Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، گوجه فرنگی کاران خراسان شمالی در این باره گفتند: قیمت خرید محصول آنها به اندازه ای پایین آمده که رغبتی برای برداشت آن را ندارند.  

یک کشاورز شیروانی در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یک هکتار از زمین را زیر کشت گوجه فرنگی برده ام، امسال بارندگی ها خوب بود و مشکل آبیاری نداشتم اما قیمت خرید این بسیار پایین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن مقدسی افزود: کارخانه ها، گوجه فرنگی را به ازای هر کیلوگرم، چهار هزار ریال تا پنج هزار ریال می خرند، البته با اعمال افت، قیمت خرید هر کیلوگرم از این محصول به سه هزار ریال هم نمی رسد.

وی اظهار داشت: وقت و هزینه زیادی را صرف تولید کرده ام، از ابتدای بهار، مشغول کاشت و داشت هستم، هزینه های تامین کود و سایر نهاده ها از یک طرف، هزینه کارگری از طرف دیگر، صرفه تولید را گرفته است.

وی افزود: درآمد حاصل از برداشت گوجه فرنگی، تنها صرف نیروهای کارگری و خرید جعبه ها می شود و با این شرایط هزینه های کاشت و داشت و نگهداری را جواب نمی دهد.

این کشاورز گفت: برای تولید گوجه فرنگی در یک هکتار، ۳۰۰ میلیون ریال هزینه کرده ام اما تنها هزینه های برداشت جبران می شود و معادل مابقی هزینه ها، متضرر شده ام. هزینه های کرایه حمل و کارگری هم در نمی آید.

قیمت پایین خرید، کشاورزان را دلسرد می کند 

عضو کانون خبرگان کشاورزی کشور هم با بیان اینکه حدود پنج هکتار از زمین هایش در شیروان را زیر کشت گوجه فرنگی برده است گفت: امروز قیمت خرید این محصول به ازای هر کیلوگرم، پنج هزار و ۵۰۰ ریال است، البته کارخانه وجوه را یک ماهه پرداخت می کند.

علی کاظمی همچنین با بیان اینکه پایین بودن قیمت گوجه فرنگی، کشاورزان را بی رغبت و برای ادامه فعالیت دلسرد کرده است، گفت: کاهش قیمت گوجه فرنگی در حالی است که قیمت رب تولیدی کارخانه ها، کاهش نیافته است.

وی افزود: گوجه فرنگی تولیدی من، با ۴۰ درصد افت، سه هزار و ۲۰۰ ریال خریداری شد.

کاظمی اظهار داشت: هر کشاورز برای تولید گوجه فرنگی در هر هکتار، ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال هزینه می کند اما قیمت پایین خرید این محصول، آنها را بشدت نگران کرده است.

وی، راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی را راهکار برای جلوگیری از کاهش قیمت ها عنوان کرد و گفت: البته برای اینکه سود نصیب کشاورز شود، باید این صنایع با مشارکت کشاورزان راه اندازی شود و این اقدامی است که در کشورهای دیگر انجام و تولیدکننده وارد عرصه سرمایه گذاری شده است.

عضو کانون خبرگان کشاورزی کشور افزود: باید شماری از کشاورزان با آوردن سرمایه و ایجاد کارخانه، زنجیره تولید را تکمیل  کنند تا سود حاصل از فعالیت های آنها، نصیب خود شود.

رئیس اتحادیه عمده فروشان میوه و تره بار بجنورد هم در این باره گفت: روزانه حدود ۱۰۰ تن گوجه فرنگی کشاورزان در این میدان به فروش می رود.

اسماعیل وحدانی اظهار داشت: قیمت گوجه فرنگی ارزان است و کشاورزان دلسرد شده اند، پنج هزار ریال و هفت هزار ریال در هر کیلو، جبران هزینه های جعبه را هم نمی کند.

وی افزود: کشاورز برای خرید هر جعبه، ۵۰ هزار ریال هزینه می کند.

خرید حمایتی گوجه‌فرنگی در خراسان شمالی

در این میان، مسئولان جهاد کشاورزی استان، از خرید حمایتی محصول گوجه‌فرنگی‌کاران، خبر داده اند.  

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی در این باره گفت: با پیگیری های انجام شده، این استان در فهرست استان هایی قرار گرفته است که طرح خرید حمایتی گوجه فرنگی در آن انجام می شود.

علیرضا صادق اظهار داشت: محصول گوجه فرنگی کاران استان توسط کارخانه های رب شهرستان چناران در خراسان رضوی خریداری می شود.

وی افزود: قیمت خرید حمایتی گوجه فرنگی،  بیشتر از ۱۰ هازر ریال تعیین شده بود اما کارخانه های چناران اعلام کرده اند که سبدهای بسته بندی را به کشاورزان بازمی گردانند و محصول آنان را ۱۰ هزار ریال به ارای هر کیلوگرم خریداری می کنند.

صادق گفت: برای خرید حمایتی گوجه فرنگی، زمان و محدودیت لحاظ نشده است و کشاورزان می توانند برای فروش محصول خود با قیمت مزبور، اقدام کنند.

وی گفت: کاهش قیمت گوجه فرنگی، سبب گلایه و نگرانی کشاورزان استان شده بود اما اکنون قیمت این محصول کمتر از ۱۰ هزار ریال نیست.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: کارخانه ها اعلام کرده اند که وجه خرید حمایتی گوجه فرنگی را چهار تا ۶ ماه پس از خرید پرداخت می کنند و البته کشاورزان به این امر رضایت دارند.

امسال سه هزار و ۹۰۰ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت گوجه فرنگی رفته است که از میزان،  ۱۷۰ هزار تن محصول برداشت می شود.

۷۱۸۵/ ۶۰۴۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۷۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی گفت: راه‌های ارتباطی بیش از ۳۵۰ روستا استان که در اثر سیلاب آسیب وارد شده بود با تلاش عوامل راهداری تمامی محورها بازگشایی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله جلال‌، با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به مخاطرات جوی ایجادشده به واسطه سیلاب چند روز گذشته، 60 تیم عملیاتی راهداری و 190 نفر راهدار با 150 دستگاه انواع ماشین‌آلات راهداری سبک و سنگین به صورت شبانه‌روزی برای  عملیات بازگشایی محورهای روستایی به‌کارگیری شدند.  

وی گفت: به راه‌های ارتباطی بیش از 350 روستای استان در اثر سیلاب آسیب وارد شده بود که با تلاش شبانه‌روزی عوامل راهداری تمامی محورهای آسیب‌دیده از سیلاب اخیر بازگشایی شده است. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاد‌ه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: در حال حاضر راهداران مشغول پاکسازی پل‌ها، آبنماها، تخلیه قنوات، ریزش برداری کامل محورهای خاکی و کوهستانی با هدف ایجاد ارتباط ایمن و پایدار برای راه‌های مذکور هستند.  

جلال‌زاده، سامانه گویای 141 را راه ارتباطی بین هم استانی‌ها با مرکز مدیریت راه‌های استان عنوان کرد و  از تعمیر و بازسازی، خرید و تجهیز ماشین آلات راهداری با یک هزار و 320 میلیارد ریال اعتبار خبر داد. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاد‌ه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه انجام عملیات راهداری علاوه بر نیروی راهدار باتجربه به ماشین‌آلات راهداری مجهز نیاز دارد، گفت: براین اساس طی سال گذشته این اداره مبلغ یک‌هزار و 320 میلیارد ریال در زمینه تعمیر و بازسازی، خرید تجهیزات ماشین‌آلات راهداری تأمین اعتبار شده است.  

وی افزود: از محل اعتبارات 1402 برنامه‌ ریزی جهت بازسازی 14دستگاه ماشین‌آلات راهداری، همچنین تعمیر و راه‌ندازی سایر ماشین‌آلات با اعتبار 306 میلیارد ریال انجام و خرید انواع ماشین‌آلات راهداری در مرحله أخذ مجوزهای قانونی و برگزاری مناقصه است.

جلال‌زاده به 2 هزار و 88 مورد انجام تعمیرات و سرویس ماشین آلات طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: بدین منظور  45 هزار قطعه انواع لوازم یدکی مورد نیازخرید و تعویض شده‌اند. برای خرید لاستیک، تأمین روغن و سوخت مصرفی و سایر اقلام مصرفی نیز جمعا 192 میلیارد ریال هزینه شده است. تمامی ماشین‌آلات راهداری مجهز به سامانه‌های ردیاب ماهواره‌ای هستند که عملکردشان از قبیل سرعت، موقعیت، مسیر حرکت، پایش و کنترل آن‌ها در طول شبانه روز امکان‌پذیر است.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!