Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@03:32:21 GMT

نیمه دوم آبان، آغاز بارندگی‌های قابل توجه در کشور

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۰۹۳۶

نیمه دوم آبان، آغاز بارندگی‌های قابل توجه در کشور

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران ضمن پیش‌بینی دما و بارش در کشور تا پایان پاییز گفت: بارش طی آبان ماه عمدتا خوب خواهد بود و بویژه در نیمه دوم این ماه تقویت می‌شود.

احد وظیفه در گفتگو با ایسنا افزود: مهرماه از نظر اقلیمی ماه چندان پربارشی به استثنای نوار شمالی کشور نیست بنابراین انتظار بارش‌های قابل توجه از نظر اقلیمی در مهرماه نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط طی دو هفته آینده نیز بارش فراگیر و سیستماتیک در کشور نخواهیم داشت و تنها در شمال سواحل استان‌های گیلان و مازندران، گلستان و بخش‌های شمالی استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بارش پیش‌بینی می‌شود.

وی در ادامه گفت: تا یکشنبه هفته آینده (۲۱ مهرماه) بارش نسبتا خوب در سواحل گیلان و مازندران انتظار داریم. احتمالا در ۱۵ روز آینده موج بارشی دیگری وارد کشور می‌شود، ولی عمدتا نوار شمالی کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وظیفه درباره بارش باران و رگبار در روز‌های اخیر گفت: بارش گاهی اوقات در بعداز ظهر به‌صورت رگبار و رعد و برق رخ داده و باعث شکل‌گیری روان‌آب‌هایی در محدوده بسیار محدودی از جنوب شرق کشور یعنی جنوب سیستان و بلوچستان، بخش‌هایی از هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب شرق فارس شده است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران با اشاره به وضعیت بارش و دما در آبان‌ماه اظهارکرد: بارش طی آبان ماه عمدتا خوب است و بویژه در نیمه دوم این ماه تقویت می‌شود. سیستم‌های مهاجری که از غرب به شرق حرکت می‌کنند به کشور نفوذ می‌کنند بنابراین انتظار بازندگی برای ماه آبان داریم به‌گونه‌ای که بر اساس مدل‌های اقلیمی تقریبا در بیشتر نقاط کشور بارش در حد نرمال و با گرایش به بیش از حد نرمال انتظار می‌رود و دما بین یک تا ۱.۵ درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس مدل‌های اقلیمی بارش در آذرماه به سمت نرمال برای هر منطقه‌ای گرایش پیدا می‌کند، گفت: دما در آذرماه در حد نرمال و بیش از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود. در واقع یک تا ۱.۵ درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال خواهد بود.

به گفته رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران در زمستان بر اساس مدل‌های اقلیمی بارندگی به حد نرمال با گرایش به کمتر از حد نرمال سوق پیدا می‌کند بنابراین بارش احتمالا در ماه‌های زمستانی به‌خصوص در جنوب غرب کشور مثل استان خوزستان حتی بخش‌های جنوبی فارس و احتمالا جنوب لرستان و جنوب ایلام به کمتر از حد نرمال گرایش می‌یابد.

وظیفه در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا ترسالی برای پاییز قابل پیش‌بینی است، اظهارکرد: این که حتما پاییز ترسال می‌شود قابل تایید نیست، اما احتمال ترسالی نسبت به خشکسالی بیشتر است. بیشتر مدل‌ها نشان می‌دهد بارندگی در پاییز بویژه آبان و آذرماه در حد نرمال با گرایش به بیش از حد نرمال خواهد بود بنابراین اینکه احتمال برخورداری از «ترسالی ضعیف» بالاست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: باران هواشناسی وضعیت هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بارندگی‌ها در خوزستان/ اوج بارش‌ها روزهای پنج‌شنبه و جمعه است

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: با ورود سامانه بارشی به استان بارندگی در بعضی شهرها آغاز شده است و تا روز شنبه تداوم خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان محمد سبزه‌زاری امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع رسانه‌ها، اظهار کرد: همانطور که انتظار می‌رفت با تأثیر سامانه بارشی شاهد بارش‌هایی در برخی مناطق استان بودیم.

وی افزود: بررسی امروز نقشه‌های پیش‌یابی همچنان نشان دهنده تقویت سامانه بارشی از بعد از ظهر امروز به تناوب تا اواخر روز شنبه روی استان است.

مدیرکل هواشناسی استان خوزستان خاطرنشان کرد: با توجه به ماهیت بارش‌های فصل بهار انتظار می‌رود، این ناپایداری‌ها به صورت رگبار همراه با رعد و برق و وزش تندبادهای لحظه‌ای (به ویژه در مناطق جنوبی، شرقی، شمالی، ارتفاعات و بخش‌هایی از مرکز) و در مناطق مستعد ریزش تگرگ باشد.

سبزه‌زاری تصریح کرد: شمال خلیج‌فارس نیز تا پایان هفته مواج خواهد بود و بعضی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.

وی اضافه کرد: طی شبانه‌روز گذشته لالی با ۳۱.۴ و دهدز با ۱۲.۱ درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط گزارش شد و حداکثر دمای اهواز به ۲۸.۵ و حداقل به ۲۱.۶ درجه سانتی‌گراد رسیده است.

کد خبر 749775

دیگر خبرها

  • تداوم بارندگی‌ها درکشور
  • پیش بینی رگبار تگرگ و سیلاب‌های محلی در نیمه غربی کرمانشاه
  • آغاز بارندگی‌ها در خوزستان/ اوج بارش‌ها روزهای پنج‌شنبه و جمعه است
  • پیش بینی بارندگی در مناطقی از غرب و مرکز کشور
  • آغاز بارش های شدید و سیلابی در بیشتر مناطق کشور
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • آغاز بارش باران در غرب کشور؛ کم‌تر از ۲۴ ساعت تا ورود سامانه جدید
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد