موضوع و محل بایگانی مدرک مورد نظر است. اطلاعاتی که سهولت دسترسی مراجعان به یک اثر را نه تنها با نام کتاب که به کمک سایر اطلاعات آن مانند نام نویسنده یا موضوع، ممکن می‌کند. همان‌طور که گفته شد، از گذشته‌های دور، گردانندگان کتابخانه‌ها یا صاحبان آن‌ها فهرست‌هایی از منابع موجود در آن‌ها تهیه می‌کرده‌اند. عملی که در کتابخانه‌های کشورهای اسلامی نیز انجام شده است. از فهرست‌های گذشته مانند فهرست کتابخانه مأمون عباسی فقط نامی در متون آمده، اما اینکه این فهرست‌ها به چه شکل تهیه شده و یا شامل چه کتاب‌هایی بوده، مطلبی در اختیار پژوهشگران نیست.

کتابخانه مبارکه حضرت امام ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا(ع)

ازجمله سیاهه‌هایی که باقی مانده، فهرست کتاب‌های کتابخانه آستان قدس رضوی است. کتابخانه آستان قدس رضوی یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های جهان اسلام است که آثار آن از گذشته مورد توجه دانشمندان و پژوهشگران بوده است.  بر کسی پوشیده نیست که این کتابخانه به دلیل همجواری با حرم مطهر امام رضا(ع) و موقوفات بسیار آن شکل گرفته و رشد کرده و به عظمت امروزش رسیده است. حضور همین کتب وقفی موجب شکل‌گیری فهرست‌های متعدد از منابع این کتابخانه شده است. اهمیت این فهرست‌ها از این نظر است که می‌توان گفت آن‌هاتنها فهرست‌های به‌جامانده از کتابخانه‌ها در ایران قدیم هستند. از کتابخانه‌های دوره صفویه فهرست‌هایی با این مشخصات فعلاً موجود نیست و از دوره قاجار نیز فقط چند فهرست داریم که قابل مقایسه با فهرست‌های کتابخانه آستان قدس هستند. الهه محبوب در مقاله «فهرست‌های کتابخانه آستان قدس رضوی از صفویه تا قاجار» فهرست‌های موجود از کتابخانه آستان قدس را به چند دسته تقسیم کرده و به ذکر موارد مهم این فهرست‌ها در سه دوره زمانی صفویه، افشاریه و قاجار پرداخته است.

قدیمی‌ترین سیاهه کتاب‌های کتابخانه رضوی

براساس این گزارش، قدیمی‌ترین فهرست این مجموعه متعلق به سال‌های 1007 تا 1010 هجری قمری است. در این فهرست که با عنوان «تفسیر تحویل صاحب جمعان بیوتات روضه منوره...» آغاز شده، موجودی کتابخانه به تفکیک آمده است. نویسنده فهرست گویی بیشتر به خصوصیات ظاهری کتاب‌ها توجه کرده و آن‌ها را به صورت قرآن‌های جلددار، بدون جلد، کتب جلددار، کتب بدون جلد، تفاسیر، سی‌پاره‌ها و مصاحف و سایر کتب دسته‌بندی کرده است. این فهرست همچنین صورتی از اموال کتابخانه شامل رحل‌های موجود در حرم مطهر و کتابخانه و سی‌پاره‌دان‌ها را در خود دارد. در هر مورد، قطع، تعداد سطور، خصوصیات خطی، نوع ،و نوع تذهیب و همچنین نام واقف آمده است. گاهی شروط وقف کتاب نیز در فهرست ذکر شده است. کتابدار غیر از این اطلاعات به شرح امانت نیز پرداخته است. این نشان می‌دهد کتابدار با توجه به این فهرست، کتاب را به امانت و یا از مکان مربوط تحویل می‌گرفته: «قرآن وقفی مسماه زهراباجی مشروط بر آنکه در شرفیه مخصوص سلطان حیدرمیرزا در حرم تلاوت نمایند».

فهرستی از علوم کثیره موجود و مخزون

فهرست متعلق به دوره افشاریه سندی است در 28صفحه که کاتب آن به ذکر تعداد کتب و خصوصیات آن‌ها پرداخته است. در این فهرست نام کتب قرآن، فهرست خطوط ائمه(ع) و کتب وقفی و امانی و همچنین فهرست کتب وقفی شاه‌عباس با عنوان «بندگان سکندر نشان» آمده است. دیگر فهرست مشهور کتابخانه آستان قدس رضوی فهرست‌های موجود در دوره قاجار است. برخی از این‌ها به دستور متولیان و به صورت کتابچه مستقل و یا همراه با سایر موجودی کل حرم (مثل فهرست دفتر عضدالملکی) تهیه شده و یا در کتب افرادی که از کتابخانه بازدید کرده‌اند به‌طور خلاصه (سفرنامه خانیکوف) و یا مفصل (مطلع‌الشمس) آمده‌اند. «مطلع‌الشمس» یکی از کتاب‌های نوشته شده توسط «محمدحسن اعتمادالسلطنه» ملقب به «صنیع‌الدوله» است. این کتاب در سه جلد نگاشته شده و موضوع آن، گزارش یکی از سفرهای ناصرالدین‌شاه قاجار به شهر مشهد است. اما جلد دوم این کتاب در این گزارش مورد توجه ماست که به مشهد و آستان مقدس علی بن موسی‌الرضا(ع) اختصاص دارد و در آن به مشهد، آثار و ابنیه حرم مطهر و کتیبه‌های آن و شرح حال بزرگان شهر می‌پردازد و در پایان، فهرست جامعی از کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در آن گردآوری شده است. این فهرست در زمان تولیت میرزا سعیدخان مؤتمن الملک به سال 1296ه.ق تنظیم شده است. اعتماد السلطنه در مقدمه فهرست، چگونگی یافتن فهرست را شرح داده: «درحین تألیف جلد ثانی کتاب مطلع‌الشمس، فهرست جمیع نسخه‌ای که فعلاً در کتابخانه مبارکه حضرت امام ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا علیه الصلوةوالسلام از علوم کثیره موجود و مخزون است بدست آمده، اگر چه صورت آن فهرست چندان مصحح نبود ولی به قدر می‌شود منقح ساخته ثبت و الحاق آن پرداخته شد». البته نویسنده در این فهرست تنها نام و موضوع کتاب‌ها را آورده و ظاهراً آن را از روی فهرس‌تهای کتابخانه یادداشت‌برداری کرده است.

خدمتی به گذشته، امروز و آینده

 فهرست‌های فوق نشان می‌دهد کتابخانه آستان قدس رضوی از همان آغاز شکل‌گیری دارای نظمی خاص در ساماندهی بوده و افرادی آشنا به امور نسخه‌شناسی بوده‌اند که این فهرست‌ها را تهیه می‌کرده‌اند. جز این، فهرست کتب می‌توانند ما را به جهان اندیشه‌ای مردمان در گذشته برسانند. درواقع فهرست‌نویسان تنها به مردمان دوره خود خدمت نمی‌کنند و به نوعی به آیندگان نیز سود می‌رسانند. اینکه در آن روزگاران چه کتبی نوشته می‌شده و مورد توجه علما و اندیشمندان بوده و مردمان نیز بیشتر چه کتبی را اهدا و وقف می‌کرده‌اند. دیگر نکته مهم در این فهرست‌ها شرح ویژگی جلدها و تذهیب و خط کتب است که می‌تواند در خصوص هنر مجلدسازی و تذهیب اطلاعاتی را در اختیارمان بگذارد. نام و جایگاه واقفان نیز چهره اجتماعی مردمان آن روزگار را ترسیم می‌کند.

آزاده خلیلی

دیگر خبرها

  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی پناهگاه دوم زائران است/خدمت عاشقانه خادمیاران مشاور در حریم رضوی
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • شورای شهر مشهد با پیگیری ویژه رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی