Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد دژپسند در حاشیه جلسه امشب شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی، که در خصوص بررسی موضوعاتی درباره اخذ مالیات و اصلاح مواردی برگزار شده بود، با اشاره به موضوعاتی مطرح شده در این جلسه اظهار کرد: در شرایطی که دولت به سمت قطع بودجه نفت حرکت می‌کند طبیعی است که منابع خود را از طریق مالیات تامین کند. لذا زمانی که بخواهیم این کار را به سرعت انجام دهیم، ممکن است فشارهایی به برخی فعالان اقتصادی وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر اقتصاد با تاکید بر اهمیت مالیات در علم اقتصاد و ارتباط آن با رشد اقتصادی، گفت: در جلسه امشب شورای گفت‌وگو چند دستورالعمل مورد بحث و بررسی قر ار گرفت که اولین آن در خصوص صادرات بود، چرا که با توجه به این که در سنوات گذشته منابع حاصل از صادرات، از مالیات بر ارزش افزوده معاف بودند و به محض اعلام وصول، سازمان امور مالیاتی موظف بود ظرف مدت 30 روز این مالیات را مسترد کند ولی در سال گذشته و امسال با توجه به شرایط ویژه اقتصادی، قانونگذار برای بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصادی این شرط را اضافه کرد که باید برای معافیت مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده، از بازگشت ارز به چرخه اقتصادی اطمینان حاصل شود.

وی ادامه داد: اما در ضوابط اجرایی این موضوع، مواردی وجود داشت و امروز مباحثی مطرح شد و مقرر گشت که بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی ظرف دو هفته پیشنهاد مطرح شده در این جلسه را بررسی کنند که بر مبنای آن دست صادر کنندگان بازتر شود و در صورتی که صادر کننده‌ای نتوانست در مدت 4 ماهه ارز صادراتی خود را به کشور بازگرداند، در مقاطع دیگر بتواند این کار را انجام دهد.

صادرات غیر نفتی 61 میلیارد دلاری در 18 ماه / بازگشت تنها 27 میلیارد دلار ارز به کشور

دژپسند اضافه کرد: در شرایطی که در 18 ماه گذشته صادرات غیرنفتی ما حدود 16 میلیارد دلار بوده که عدد بسیار خوبی است ولی از سوی دیگر براساس آخرین آمار تنها 27 میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور بازگشته است، این یعنی حدود 45 درصد ارز صادراتی به چرخه اقتصادی بازگشته است.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: ما اطمینان داریم که صادر کنندگان سابقه‌دار و ریشه‌دار تمام هم و غم خود را برای بازگشت ارز صادراتی خود به کار گرفته‌اند و از همین رو تلاش داریم تا با همکاری بخش خصوصی کاری کنیم که ارز بیشتری به کشور بازگردد.

وی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که اگر تنها نیمی از 55 درصد ارز صادراتی که تاکنون به کشور بازنگشته به کشور برگردد، بخش قابل توجهی از مشکلات ما برطرف خواهد شد.

دژپسند در خصوص دومین تصمیم اتخاذ شده در جلسه شورای گفت‌وگو، گفت: دستورالعمل دوم این جلسه مربوط بود به موضوعی که از نظر ما یک برداشت اشتباه از سوی دستگاه‌های اجرایی و ذیربط بوده و بر این اساس تعریف تسهیلات بانکی به صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی تسری داده شده بود. لذا بحث‌های مفصلی برای رفع این موضوع مطرح شد و مقرر گردید دستگاه‌های مربوطه ظرف یک هفته مبانی متقن خود را ارائه دهند و در غیر این صورت دستورالعمل و ضوابط اجرایی فعلی اصلاح می‌شود به نحوی که صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی از موارد مشمول تسهیلات بانکی خارج شود.

فرار مالیاتی 30 تا 40 هزار میلیارد تومانی در سال

وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی، در مورد آمار دقیق فرار مالیاتی خاطر نشان کرد: محاسبه فرار مالیاتی از یک سو به مقاطع زمانی این محاسبه مرتبط است و از سوی دیگر به این بستگی دارد که آیا جرائم مربوطه را شامل آن بدانیم یا خیر.

وی اضافه کرد: در حال حاضر سازمان مالیاتی اقدام خوبی انجام داده و فرصتی را نیز مقرر کرده که اگر مودیان مالیاتی تا پایان مهرماه بدهی مالیاتی خود را پرداخت کنند جرائم آنها بخشوده خواهد شد.

دژپسند تاکید کرد: به هر حال بدون در نظر گرفتن جرائم مالیاتی، میزان فرار مالیاتی در حال حاضر حدود 30 تا 40 هزار میلیارد تومان است.

