Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@13:51:10 GMT

خبر خوش مالیاتی برای مودیان خوش‌ حساب

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۳۱۱۷

خبر خوش مالیاتی برای مودیان خوش‌ حساب

وزیر اقتصاد از فرار مالیاتی ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومانی بدون احتساب جرائم خبر داد و از سوی دیگر از آمار عدم بازگشت ۵۵ درصد ارز صادراتی به کشور پرده برداشت.

به گزارش مشرق، فرهاد دژپسند در حاشیه جلسه امشب شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی، که در خصوص بررسی موضوعاتی درباره اخذ مالیات و اصلاح مواردی برگزار شده بود، با اشاره به موضوعاتی مطرح شده در این جلسه اظهار کرد: در شرایطی که دولت به سمت قطع بودجه نفت حرکت می‌کند طبیعی است که منابع خود را از طریق مالیات تامین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا زمانی که بخواهیم این کار را به سرعت انجام دهیم، ممکن است فشارهایی به برخی فعالان اقتصادی وارد شود.

بیشتر بخوانید:

۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم

وزیر اقتصاد با تاکید بر اهمیت مالیات در علم اقتصاد و ارتباط آن با رشد اقتصادی، گفت: در جلسه امشب شورای گفت‌وگو چند دستورالعمل مورد بحث و بررسی قر ار گرفت که اولین آن در خصوص صادرات بود، چرا که با توجه به این که در سنوات گذشته منابع حاصل از صادرات، از مالیات بر ارزش افزوده معاف بودند و به محض اعلام وصول، سازمان امور مالیاتی موظف بود ظرف مدت ۳۰ روز این مالیات را مسترد کند ولی در سال گذشته و امسال با توجه به شرایط ویژه اقتصادی، قانونگذار برای بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصادی این شرط را اضافه کرد که باید برای معافیت مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده، از بازگشت ارز به چرخه اقتصادی اطمینان حاصل شود.

وی ادامه داد: اما در ضوابط اجرایی این موضوع، مواردی وجود داشت و امروز مباحثی مطرح شد و مقرر گشت که بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی ظرف دو هفته پیشنهاد مطرح شده در این جلسه را بررسی کنند که بر مبنای آن دست صادر کنندگان بازتر شود و در صورتی که صادر کننده‌ای نتوانست در مدت ۴ ماهه ارز صادراتی خود را به کشور بازگرداند، در مقاطع دیگر بتواند این کار را انجام دهد.

صادرات غیر نفتی ۶۱ میلیارد دلاری در ۱۸ ماه / بازگشت تنها ۲۷ میلیارد دلار ارز به کشور

دژپسند اضافه کرد: در شرایطی که در ۱۸ ماه گذشته صادرات غیرنفتی ما حدود ۶۱ میلیارد دلار بوده که عدد بسیار خوبی است ولی از سوی دیگر براساس آخرین آمار تنها ۲۷ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور بازگشته است، این یعنی حدود ۴۵ درصد ارز صادراتی به چرخه اقتصادی بازگشته است.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: ما اطمینان داریم که صادر کنندگان سابقه‌دار و ریشه‌دار تمام هم و غم خود را برای بازگشت ارز صادراتی خود به کار گرفته‌اند و از همین رو تلاش داریم تا با همکاری بخش خصوصی کاری کنیم که ارز بیشتری به کشور بازگردد.

وی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که اگر تنها نیمی از ۵۵ درصد ارز صادراتی که تاکنون به کشور بازنگشته به کشور برگردد، بخش قابل توجهی از مشکلات ما برطرف خواهد شد.

دژپسند در خصوص دومین تصمیم اتخاذ شده در جلسه شورای گفت‌وگو، گفت: دستورالعمل دوم این جلسه مربوط بود به موضوعی که از نظر ما یک برداشت اشتباه از سوی دستگاه‌های اجرایی و ذیربط بوده و بر این اساس تعریف تسهیلات بانکی به صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی تسری داده شده بود. لذا بحث‌های مفصلی برای رفع این موضوع مطرح شد و مقرر گردید دستگاه‌های مربوطه ظرف یک هفته مبانی متقن خود را ارائه دهند و در غیر این صورت دستورالعمل و ضوابط اجرایی فعلی اصلاح می‌شود به نحوی که صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی از موارد مشمول تسهیلات بانکی خارج شود.

فرار مالیاتی ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومانی در سال

وزیر اقتصاد در مورد آمار دقیق فرار مالیاتی خاطر نشان کرد: محاسبه فرار مالیاتی از یک سو به مقاطع زمانی این محاسبه مرتبط است و از سوی دیگر به این بستگی دارد که آیا جرائم مربوطه را شامل آن بدانیم یا خیر.

وی اضافه کرد: در حال حاضر سازمان مالیاتی اقدام خوبی انجام داده و فرصتی را نیز مقرر کرده که اگر مودیان مالیاتی تا پایان مهرماه بدهی مالیاتی خود را پرداخت کنند جرائم آنها بخشوده خواهد شد.

دژپسند تاکید کرد: به هر حال بدون در نظر گرفتن جرائم مالیاتی، میزان فرار مالیاتی در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان است.

وزیر اقتصاد در خصوص دامنه ۱۰هزار میلیارد تومانی این آمار گفت: علت این دامنه آن است که از یک سو برخی از موارد را باید مالیات معوق تلقی کرد نه فرار مالیاتی و از سوی دیگر در مباحث همچون تراکنش‌ها و موضوعات این چنینی تفاسیر مختلفی وجود دارد که از یک جهت این موارد را مشمول مالیات می‌داند و از سوی دیگر این موارد مشمول مالیات نیستند. لذا این دامنه ناشی از عدم دقت نیست بلکه ناشی از نوع تفسیری است که برای اجرا داریم.

خبر خوش مالیاتی برای مودیان خوش‌ حساب

وی در ادامه درباره در دست بررسی بودن تسهیلاتی برای مودیان خوش‌حساب مالیاتی، اظهار کرد: به منظور بهبود فضای کسب و کار و سهولت کار فعالان اقتصادی که کارنامه مشخص و قابل قبولی دارند و در پرداخت مالیات‌های خود دقت می‌کنند پیشنهادی مطرح شده تا چنین افرادی در مسیر سبز مالیاتی قرار بگیرند.

دژپسند تاکید کرد: بر همین اساس ما از رئیس سازمان امور مالیاتی خواهش کردیم تا دستورالعملی را تدوین کند تا مودیان خوش‌حساب برای رسیدگی به امور مالیاتی خود و همچنین اخذ گواهینامه‌های مورد نیاز هیچ مشکلی نداشته و برای‌شان تسهیلاتی در نظر گرفته شود، تا این اقدامات با سهولت بیشتری انجام شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن فرهاد دژپسند سازمان مالیاتی بانک مرکزی وزارت اقتصاد فرار مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مالیات‌ها نقش مهمی در پیشبرد توسعه اقتصادی، فراهم کردن منابع ضروری برای عملیات دولتی، پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی ایفا می‌کنند. مالیات به عنوان منبع اصلی درآمد دولت، در تامین مالی منابع بودجه، حمایت از پروژه‌های استراتژیک دولت و تضمین دسترسی عادلانه به زیرساخت‌های ضروری برای شهروندان ایرانی نقش اساسی دارند.

با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد از درآمد‌های بودجه کشور از منابع پایدار با محوریت مالیات به دست می‌آید، مالیات نه تنها برای تأمین مالی وزارتخانه‌های دولتی ضروری است، بلکه برای رفع کسری بودجه، تسویه بدهی‌ها و ارتقای رشد اقتصادی نیز ضروری است.

تامین مالی بودجه ایران از طریق مالیات برای تسهیل منابع پایدار، رفع کمبود‌های بودجه و هدایت سرمایه گذاری در کشور حیاتی است. با کاهش اتکا به صادرات نفت و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، مالیات‌ها نقش کلیدی در ارتقای ثبات اقتصادی، حمایت از سرمایه گذاری پایدار و تحریک رشد در بخش‌های مختلف ایفا می‌کنند. از طریق سیاست‌های استراتژیک مالیاتی و جمع‌آوری کارآمد درآمد، دولت می‌تواند پایداری مالی را افزایش دهد، فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی ایجاد کند و محیطی مساعد برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل ایجاد کند.

علاوه بر مالیات سهم دولت، سازمان امور مالیاتی مالیات‌هایی را که تأثیر مستقیم بر توسعه و زیرساخت‌های منطقه‌ای دارد، جمع آوری می‌کند. یکی از نمونه‌های قابل توجه سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده است که به توسعه شهری و پروژه‌های زیرساختی منطقه‌ای در سراسر کشور کمک می‌کند.

سهم ۴ درصدی مالیات بر ارزش افزوده اختصاص یافته به شهرداری‌ها بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است که در جهت سرمایه گذاری در شهر‌ها و ارتقای زیرساخت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شده است. این تخصیص اعتبار مزایای محسوسی دارد که از جمله می‌توان به تکمیل کمربندی شهر قزوین با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد که نشان از تاثیر مثبت مالیات بر توسعه شهری و ارتقای زیرساخت‌ها دارد.

علاوه بر این، مالیات‌ها با حمایت از خدمات ضروری، ترویج سرمایه گذاری و تقویت رشد فراگیر به عنوان محرک توسعه اقتصادی عمل می‌کنند. با تخصیص درآمد‌های مالیاتی به حوزه‌های حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و پرورش و زیرساخت‌ها، دولت رفاه عمومی را بهبود بخشیده است، استاندارد‌های زندگی را بالاتر برده است و فرصت‌هایی برای پیشرفت اجتماعی-اقتصادی ایجاد کرده است. سیاست‌های مالیاتی که توسعه پایدار، تخصیص عادلانه منابع و مدیریت کارآمد درآمد را در اولویت قرار می‌دهند، نقش مهمی در تضمین رفاه بلندمدت و ثبات اقتصادی برای کشور دارند.

در پایان، مالیات محور اصلی توسعه اقتصادی کشور است. مالیات با تأمین بودجه موردنیاز دولت، تامین مالی پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی، نقش اساسی در پیشبرد توسعه اقتصادی ایران ایفا می‌کند. با استفاده از درآمد‌های مالیاتی برای سهم دولت جهت رفع کسری بودجه، سهم شهرداری‌ها جهت حمایت از توسعه منطقه‌ای و سهم بهداشت در جهت زیرساخت‌ها و یارانه‌های حوزه بهداشت دولت می‌تواند رشد اقتصادی را بهبود ببخشد، رفاه اجتماعی را با توسعه همگون منطقه‌ای افزایش دهد و فرصت‌هایی برای توسعه پایدار متوازن ایجاد کند. از طریق سیاست‌های مالیاتی استراتژیک، جمع‌آوری کارآمد درآمد و تخصیص شفاف منابع، ایران می‌تواند از قدرت مالیات‌ها برای ایجاد اقتصاد مقاومتی، تقویت خدمات عمومی و ترویج رشد فراگیر برای همه شهروندان استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی