Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@00:27:54 GMT

دلیل تظاهرات و اعتراضات در عراق

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۴۵۴۳

به گزارش صدای ایران،‌ نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی، سامان نگرفتن کشور عراق در تمامی زمینه‌ها اعم تقسیمات کشوری، اشتغال، خدمات بهداشتی و درمانی، آب، برق و ... را از مهم‌ترین دلایل نا امنی‌ها در عراق عنوان کرد و گفت: برخی از دلایل هم سیاسی هستند مانند مخالفت عراق با معامله قرن که سبب شد برخی از کشورهای منطقه از این موضوع ناراضی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صباح زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی از تحولات اخیر عراق اظهار کرد: برگزاری تظاهرات، اعتصابات و تحصن‌ها و حتی درگیری‌ها تقریبا یک موضوع عادی و همیشگی عراق بعد از اشغال توسط آمریکا بوده و در طی این 16 سال همواره شاهد این نوع اقدامات بودیم که گاهی تندتر و شدیدتر بوده و دلایل عمومی و اختصاصی هم داشته است. 
وی افزود: یکی از دلایل عمومی‌ اتفاقات در عراق این بوده و هست که کشور هنوز سامان نگرفته،‌ تقسیمات کشوری، نوع انتخاب‌ها، اشتغال و خدمات بهداشتی و درمانی، آب، برق و سایر خدمات همواره با مشکل همراه بوده و در سال‌هایی هم به دلیل افزایش گرما و قطعی برق به طور کامل تظاهرات شدیدتر و گاهی به خشونت هم منجر شده است. البته امسال این تظاهرات نه در تابستان بلکه با کمی تاخیر اتفاق افتاد. 
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد:  اما موضوع اشتغال، بهداشت و درمان و سایر خدمات همچنان به‌عنوان یک مشکل اساسی بوده و هست.  متاسفانه  کشورهای نفت‌خیز به استخدام دولتی عادت کرده‌اند به جای این‌که به دنبال یافتن شغل از طریق بخش خصوصی باشند در حالی که این روش بودجه و امکانات دولت را بیش‌تر مستهلک می‌کند و نهایتا دولت امکان بازسازی کشور، عمران و ‌آبادانی را نخواهد داشت.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی در ادامه اظهار کرد: یکی از اتفاقاتی که این اواخر رخ داد این بود که دولتی تشکیل شده که یک دولت توافقی بود، آن هم توافق بین دو فراکسیون اکثریت این کشور که این روش مسبوق به سابقه نبوده طبیعتا در چنین شرایطی برخی از تشکیلات و احزابی که نقشی در انتخاب نداشتند،‌ ناراضی خواهند.
وی یادآور شد: علاوه بر این مسائل، اخیرا  موجی از تبلیغات رسانه‌ای یا تبلیغات در فضای مجازی در انتقاد از  نارسایی و ناکارآمدی دولت هم آغاز شده بود، در حالی که هنوز یکسال بیش‌تر از عمر دولت و نخست وزیر عادل عبدالمهدی نگذشته است بنابراین چنین موضوعاتی فضا را به طور مرتب ملتهب می‌کرد. ضمن این که اتفاقات دیگری مانند جا به جایی یک ژنرال ارتش که در مبارزه با تروریسم و داعش نقش داشت و همچنین بیکاری فارغ التحصیل‌ها این فضا را متشنج کرد و دولت‌ و نیروهای امنیتی با استفاده از آب‌پاش و گاز اشک آور و ... با آن‌ها برخورد کردند. 
زنگنه با بیان این که تفاوت بودجه اقلیم کردستان و ممنوعیت ورود برخی از کالاهای مصرفی از کشورهای همسایه از جمله دلایل اعتراض تظاهرات کنندگان بود،  افزود: علاوه بر این در برخی از استان‌ها،  استانداری‌ها به دنبال این بودند تا خانه‌های غیر مجازی که در حاشیه شهرها ساخته شده را تخریب کنند و زمین‌ها را برای ساخت خانه‌های ارزان قیمت آماده کنند اما در ابتدا اقدام به تخریب کردند که همین مساله جنبه دیگری از ناراضیان و معترضان را اضافه کرد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که موجب شد به جمع معترضان اضافه شود، مخالفت دولت عراق  با معامله قرن بود که تعدادی از کشورهای منطقه مانند عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی را ناراضی کرد.  
وی ادامه داد:‌ در چنین شرایطی عده‌ای هم در زمان‌بندی این تظاهرات با توجه به نزدیک بودن ایام اربعین نقش ایفا کردند، زیرا می‌دانند دولت و مردم حساس هستند و  انتظار داشتند مشکلات‌شان سریع حل شود اما راه حل سریع عملا وجود ندارد. علاوه بر این هیچ‌کدام از احزاب و گروه‌های معروف برای اعتراضات دعوت نکرده بودند لذا مشخص نیست چه جمعیت‌ها یا انجمن‌هایی پشت این قضایا باشند. 
زنگنه همچنین گفت: در نتیجه این جریان اعتراضات از بغداد آغاز و به سایر استان‌ها نیز توسعه پیدا کرد و صرفا در استان‌های شیعه‌نشین این اتفاقات رخ داد و مناطق اقلیم کردستان و استان‌های غرب عراق هیچ کدام چنین تظاهراتی را شاهد نبودند و همه این‌ها علامت سؤالی را ایجاد می‌کند که نخست وزیر شیعه باید پاسخ معترضان را داده و به مسائل آن‌ها رسیدگی کند.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی با بیان این‌که وقتی در هر جایی اتفاقاتی مانند تحولات اخیر عراق رخ می‌دهد گروه‌های مختلف سعی در بهره‌برداری سیاسی دارند، اظهار کرد: به‌عنوان مثال عده‌ای با ایران مخالفت دارند و همه مسائل را به سمت ایران در نظر می‌گیرند و طبیعتا عده‌ای هم به سمت آمریکا و اسرائیل و هر کدام به نوعی تحلیل می‌کنند. 
وی در پایان تاکید کرد: تاثیر توئیت‌ها و پیام‌های فیس بوکی را نباید نادیده گرفت که در این مدت تا چه اندازه گسترده بود که اکثر توئیت‌ها خارج از عراق و عمدتا از عربستان بود تا جایی که دولت مجبور شد اینترنت را  قطع کند و یا در مناطقی منع رفت و آمد برقرار کند و تمام این‌ها سوال‌هایی را ایجاد می‌کند که باید پاسخ داده شود.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تظاهرات اعتراضات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۴۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش اعتراضات حامیان فلسطین در اروپا

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، از لندن تا ژنو، تظاهرات کنندگان در دانشگاه‌ها و پایتخت‌های کشورهای اروپایی در اعتراض به ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه تجمع کرده و خواستار آتش بس شدند. اعتراضاتی شبیه به آنچه در دانشگاه‌های آمریکا در حال برگزاری است و از دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز شده است.

بسیاری از شهرهای اروپا شاهد اعتراضات حامیان فلسطین هستند که پایان حملات به غزه که کنون هزاران شهید برجای گذاشته است را طلب می‌کنند.

USA Today در این باره گزارش داد که علی‌رغم اهداف مشترک اعتراضات در اروپا و دانشگاه‌های آمریکا، ظاهر و نحوه برگزاری این تظاهرات‌ها با یکدیگر تفاوت دارد.

براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان ای سی ال ای دی، که فعالیت‌های سیاسی در سراسر جهان را رصد می‌کند، از هفتم اکتبر تا نیمه آوریل کشورهای اروپایی شاهد برگزاری بیش از سه هزار و 100 تظاهرات در ارتباط با جنگ غزه بودند. در آمریکا نیز تعداد تظاهرات‌ها و تجمع‌ها در این باره به دو هزار و 700 مورد رسیده است.

دانشجویان از جمله کسانی هستند که با شرکت در اعتراضات حمایت از فلسطین خواستار آتش بس و ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم فلسطین هستند که با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند. آنها از دولت‌های اروپایی می‌خواهند که هرگونه کمک تسلیحاتی به اسرائیل و همکاری به این رژیم را پایان دهند.

فرانسه
شماری از دانشجویان فرانسوی از روز پنج‌شنبه با حضور در ساختمان دانشگاه با برافراشتن پرچم فلسطین از پنجره‌های دانشگاه و بالای ورودی ساختمان و در حالی که برخی از آنها در اعلام همبستگی با غزه چفیه فلسطینی به گردن انداخته بودند، شعارهایی را در حمایت از فلسطین سردادند.


این دانشجویان نیز مانند دانشجویان آمریکایی از مدیریت دانشگاه خواستند تا اقدامات اسرائیل را محکوم کنند.

ریما حسن، فعال فرانسوی فلسطینی که برای انتخابات اروپا نامزد شده است، با حضور در میان دانشجویان به خبرنگاران گفت که این دانشجویان حامل شرافت فرانسوی هستند.

این در حالی است که مدیریت دانشگاه "ساینس‌پو" ضمن محکوم کردن این جنبش دانشجویی تصمیم گرفته است تعدادی از ساختمان‌ها در حریم دانشگاه را ببندد.

این دانشگاه دیروز جمعه نشستی با نمایندگان دانشجویان برگزار کرد و در این نشست به دلیل اجازه ورود به نیروهای پلیس برای ورود به دانشگاه مورد انتقاد قرار گرفت.

کمیته فلسطین در دانشگاه از مدیریت خواست که اقدامات اسرائیل را به صورت آشکار و روشن مورد انتقاد قرار داده و هرگونه همکاری با همه موسساتی را که در سرکوب سازماندهی شده مردم فلسطین مشارکت دارند، پایان دهد.

دانشجویان "ساینس پو" نیز مانند دانشجویان آمریکا به تشدید یهودستیزی در حریم دانشگاه متهم شده‌اند.

آلمان
در برلین نیز نیروهای پلیس چادرهای اعتصاب‌کنندگان حامی فلسطین در خارج از پارلمان را که خواستار توقف صادرات اسلحه به اسرائیل و پایان جرم‌انگاری جنبش اعلام همبستگی با فلسطین بودند، جمع کرد.

پلیس ضمن جمع کردن چادرها با استفاده از زور، تظاهرات کنندگان را متفرق کرده و اطراف منطقه را برای ممانعت از حضور دیگر معترضان بست.



فعالان آلمانی از هشتم آوریل جاری هم‌زمان با آغاز رسیدگی دیوان بین‌المللی دادگستری به شکایت نیکاراگوئه علیه آلمان به دلیل کمک‌های نظامی برلین به اسرائیل با برپایی چادرهایی اعتصاب کردند.

ده‌ها معترض با نشستن بر روی زمین شعارها و سرودهایی در حمایت از فلسطین سر می‌دادند. این در حالی بود که پلیس با استفاده از بلندگو از آنها می‌خواست که آن منطقه را ترک کنند.

پلیس آلمان همچنین مانع برگزاری کنفرانس فلسطین شد.

لندن
تظاهرات در انگلستان به صورت منظم هر شنبه در لندن و دیگر شهرها برگزار می‌شود.

مات پیچ، مدیر مرکز سیاست انگلستان در دانشگاه هال در گفت‌وگو با روزنامه USA Today در این باره گفت: تظاهرات‌های حمایت از فلسطین به یک رویداد هفتگی تبدیل شده است که با حضور ده‌ها هزار نفر برگزار می‌شود.



همچنین نانسی پلوسی، رئیس سابق شورای نمایندگان آمریکا روز پنج شنبه هنگام حضور در دانشگاه آکسفورد برای سخنرانی با اعتراض روبه‌رو شد و همین که خواست سخنرانی خود را آغاز کند دو دانشجو که پیراهنی بر تن داشتند که بر روی آن نوشته شده بود «خواسته های جوانان» با در دست داشتن پرچم فلسطین وارد شده و در طول 20 دقیقه از سخنرانی پلوسی با سکوت ایستاده بودند تا این که نیروهای پلیس آنها را خارج کردند.

بسیاری از سازمان‌های غیردولتی در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانس پرس نسبت به سرکوب صداهای حامی فلسطین در اروپا با تحت پیگرد قرار گرفتن اندیشمندان و فعالان و ممانعت از برگزاری فعالیت‌ها ابراز نگرانی کردند.

جولیا هال، پژوهشگر در سازمان عفو بین‌الملل در این باره تصریح کرد که قوانین در خصوص مبارزه با تروریسم برای مقابله با حامیان فلسطین مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند.

وی افزود: اروپا شاهد سیلی از ممنوعیت‌ها و حمله به تظاهرات کنندگان و دانشگاهیان و هر فردی است که با حقوق بشر فلسطینیان اعلام همبستگی کرده و یا رژیم اسرائیل را مورد انتقاد قرار می‌دهد.

جولیا هال معتقد است که ساکت کردن صدای حامیان فلسطین به بهانه مقابله با یهودستیزی، امروز معنای خود را از دست داده است زیرا بسیاری از منتقدان اسرائیل خود یهودی هستند.

چنانکه در ماه اکتبر ایریش هیویتس، متخصص روانشناسی در برلین به این دلیل بازداشت شد که بر روی یک پلاکار نوشته بود به عنوان یک یهودی از شما می‌خواهم که نسل‌کشی در غزه را متوقف کنید.

همچنین جمعیت یهودی "یودیشی شتیمی" که همکاری آلمان با نظام آپارتاید در اسرائیل را محکوم کرده بود اعلام کرد که همه حساب‌های این جمعیت بلوکه شده است.
 

دیگر خبرها

  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • واکنش مفتی عمان به تظاهرات دانشجویی در آمریکا و اروپا
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا
  • گسترش اعتراضات حامیان فلسطین در اروپا
  • ۵ نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • آخرین اخبار از اعتراضات دانشجویان در آمریکا علیه جنگ غزه
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح