Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:31:37 GMT

ضرورت تنوع بخشی به منابع مالی آموزش عالی

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۸۷۰۵

ضرورت تنوع بخشی به منابع مالی آموزش عالی

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ضمن تشریح بودجه دانشگاه‌ها و آموزش‌عالی در سال تحصیلی جدید، بر ضرورت تنوع‌بخشی به منابع مالی آموزش عالی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به شرایط حاکم اقتصادی، افزایش ۱۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ درصدی اعتبارات جاری دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری تکافوی نیازهای دانشگاه‌ها نمی‌باشد؛ بنابراین تدبیر اندیشیده شده در این حوزه تنوع بخشی به منابع مالی آموزش عالی است که از طریق فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، خیرین و واقفین این مهم اتفاق می‌افتد.

وی افزود: اعتباری حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان به دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص یافته است که حتی تخصیص صددرصدی آن جوابگوی نیازهای دانشگاه‌ها و مراکزآموزش عالی نیست، لذا با استفاده از درآمدهای اختصاصی می‌توان سازوکار مناسبی برای تامین اعتبار موضوعات ضروری، در نظرگرفت.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در ادامه گفت: با توجه به شرایط تحریم، ظرفیت‌های مناسبی در حوزه پژوهش و ارتباط با صنعت در مراکز پژوهشی و فناوری ایجاد شده است. بر اساس اطلاعات موجود برخی از دانشگاه‌های بزرگ بیش از ۲۰ درصد از اعتبارات لازم خود را از منابع عمومی و اختصاصی به حوزه پژوهشی اختصاص می‌دهند که این اقدام با همکاری شرکت‌ها و موسسات تولیدی صنعتی با رغبت بسیار خوبی صورت می‌گیرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، وی که در برنامه زنده گفت‌وگوی ویژه «خبر۲۰» شبکه چهار سیما سخن می‌گفت، در پایان با اشاره به تمهیدات انجام شده در خصوص ایجاد فرصت مطالعاتی در نظر گرفته شده برای حضور استادان جوان با هدف تامین بخشی از نیازهای جامعه و صنعت، از تلاش دانشگاه‌های نسل یک و دو برای ارتقای توانمندی‌ها از طریق همکاری با دانشگاه‌های بزرگ خبر داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بودجه دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۸۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور

ایسنا/فارس معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه جهرم گفت: با انتشار گزارش اشپرینگر نیچر، رتبه دانشگاه جهرم در بین دانشگاه‌های ایران با صعود نسبت به سنوات گذشته، به رتبه ۲۳ ارتقا یافته است.

محمد قناعتیان در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این جایگاه دانشگاه جهرم را از نظر پژوهشی بالاتر از ۸۹ دانشگاه و موسسه پژوهشی دیگر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این نظام رتبه‌بندی سالانه مؤسسه‌های جهان را بر پایه سنجه‌های گوناگون ارزیابی می‌کند، اظهار کرد: بر پایه گزارش اشپرینگر نیچر در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۱۲ مؤسسه ایرانی توانستند در لیست نیچرایندکس قرار گیرند.

قناعتیان بیان کرد: بر پایه این گزارش مقاله‌های منتشر شده از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۲، ۱۵۰ نشریه برتر نیچر در حوزه‌های شیمی، علوم محیط، زمین‌شناسی، علوم زیست، بهداشت و علوم فیزیکی، شمارش و ارزیابی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این رتبه‌بندی بر پایه بخش محدودی از برون‌دادهای پژوهشی مؤسسه‌ها انجام می‌شود و برای فهم بهتر جایگاه مؤسسه‌ها باید نظام‌های رتبه‌بندی دیگر نیز بررسی شوند.

هیچ یک از مؤسسات ایرانی نتوانسته‌اند در میان موسسه‌های برتر جهان در رتبه‌بندی آکادمیک نیچرایندکس جای گیرند. نیچر ایندکس به رتبه‌بندی مؤسسه‌های سراسر جهان بر پایه خروجی‌های پژوهشی با کیفیت بالای آن‌ها در سال گذشته می‌پردازد.

نیچر ایندکس با شمارش تعداد مقاله‌های پدیدآوران در نشریات نمایه‌ شده‌اش، رتبه‌های مؤسسات را بر پایه‌ی دو سنجه شمار آثار و میزان مشارکت در پدیدآوری آثار، شدنی می‌کند.

رتبه ملی مؤسسه‌های ایرانی در لیست بر پایه میزان مشارکت گزارش شده است و میزان مشارکت به شمار پدیدآورندگان یک مقاله بستگی دارد.

دانشگاه علوم پزشکی جهرم با رتبه ۶۱ در جایگاه میانی این فهرست قرار دارد. دانشگاه شیراز در فهرست نیچرایندکس ۲۰۲۳ رتبه نخست دانشگاه‌های ایران را کسب کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی