Web Analytics Made Easy - Statcounter

«اکبر شوکت» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به معضلاتی که کارگران ساختمانی را تهدید می‌کند، گفت: ۲۰ درصد از کارگران ساختمانی یعنی حدود ۲۰۰ هزار نفر هنوز برای پیدا کردن کار در میادین می‌نشینند. از این تعداد تنها کمتر از ۱۰ هزار نفر از لحاظ مکان استقرار، سامان یافته‌اند. 

وی با بیان اینکه در کل کشور بین ۱۰ تا ۱۵ ایستگاه برای استقرار کارگران ساختمانی وجود دارد، گفت: ۴ یا ۵ عدد از این ایستگاه‌ها در تهران قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک ایستگاه در اراک و یکی هم در شیراز وجود دارد. 

رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی در پاسخ به این پرسش که سرعت نصب این ایستگاه‌ها از سوی شهرداری‌های کشور چگونه است، گفت: کار بسیار کند انجام می‌شود و حتی می‌توان گفت کوچکترین کاری انجام نمی‌شود. شهرداری‌ها اراده‌ای برای انجام این کار ندارند. 

وی با بیان اینکه انفعال شهرداری‌ها کارگران را در معرض حوادث، تله‌های فقر، نبود امنیت شغلی و آسیب‌های اجتماعی قرار داده است، افزود: ممکن است کارگران ساختمانی که به دنبال خودروی کارفرما می‌دوند، تصادف کنند و یا آسیب ببینند. در یک مورد کارگری که در حال تعقیب یک وانت و پرت کردن خود به داخل آن بود، تصادف کرد و جانش را از دست داد. 

شوکت در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آماری از اینگونه حوادث ارائه کرده است، گفت: این وزارتخانه هیچ آماری تا به حال منتشر نکرده است؛ اما از این موارد کم نداشته‌ایم. 

وی با بیان اینکه ایستادن یا نشستن کارگران ساختمانی بر سر چهارراه‌ها یا دور میادین هم مبلمان شهری را زشت جلوه می‌دهد، گفت: از آن مهم‌تر کرامت انسانی است. متاسفانه با انفعال شهرداری‌ها کرامت انسانی کارگران ساختمانی زیرپا گذشته می‌شود. 

رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی با بیان اینکه برخی افراد مانند موادفروشان یا سارقان منازل در کنار کارگران ساختمانی دور میادین می‌نشینند، گفت: گاه سارقان در این پوشش وارد خانه‌ها می‌شوند و این در نهایت به ضرر کارگران ساختمانی تمام می‌شود و حیثیت آنها را لکه‌دار می کند. مواد فروش‌ها هم از این آشفته بازار سود می‌برند. سودجویی این دسته به پای کارگران نوشته می‌شود و کسی هم از کارگران اعاده حیثیت نمی‌کند. 

دبیر خانه کارگر استان قم با بیان اینکه کارگران ساختمانی دنبال یک لقمه نان حلال هستند اما حرام‌خواری سارقان به پای کارگران ساختمانی نوشته می‌شود، گفت: بارها گفته‌ایم که از پیگیری ایجاد این ایستگاه‌ها هدفی جز سامان دادن به امنیت شغلی کارگران ساختمانی و صیانت از معیشت آنها نداریم؛ اما گوش شهرداری‌ها بدهکار نیست. اینکه کارگر ساختمانی کارت شناسایی داشته باشد و نامشان در سامانه نوبت‌دهی ثبت شده باشد، اقدام بسیار خوبی است؛ اما شهرداری می‌گوید: «پول نداریم!» 

این عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه اگر کارگران و استادکاران ساختمانی کار نکنند و ساخت و ساز به صورت ۱۰۰ درصد متوقف شود، شهرداری‌ها ضرر هنگفتی می‌بینند، گفت: بخش عمده‌‌ای از منابع شهرداری‌ها از محل عوارض پروانه‌های ساخت و ساز تامین می‌شود. با این حال کوچکترین قدمی برای کارگران برنمی‌دارند و اهمیتی به آنها نمی‌دهند. 

وی افزود: منابع بیمه کردن کارگران ساختمانی از محل صدور پروانه‌های ساختمانی تامین می‌شود اما شهرداری‌ها از این بابت پولی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کنند. سازمان تامین اجتماعی به زحمت می‌تواند از شهرداری‌ها ۵ درصد از منابع پیش‌بینی شده در قانون بیمه کارگران ساختمانی را وصول کند و این یعنی اهانت کامل به کارگران. 

شوکت افزود: شهرداری‌ها در بسیاری از موارد پیش پای کارگران ساختمانی سنگ‌اندازی می‌کنند؛ چه در بحث بیمه و چه در بحث حوادث ناشی از کار و چه در بحث ساماندهی مشاغل شهری که کاملا از وظایف شهرداری‌هاست. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بیمه کارگران ساختمانی شهرداری ها بدهی شهرداری ها به سازمان تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۴۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز حین عملیات لوله گذاری

رضا جاویدی با بیان اینکه این حادثه پیش از ظهر امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) رخ داده است، افزود: عملیات لوله گذاری دفع آب‌های سطحی در میدان دولت ابتدای بولوار میثم در حال انجام بود که سه کارگر پیمانکار طرف قرارداد شهرداری منطقه پنج در حین انجام عملیات لوله گذاری در پی ریزش جداره مسیر حفاری در هنگام عملیات خاکبرداری دچار حادثه شدند.

او ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانواده داغدار کارگران فوت شده، اضافه کرد: با حضور به موقع نیرو‌های آتش نشانی یکی از کارگران، زنده از زیر خاک بیرون کشیده شد، اما متاسفانه با وجود انجام عملیات، دو کارگر پیمانکار فوت کردند.

سخنگوی شهرداری شیراز با ابراز تاسف از وقوع این حادثه، ادامه داد: اجساد کارگران فوت شده با نظارت مقام قضایی جهت انتقال به پزشکی قانونی تحویل عوامل مربوطه شده است.

لازم به ذکر است که شهرداری شیراز در راستای توسعه شبکه دفع آب‌های سطحی بمنظور جلوگیری ازآب گرفتگی معابر و براساس برنامه ریزی‌ها و مطالعات انجام شده، اقدام به اخذ پیمانکار جهت اجرای پروژه لوله گذاری دفع آب‌های سطحی این محل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • کابوس اونانا دست از سر یونایتد برنمی‌دارد! (عکس)
  • جمع آوری افزون بر ۲ هزار سرویس نخاله از سطح شهر خرمشهر
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • مرگ تلخ ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری در شیراز
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز حین عملیات لوله گذاری
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • جوانان باید به دنبال کسب مهارت برای ایجاد شغل باشند