وزیر اقتصاد در خصوص دامنه 10هزار میلیارد تومانی این آمار گفت: علت این دامنه آن است که از یک سو برخی از موارد را باید مالیات معوق تلقی کرد نه فرار مالیاتی و از سوی دیگر در مباحث همچون تراکنش‌ها و موضوعات این چنینی تفاسیر مختلفی وجود دارد که از یک جهت این موارد را مشمول مالیات می‌داند و از سوی دیگر این موارد مشمول مالیات نیستند. لذا این دامنه ناشی از عدم دقت نیست بلکه ناشی از نوع تفسیری است که برای اجرا داریم.

خبر خوش مالیاتی برای مودیان خوش‌ حساب

وی در ادامه درباره در دست بررسی بودن تسهیلاتی برای مودیان خوش‌حساب مالیاتی، اظهار کرد: به منظور بهبود فضای کسب و کار و سهولت کار فعالان اقتصادی که کارنامه مشخص و قابل قبولی دارند و در پرداخت مالیات‌های خود دقت می‌کنند پیشنهادی مطرح شده تا چنین افرادی در مسیر سبز مالیاتی قرار بگیرند.

دژپسند تاکید کرد: بر همین اساس ما از رئیس سازمان امور مالیاتی خواهش کردیم تا دستورالعملی را تدوین کند تا مودیان خوش‌حساب برای رسیدگی به امور مالیاتی خود و همچنین اخذ گواهینامه‌های مورد نیاز هیچ مشکلی نداشته و برای‌شان تسهیلاتی در نظر گرفته شود، تا این اقدامات با سهولت بیشتری انجام شود.

2323

کد خبر 1308138

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وزارت امور اقتصادی و دارایی فرارمالیاتی ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس اربعین عراق سوریه ترکیه سینمای ایران باشگاه استقلال لیگ برتر نوزدهم مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۲۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد

خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در مجلس گفت:لایحه مالیات های مستقیم به نظر می رسد یک لایحه با احکام موثری باشد انهم در راستای اهدافی که نظام برای رشد اقتصادی کشور در نظر گرفته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد تولید می تواند کشور را از واردات کالاهای خارجی بی نیاز کند، بیان کرد:به واسطه حمایت از بخش تولید ما می توانیم تجهیزاتی که از خارج وارد می شود را خودمان تولید کنیم و مانع از خروج ارز شویم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: این شعار یک اصل بوده و می تواند اینده کشور را به درستی ترسیم و یک بارقه امیدی در جهت رونق اقتصادی باشد.

بهروزی فر با بیان اینکه اجرای صحیح ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند جلوی فرارهای مالیاتی را گرفته و سایر مشکلات را نیز برطرف کند، بیان کرد: حمایت های مالیاتی پیش بینی شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند در راستای رونق تولید داخلی و سرمایه گذاری در مناطق محروم بسیار موثر باشد چراکه  این سرمایه گذاری می تواند شاخصه های این مناطق را به درستی ارتقا دهد و لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه مناطق محروم به شاخصه های حداقلی نیز دست پیدا نکرده اند، تاکید کرد: یکی از دلایلی که سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری به این مناطق، رجوع نمی کند، دریافت مالیات های سنگین است  از این رو معافیت های که در این لایحه برای سرمایه گذاری در مناطق محروم در نظر گرفته شده است،بسیار عالی است و باید شرایط بدین نحوه می شد.

وی تاکید کرد: ما نباید از سرمایه گذاری که اهلیت دارد و به دنبال رونق اقتصادی و تولید در مناطق محروم است، مالیات اخذ کنیم. بنده مطمئن هستم اگر سه قوه در برخورد با قانون گریزان، لایحه فوق را مبنا قرار دهند، حتما جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شده و امیدی برای آینده کشور ترسیم خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر لایحه فوق را مبنای کار قرار داده و به درستی آن را اجرایی کرده و احکام مناسبی در راستای حمایت از تولید در آن پیش بینی کنیم، حتما افق روشنی در رابطه با مباحث اقتصادی ، اشتغال جوانان و همچنین تولید و سرمایه گذاری در مناطق محروم پیش روی خواهیم داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه می تواند سازوکار مشارکت مردم در اقتصادی را تسهیل کند، بیان کرد: همواره وقتی مردم به موضوعات ورود می کنند، ما در آن بخش ها پیروز می شویم.به هرحال اگر این لایحه اجرایی و مصوب شود عدالت مالیاتی در کشور رخ خواهد داد.

وی تاکید کرد:هر کشوری در سطح دنیا که پیشرفت و توسعه داشته است، از طریق رونق تولید به توسعه دست پیدا کرده اند و یکی از الزامات حمایت از تولید هم معافیت و کاهش های مالیاتی است. بنابراین این لایحه می تواند ترسیم کننده عدالت مالیاتی در کشور باشد.

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد