Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از تصویب گزارش این کمیسیون درباره سیل‌های اخیر در کشور خبر داد و گفت که بر اساس جمع‌بندی صورت گرفته دخالت‌های انسانی مهمترین عامل این حوادث بوده است.

بهرام پارسایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کمیسیون اصل نود پیش از این راجع به سیل‌های اخیر ورود کرده و گزارشی را تهیه کرده بود، بخش اجمالی گزارش در مورد علل و عوامل و بخشی از گزارش در مورد بازدید میدانی کمیسیون از شیراز پس از وقوع سیل بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نماینده مجلس ادامه داد: علت بازدید کمیسیون از شیراز آمار بیشتر تلفات نسبت به بقیه استان‌ها و شهرها بود، ضمن اینکه سیل شیراز چندساعت بعد خاتمه یافت و حضور اعضای کمیسیون مزاحمتی را در مسیر امدادرسانی ایجاد نمی‌کرد.
وی یادآور شد: در مورد شیراز همچنین از مراجع مختلف استعلام کردیم و بازدید میدانی از دروازه قران و سعدی و حوضه‌های آبریز این مناطق نیز داشتیم، گزارش ارائه شده عوامل مختلفی را دخیل می‌داند و ادارجات و سازمان‌ها مختلف را به سهم خود مقصر دانسته است. البته عامل اصلی، دخل و تصرف شهرداری‌های وقت در مسیل دروازه قران و مسیل آب در شهرک سعدی بوده است.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس همچنین گفت: براساس گزارشات در دروازه قران دره‌ای به نام «دره الله اکبر» وجود داشته که قبل از دخل و تصرف سابقه کشش تا صدمترمکعب در ثانیه آب را هم داشته است اما لوله فعلی حداکثر ۱۲ مترمکعب در ثانیه است و برخی موانع همین میزان را هم کمتر می‌کند.
وی از جمع‌بندی و تصویب گزارش این کمیسیون برای ارائه به صحن علنی مجلس خبر داد و گفت که این گزارش در نوبت رسیدگی در مجلس قرار می‌گیرد.
پارسایی با بیان اینکه در این گزارش با توجه به دلایل سیل در هر منطقه، پیشنهاداتی ارائه می‌شود، گفت: عوامل مشترک در سیل‌های اخیر، دخالت‌های انسانی در مسیر رودخانه‌ها و عدم حفاظت از حریم آن، عدم لایروبی و عدم تقویت آبخیزداری بوده که بنا شد با همه کلانشهرها مکاتبه شود و گزارشی از تغییرات در رودخانه‌ها تهیه شود تا پس از جمع‌بندی، جلوی حوادث تاسف بار گرفته شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۲۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان

ایسنا/سمنان سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به کاهش پرشدگی سد دامغان در مقایسه با سال قبل، گفت: میزان پرشدگی این منبع مهم آبی ۶۱ درصد است.

حمید احسانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: میزان پرشدگی این سد در سال آبی گذشته ۷۱ درصد بود و اکنون ۱۰ درصد با آن میزان فاصله دارد. 

وی با اشاره به بارش‌های چند هفته اخیر در استان، بیان کرد: این بارندگی‌ها منجر به افزایش سه درصدی شاخص پرشدگی سد شهید شاهچراغی دامغان شد. میزان پرشدگی سد دامغان تا هفته اول فروردین ماه ۵۸ درصد بود که با بارش‌های خوب اخیر، این میزان از مرز ۶۱ درصد عبور کرده است. 

احسانی با اشاره به کاهش درصد پر شدن این سد، ادامه داد: سال گذشته میزان پر شدن مخزن این سد از ۱۱.۶۸ میلیون مترمکعب در سال آبی گذشته به حدودا ۱۰.۲میلیون مترمکعب در ۱۰ اردیبهشت ماه امسال رسید.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان افزود: تراز نرمال سد شهید شاهچراغی شهرستان دامغان ۱۶.۵ میلیون مترمکعب است. 

وی از سد دامغان به‌عنوان مهمترین منبع آبی در شهرستان دامغان نام برد و بیان کرد: امید می‌رود با بارش‌های بهاری شاهد افزایش حجم آب پشت سد باشیم. 

او یادآوری کرد: میزان ورودی لحظه‌ای ناشی از سیلاب‌های اخیر به این سد براساس آخرین آمارها ۶۹۵ لیتر بر ثانیه و خروجی لحظه‌ای آن نیز ۳۸۲ لیتر بر ثانیه بوده است. میزان ورودی لحظه‌ای سد در سال آبی گذشته ۳۴۷ و خروجی آن در سال آبی قبل ۵۶۷ لیتر برثانیه بوده است. 

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به کمبود منابع آبی و کاهش بارندگی‌های ناشی از گرم شدن زمین خواستار مدیریت و مصرف بهینه‌تر آب در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعتی شد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • اشتغال پایدار از عوامل نگه‌داشت جمعیت است
  • مناطق حادثه خیز در هنگام وقوع بارندگی شناسایی شدند
  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان