Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- به گفته الستی کودکان در این دوره از نظر جسمانی، روحی و فرهنگی تهدید می‌وشند و تاکنون راه حلی برای این مشکلات پیدا نشده است. تاریخ انتشار: 01:00 - 16 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۶۵۲۸

علی الستی جامعه شناس ارتباطات و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان گفت: کودکان در سه سطح سلامت جسمانی، روحی و فرهنگی مورد تهدید قرار گرفته و آسیب پذیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره سلامت جسمانی افزود: برنامه‌ای برای حفظ و تقویت سلامت جسمانی نسل آینده وجود ندارد. کودکان فرصت کمتری برای وقت گذراندن با خانواده در طبیعت یا در کنار اقوام دارند بنابراین به سمت بازی‌های کامپیوتری کشش بیشتری پیدا کرده اند که این مسئله باعث کم تحرکی و کم نشاط کودکان شده است.


الستی گفت: وضعصیت نامطلوب اقتصادی، باعث تغذیه نامناسب و تقلب‌هایی که در مواد اولیه‌ای که در دارو‌های شیمایی استفاده می‌شود؛ سلامت کودکان را به خطر می‌اندازد.


این جامعه شناس ارتباطات با اشاره به اهمیت سلامت روحی کودکان افزود: از نظر روحی و روانی، جامعه ما در یک حالت گذار قرار دارد به این معنا که امتیازات یک جامعه سنتی را از دست داده ایم و هنوز امتیازات یک جامعه مدرن را کسب نکرده ایم. همچنین عوارض مدرن شدن مانند آلودگی هوا را داریم.


الستی در ارتباط با سلامت فرهنگی و اجتماعی گفت: الگوی مناسبی برای رشد استعداد‌ها و خلاقیت‌های کودکان وجود ندارد. انگیزه کار گروهی، همکاری و افزایش این قبلیل مهارت‌ها در بین کودکان ما وجود ندارد.


وی با اشاره به اینکه مدارس مهم‌ترین مراکز تعلیم و تربیت هستند، ادامه داد: در مدارس ما تنها فعالیت‌های فردی انجام می‌شود و موفقیت‌های فردی مد نظر است؛ بنابراین قدرت نه گفتن، خلاقیت، فرهنگ عذرخواهی و سایر مهارت‌های اجتماعی دانش آموزان در مدارس رشد نمی‌کند.


این استاد دانشگاه افزود: آموزش و پرورش دو وظیفه اصلی یعنی آموزش در زمینه هدایت تحصیلی و پرورش در جهت شکوفایی استعداد‌ها را دارد که متسافانه در هر دو زمینه عملکرد مناسبی ندارد.


دکتر الستی درباره هدایت تحصیلی دانش آموزان گفت: سیستم نمره دهی باید مشخص کند که هر دانش آموز در چه زمینه‌ای استعداد دارد، اما این مسئله در مدارس ما اتفاق نمی‌افتد و تنها به نمره ۲۰ یا ۱۰ بسنده می‌شود.


وی با اشاره به پرورش مهارت‌های کودکان ادامه داد: فرهنگ انتقادکردن و انتقاد پذیری جزء مهارت‌هایی که دانش آموزان باید در مدارس باید بگیرند.


این جامعه شناس ارتباطات اظهار کرد: کودکان باید فرهنگ کار گروهی را یاد بگیرند، اما هنگامی که بچه‌ها در حیاط مدرسه به دور هم جمع می‌شوند، از سمت مدیران مدرسه متفرق می‌شوند و عملا کار گروهی و اجتماعات در مدارس جایی ندارد و این نیاز سرکوب می‌شود.


الستی گفت: دانش آموزان در مدارس ما تنها مطیع بودن را یاد می‌گیرند و در آینده ممکن است حتی به مصرف مواد مخدر نیز نتوانند "نه" بگویند.


وی افزود: در بهترین مدارس کشور نیز تقویت و توسعه حس کنجکاوی و خلاقیت ارزشی ندارد و صرفا قبولی در دانشگاه‌ها ملاک موفقیت است و کسب تجربه‌های جدید و اختراع و اکتشاف در مدارس اتفاق نمی‌افتد.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کودک روانشناس الستی مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی، در آئین اختتامیه سومین دوره ملی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز» که در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: وقتی دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم، زیرا جنگ نرم، جنگ دشواری است و تلفات آن قابل مقایسه با جنگ سخت نیست.

معاون رئیس‌جمهور افزود: این دوره‌های آموزشی با همکاری آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش در راستای مهارت آموزی مشاوران و معلمان استان‌ها، با دلسوزی تمام برگزار شد و امیدواریم به نتایج مطلوب و با سرافرازی به سرانجام برسد.

وی گفت: چند رویداد به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال اجرا است که یکی از آنها خانواده و فرهنگ عامه است که با محورهای خانواده، رسانه مد و لباس، فرهنگ ناملموس، تربیت و موفقیت طراحی شده است و تلاش داریم الگوی ایرانی، اسلامی در خانواده‌ها احیا شود.

خزعلی بیان کرد: طرح پیشگیری از طلاق، از دیگر طرح‌های اجرایی این معاونت است که ویژه زوجین جوان طراحی شده است که ضمن حل مشکلات زوجین، آموزش‌های لازم برای تحکیم خانواده به آنان ارائه می‌شود.

به گفته وی، والدین نقش اساسی و اصلی در حفظ امنیت کودکان در برابر آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی برعهده دارند، بر این اساس آنها باید سطح دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و با آگاهی بخشی به کودکان و همراهی آنها در این محیط، از آسیب‌های این حوزه پیشگیری کنند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما تعهد به خانواده است و از همین رو جنبش تعهد به خانواده را مطرح کردیم با امید به اینکه سبک زندگی خانواده ایرانی اسلامی هر چه بیشتر در جامعه رواج یابد.

کد خبر 6088871

دیگر خبرها

  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • طنین زنگ سلامت در مدارس دورود
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • طرح‌های توسعه و تجهیز مدارس امسال با جدیت دنبال می‌شود
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری