Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@04:44:50 GMT

کودکان حلقه مفقوده مراقبت از محیط زیست

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۶۷۷۵

کودکان حلقه مفقوده مراقبت از محیط زیست

به گزارش خبرگزاری مهر،  در کشور ما، پانزدهم تا بیست و یکم مهرماه هفته‌ ملی کودک نام گرفته است و روزهای این هفته، هر سال مطابق با موضوعات مرتبط با کودکان، نامگذاری می‌شود.  

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مراسم این هفته را با تکیه بر مسایلی همچون محیط‌زیست، قصه‌گویی، منظومه‌خوانی و اجراهای برنامه‌های سرگرم کننده و آموزنده، تدارک می‌بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنوانِ روز پانزدهم مهر، روز کودک و محیط زیست و میراث فرهنگی است و در پوستر طراحی شده توسطِ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، درونمایه‌ی دوستی با طبیعت که نشانگرِ شادابی و نشاط و اولین گامِ ایجاد عشق و علاقه و مقدمه‌ی آموزش حفاظت از محیط زیست و احترام به همه‌ی زیستمندان است، خودنمایی می‌کند.

روز کودک در سطح بین المللی، در ۲۹ آبان ( ۲۰ نوامبر) برگزار می‌شود. انتخاب مناسبت‌های خاص در سطح بین المللی، بیانگر اهمیتِ موضوع است.

تربیت کودکان، مهم‌ترین وظیفه و بزرگترین هدفِ جوامعِ بشری است چرا که جهان به دستِ انسان‌ها اداره می‌شود. انسان از یک سو، خالقِ علم وتکنولوژی‌های سودمند و عاملِ  پیشرفت‌های شگرف و حیرت انگیز است، و از دیگرسو، تمام جنگ‌ها، ویرانی‌ها و تخریبِ محیط زیست و جهانِ پیرامون ما، به دست او انجام می‌شود.

بنابراین روشن است که حاصلِ تربیتِ درست و به‌هنگام در کودکی، ترسیم تصویری زیبا و چشم نواز از جهانی است که در اختیارِ انسان‌های پرورش یافته باشد.

مطالعات و تحقیقاتِ جدید نشان می‌دهد امروزه، روش‌های قدیمی و سنتیِ آموزش و پرورش در بسیاری از کشورها، پاسخگوی نیازِ آموزشی و تربیتیِ قرن بیست و یکم نبوده و نتیجه‌ی مطلوب و مورد نظر که پرورشِ نسلی خلاق، متفکر، ماهر و توانمند همراه با سوادِ محیط زیستی و برخوردار از فهمِ بوم‌شناختی از جهانِ پیرامون بوده را، به ارمغان نیاورده است.

به استنادِ این تحقیقات، در برنامه‌ریزی‌ مدارس، ضروری است آموزش‌های مستقیم و رسمی، بعد از دوازده سالگی صورت بگیرد و قبل از آن، کودک  بدون دخالت‌های مستقیم با طبیعت و فضای پیرامونش روبرو شده و تسهیلگر، در یافتن پاسخِ پرسش‌ها و درک و دریافت‌هایش، در کنار او باشد.  ارتباط کودک با طبیعت، درست از همین نقطه و با این هدف آغاز می‌شود که مهارت‌های موردِ نیاز کودکان، از سال‌های نخستینِ زندگی، جوانه زده و به‌تدریج و به‌خوبی رشد کند.

از نمونه های موفق این نوع از تعلیم و تربیت، روشی است که به طور مثال در مدارس فنلاند، سوئد و سوییس به کار گرفته می‌شود که درشمارِ موفق‌ترین مدارسِ دنیا،  در تربیتِ گروه سنی کودکان هستند.

تجارب جهانی نشان می‌دهد که نهادینه شدن رفتارها و هنجارهای صحیح در همه‌ی موضوعات اجتماعی،  به‌ویژه در شیوه‌ی برخورد و رفتار با محیط زیست و طبیعت، از سنینِ کودکی و بافراهم آوردنِ شرایطی که عشق و علاقه را به صورت خودانگیخته در آنها ایجاد کند، رخ می‌دهد.

از این‌رو لازم است با ایجاد هماهنگی میان آموزش و پرورش، مراکز آموزشی- فرهنگی و آموزش عالی با سازمان حفاظت محیط زیست،  و هم افزایی تمام تلاش‌ها و فعالیت‌ها، بتوانیم نقشِ موثری در تربیتِ نسلی کارآمد وآینده ساز ایفا کنیم.

کد خبر 4739532

منبع: مهر

کلیدواژه: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز جهانی کودک کودکان حفظ محیط زیست اربعین 98 شورای شهر تهران شهرداری تهران هفته ناجا قوه قضاییه اربعین حسینی وزارت آموزش و پرورش محسن هاشمی پیروز حناچی دستگیری سارق نمایشگاه ایپاس آتش نشانی سیدابراهیم رئیسی نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۶۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار اردبیل: سند بنیادین آموزش و پرورش را متحول کرد

استاندار اردبیل گفت: معلمان معماران تربیت شایسته نسل آینده هستند که باید مسئولیت و کار سنگین آنها مورد توجه و دقت نظر قرار گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سید حامد عاملی ‌در مراسم تجلیل از معلمان در اردبیل، اظهار داشت: کشور ما در مسیر توسعه، پیشرفت و اصلی‌ترین عنصر خود نیروی انسانی متعهد و متخصص بیش از هر عنصر دیگر نیاز دارد تا زمینه ترقی و تحول جامعه اسلامی فراهم آید.

وی از معلمان به عنوان عناصر ارزشمند و مؤثر در تربیت و تعالی نسل آینده یاد کرد و گفت: معلمان می‌توانند با نقش‌آفرینی اصلی خود معماران تربیت و تعالی نسل آینده بوده و زمینه پیشرفت کشور را با پشتوانه علم و دانایی فراهم کنند.

استاندار اردبیل با قدردانی از تلاش معلمان در کلاس‌های درس برای علم‌آموزی به دانش‌آموزان و تربیت و تعالی ارزشی و معنوی آنها تصریح کرد: آینده جامعه و کودکان ما به مبدأ آموزش یعنی به کلاس‌های درس وابسته است و معلمان با دلسوزی در این سنگر فعالیتی ارزشمند دارند.

عاملی افزود: در کنار تربیت نسل آینده به عنوان نسل پیشرو در ایجاد تحول جامعه اسلامی، ما باید قدر این سرمایه‌های دلسوز و صادق را بیشتر بدانیم و سعی ما بر این باشد تا دغدغه‌ها و مشکلات آنها را در ابعاد مختلف رفع کنیم.

وی به خدمات انجام شده در دولت سیزدهم برای تعالی نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و ادامه داد: فرهنگ سپاس از معلم مردمی‌سازی شده و در گرامیداشت هفته معلم خود آحاد مردم و صنوف مختلف پای کار آمدند تا قدردان تلاش و مجاهدت معلمان در سنگر تعلیم و تربیت باشند.

استاندار اردبیل ارزش و جایگاه علم و دانش را به عنوان عنصر پیشرفت کشور در ابعاد مختلف یادآور شد و خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که افرادش به علم و مهارت آراسته باشند، به ثروت و سایر امکانات و منابع دسترسی پیدا می‌کنند و در این باب معلمان بزرگترین پشتوانه تجربی در مسیر پیشرفت علمی کشور و تحولات آن هستند.

عاملی اثرگذاری کار معلم را در مسیر تعالی و تربیت نسل آینده یادآور شد و اضافه کرد: سعی ما بر این است تا در ابعاد مختلف قدر این تلاش‌ها و زحمات معلمان را دانسته و بر ارج‌گذاری آن اهتمام جدی داشته باشیم.

استاندار اردبیل یاد و خاطره استاد شهید مطهری را نیز گرامی داشت و بیان کرد: باید محتوای علمی و تربیتی آثار این شهید والامقام در فضاهای آموزشی ما به عنوان مبنای تربیت نسل آینده قرار گیرد تا اثربخشی آن را به شکل صحیح و درست شاهد و ناظر باشیم.

سند بنیادین آموزش و پرورش را متحول کرده است

کلام الله صفری نیز در این مراسم اظهار کرد: در سند تحول آموزش و پرورش بر اصل عدالت و توجه به مدرسه و معلم بیش از سایر عناصر را شاهد هستیم و قطعا این رویکرد سند بنیادین تحولات جدی را رقم خواهد زد.

وی تصریح کرد: در دولت مردمی سیزدهم اقدامات مؤثر و پشتیبانی‌های جدی از نظام تعلیم و تربیت و حل دغدغه‌های معلمان در مسیر ایجاد تحول رقم خورده که نمونه آن اجرای دقیق طرح رتبه‌‌بندی بعد از رکود 10 ساله بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: 60 عنوان برنامه در گرامیداشت هفته معلم در استان اردبیل در حال اجرا است که زنگ سپاس از معلم و سایر برنامه‌های مردمی در قدردانی از تلاش‌های معلمان مجاهد در این هفته برگزار خواهد شد.

صفری افزود: رویکرد کلی مردمی کردن برنامه‌های هفته معلم است و این رویکرد می‌تواند دغدغه‌ها و نگرانی‌ها را به حداقل برساند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده تا مردم استان اردبیل بتوانند با یک تماس تلفنی از معلم دوران تحصیل خود تجلیلی شایسته داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به اقدامات شاخص آموزش و پرورش در سه سال اخیر اضافه کرد: برگزاری امتحانات نهایی در راستای تحقق عدالت آموزشی و تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانی از جمله این برنامه‌ها است.

صفری به برگزاری جشن‌های مختلف تکلیف دینی و سیاسی و برنامه‌های فرهنگی، تربیتی و ورزشی در راستای سالم‌سازی فضاهای آموزشی و تعالی نسل آینده اشاره کرد و ادامه داد: همه این برنامه‌ها با رویکرد و محوریت مدارس در مناطق مختلف استان برگزار شده است.

وی از احداث بزرگترین مجتمع آموزشی کشور با نام دارالفنون در اردبیل خبر داد و بیان کرد: در کنار افتتاح این مدرسه، راه‌اندازی نهضت مدرسه‌سازی را با همراهی خیران شاهد هستیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل ارتقای سرانه فضاهای ورزشی دانش‌آموزی را از دیگر برنامه‌های اجرایی اعلام کرد و گفت: در گرامیداشت هفته معلم طرح‌های متعددی نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.

صفری یادآور شد: با هماهنگی رادیو پخش زنده برنامه «سلام معلم» از مدارس استان آغاز شده و در شهرستان‌های مختلف تیم رادیویی این برنامه را تدارک دیده تا گروه‌های مختلف جامعه بتوانند با درج نام خود و نام معلم سپاسگزاری خود را از مقام شامخ معلمان انجام دهند.

به گزارش تسنیم، در این مراسم از معلمان برگزیده شهرستانی و استانی با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • استاندار اردبیل: سند بنیادین آموزش و پرورش را متحول کرد
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت