Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی دانشگاه تهران، در دهمین نشست شورای معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی منطقه یک کشور، رعایت اخلاق پژوهش را زمینه‌ساز توسعه پژوهشی کشور و افزایش ارزش‌آفرینی توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، در این نشست که روز گذشته، (یکشنبه، ۱۴ مهر) در سالن شورای سازمان مرکزی برگزار شد، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران و رئیس شورای معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی منطقه یک کشور، ضمن اشاره به مشکلات و تنگناهای مالی کشور به‌ویژه در اعتبارات پژوهشی گفت: «با وجود تمام مشکلات پیش‌رو، استقبال از طرح‌های پژوهشی فناورانه و توسعه‌ای افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رعایت و توسعه اخلاق پژوهش در دانشگاه‌ها زمینه‌ساز توسعه پژوهشی کشور و افزایش ارزش‌آفرینی است».

دکتر محمدرضا نقوی، مدیر کل برنامه‌ریزی و نظارت پژوهشی دانشگاه تهران نیز عدم آگاهی دانشجویان و پژوهشگران را مهمترین چالش پیش‌رو برشمرد و در ادامه با پرداختن به سه موضوع ترویج اخلاق پژوهش، جلوگیری از تخلف پژوهشی و دریافت کد اخلاق پژوهش، گزارشی را از سیر قانونگذاری در این حوزه‌ها ارائه کرد.

نقوی، با اشاره به تبصره ۱۰ ماده واحده قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، مصوب سال ۱۳۹۶ و آئین‌نامه اجرایی هیأت وزیران مصوب ۲۸ مرداد ۱۳۹۸، درخواست خود را مبنی بر ایجاد کارگروه‌های اخلاق پژوهشی در دانشگاه‌ها عنوان کرد. هم‌چنین در پایان گزارشی را از فعالیت‌های دانشگاه تهران در این حوزه ارائه داد.

در ادامه این نشست، دیگر معاونان پژوهشی دانشگاه‌های سطح یک کشور، به طرح دیدگاه‌های خود در زمینه موضوعات مختلفی چون توجه به ریشه‌های بروز تخلف پژوهشی، فراگیر شدن دریافت کدهای اخلاق پژوهش، توجه همزمان به نظارت‌های درونی و طراحی سازوکارهای قانونی، توجه به سواد اخلاقی و اهمیت رعایت کدهای اخلاقی پس از اخذ آن پرداختند.

در بخش دیگری دکتر مظفر شریفی، مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن پاسخ به پرسش‌ها و نکات مطرح شده در جلسه تصریح کرد: «رویکرد وزارت علوم، در تدوین آئین‌نامه‌های جلوگیری از تخلف پژوهشی، ۷۰ درصد اقدامات پیشگیرانه است».

وی هم‌چنین سازوکارهای تعیین شده جهت ارتباط کارگروه‌های اخلاق پژوهش در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی با سایر بخش‌های انضباط دانشگاه‌ها را تشریح کرد.

در پایان این نشست معاون پژوهشی دانشگاه تهران، ضمن جمع‌بندی موضوع‌های مطرح شده و ارائه دستور جلسه آتی آمادگی دانشگاه تهران را جهت اعطای کد اخلاق پژوهشی برای سایر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی اعلام کرد.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، این جلسه با حضور بیش از ۴۵ معاون پژوهشی از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی منطقه یک کشور و مدیران حوزه پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اخلاق در پژوهش دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۸۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی راه‌اندازی می‌شود که بخشی از فضای کارخانه قرار است توسط شهرداری اصفهان تجهیز و بهره‌برداری شود.

مرتضی نصوحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از وظایف اداره ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرداری اصفهان، پیش‌برد فعالیت‌های شهرداری در راستای توسعه کالبدی اکوسیستم کارآفرینی شهر است، این موضوع در طرح شورای اسلامی شهر با عنوان تقویت تولید و خدمات دانش‌بنیان در مدیریتی شهری تصویب شد و شهرداری موظف است از فضاهایی که در اختیار دارد به شکلی استفاده کند تا توسعه اکوسیستم کارآفرینی شهر اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه از سه سال گذشته همکاران ما در حوزه مدیریت پژوهش فضاهایی را شناسایی کردند تا بتوانیم شاهد این توسعه باشیم، افزود: در یکی از بخش‌ها با کمک سازمان فرهنگی شهرداری، تعدادی فرهنگ‌سرا به این کار اختصاص پیدا می‌کند، سال گذشته در منطقه نوآوری و فناوری دانشگاه اصفهان فعالیت را آغاز کردیم، مقدمات انجام شده و مرکزی تحت عنوان «مرکز نوآوری اصفهان پیش‌رو» در ضلع شمالی این دانشگاه خواهیم داشت.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: در نظر داریم سال جاری با همکاری شرکت متروی اصفهان، یکی از ایستگاه‌های خط یک مترو را به مرکز نوآوری اختصاص دهیم، موافقت اولیه دریافت شده و مشغول دریافت مجوز هستیم.

نصوحی با بیان اینکه کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی راه‌اندازی می‌شود که بخشی از فضای کارخانه قرار است توسط شهرداری اصفهان تجهیز و بهره‌برداری شود، گفت: اولویت در این فضاها با موضوعات مدیریت شهری است و تلاش می‌کنیم شرکت‌هایی در این فضاها جذب شوند و حضور داشته باشند که کسب و کاری که قصد توسعه آن را دارند، متناسب با نیازهای مجموعه مدیریت شهری باشد.

کد خبر 747464

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.