Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@10:52:00 GMT

اسناد عادی از اصلی‌ترین دلایل زمین‌خواری هستند

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۴۲۲۵

اسناد عادی از اصلی‌ترین دلایل زمین‌خواری هستند

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره نقش اسناد عادی در فسادهایی همچون زمین‌خواری گفت: یکی از دلایل اصلی زمین‌خواری همین اسناد عادی هستند که متاسفانه به شیوه‌های مختلف در کشور اعتبار دارند. ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴ اجتماعی حقوقی و قضایی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری تسنیم؛ زمین‌خواری یکی از فسادهای گسترده‌ای است که این روزها اخبار آن زیاد به گوش می‌رسد، اراضی که باید محلی برای تفریح و شادی مردم می‌بودند، تبدیل به ویلاهای چند هکتاری برای عده‌ای خوش‌نشین شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها آمارهای مطرح‌ شده از سال 95 حاکی از رفع تصرف زمین‌خواری به میزان 97 هزار میلیارد تومان بوده است! مبلغی که معادل یک‌چهارم بودجه کشور در  آن سال است.

بر اساس اعلام سخنگوی قوه قضائیه در شش‌ ماهه اول سال 98 و تنها در 20 استان به میزان 11 هزار میلیارد تومان از اراضی ملی رفع تصرف‌ شده است؛ حجت‌الاسلام رئیسی نیز در پاسخ به انتقادات برخی از جوانان درباره زمین‌خورای متذکر شد: «من معتقدم که تنها راه نجات "سند رسمی" است.»

با ساماندهی "اسناد عادی" مسئله زمین‌خواری حل می‌شود

در همین راستا، گفت‌وگویی با سید حسین افضلی؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی داشتیم؛ وی ضمن تائید صحبت‌های اخیر حجت‌الاسلام رئیسی به تسنیم گفت: اسناد عادی (قولنامه‌ای) به شیوه‌های مختلف در کشور اعتبار دارند و یکی از دلایل اصلی زمین‌خواری همین اسناد عادی هستند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه اراده جدی در کشور برای سیستمی کردن و ثبت رسمی معاملات وجود ندارد؛ از سوی دیگر در مسئله ثبت در کشور شاهد موازی‌کاری  هستیم.

افضلی درباره سامان‌دهی مالکیت‌ها متذکر شد: باید واقعاً همه بخش‌های مختلف اراده کننده  و به این مسئله باور داشته باشند که ساماندهی بخش زمین و مالکیت‌ها به‌وسیله سند رسمی و مشخص شدن محدوده‌های اراضی امکان‌پذیر است؛ با انجام این کار خیلی از مسائل مانند زمین‌خواری حل می‌شود.

به گزارش تسنیم؛ صاحب‌نظران معتقدند که بسیاری از زمین‌خواری‌ها در کشور با اتکا به اعتبار اسناد عادی یا همان قولنامه‌ای رخ می‌دهد چرا که این اسناد در هیچ سیستمی ثبت نمی‌شوند و حاکمیت قدرت نظارت بر آن‌ها را ندارد بنابراین اگر معامله‌ای با آن‌ها انجام شود، نهادهای نظارتی نمی‌توانند از موضوع مطلع شده و مانع شوند.

همین مسئله سبب می‌شود تا افراد سودجو  بتوانند به‌راحتی در اراضی ملی یا کشاورزی ساخت‌وساز کرده و به قیمت‌های گزاف به فروش برسانند؛ این‌همه در حالی است که این اسناد در نزد دادگاه‌ها معتبر بوده و یکی از دلایل اصلی گسترده شدن این اسناد در بین مردم نیز همین مسئله است؛ اگر قانون ثبت کشور با محوریت بی‌اعتباری اسناد قولنامه‌ای اصلاح شود، دیگر شاهد این حجم از زمین‌خواری‌ها در کشور نخواهیم بود.

معاون قوه قضائیه: 25 درصد از دعاوی ناشی از معامله با "اسناد عادی" است/ اصلاح قانون 88 ساله دفاتر اسناد رسمیرئیس سازمان ثبت اسناد: درصد بالایی از دعاوی ناشی از معامله با "اسناد عادی" است/ هزینه انتقال با سند رسمی یک چهارم سند عادیابلاغ قانون اعتبار اسناد عادی وام‌های پرداختی شرکت‌های تعاونی به اعضاء

انتهای پیام/

Rsaadati/P/S2,20/CT12 واژه های کاربردی مرتبط قوه قضائیه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قوه قضائیه قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۴۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن

مردم می‌توانند با اهدای اسناد، دست نوشته‌ها، دستخط ها، فیلم ها، عکس ها، اعلامیه ها، کتاب‌های خطی، چاپ سنگی یا سربی، کتاب‌های نادر و نفیس و مجموعه‌های خانوادگی در این پویش مشارکت کنند.

تسهیل در دسترسی پژوهشگران داخلی و خارجی به منابع، فعالیت‌های علمی و پژو هشی و تقویت تعامل جمهوری اسلامی ایران با جامعه فرهنگی و علمی خارج از کشور و فدراسیون‌های بین المللی علمی و تخصصی از اهداف راه اندازی این پویش است.

سامانه https://nlai/crowdsourcing و شماره تلفن ۰۲۱۲۲۲۵۸۷۳۵ و ۰۲۱۸۱۶۲۵۳۲۰ برای اهدای منابع سندی و شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۱۶۲۳۲۴۰ یا ۰۲۱۸۱۶۲۳۱۵۴ برای اهدای منابع کتابخانه‌ای در نظر گرفته شده است.

اسناد ملی هر کشور گنجینه‌ای گرانبها و پلی میان گذشته و آینده آن کشور است، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هم امین و حافظ تاریخ تمدن ایران زمین است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • رفع تداخلات اراضی پیش‌نیاز تثبیت مالکیت است
  • ۲۸۱۱ هکتار زمین اشتباهی به نام یک شرکت تعاونی شده است/ سند مالکیت باطل شد
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • کوه‌خواری و برهم زدن محیط زیست در روستای سرآسیاب شش + فیلم
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • مدیرکل ثبت شرکت‌ها: ۷۴۴ هزار شرکت صوری در کشور داریم
  • فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف