Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@20:46:50 GMT

خطر در کمین کودکانی که تن به صبحانه نمی‌دهند

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۷۰۷۳

خطر در کمین کودکانی که تن به صبحانه نمی‌دهند

یک مشاور تغذیه گفت: مصرف نکردن صبحانه، خطری برای کودکان است.

پروین افشار در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تغذیه کودکان در مدارس، اظهار کرد: هم‌زمان با گشایش مدارس، یکی از مسائل مهم برای والدین، تغدیه کودکان در مدرسه بوده و تغدیه صحیح، یکی از عوامل بسیار مهم در رشد و یادگیری دانش‌آموزان است. دو اصل در تغذیه سالم نباید فراموش شود، اصل اول تنوع غذایی است، به این معنی که در برنامه غذایی روزانه کودکان باید از همه گروه‌های غذایی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با پنج گروه اصلی غذایی، افزود: پنج گروه اصلی غذایی عبارتند از گروه نان و غلات مانند نان، برنج و مواد غذایی نشاسته‌ای و تامین‌کننده بخش مهمی از انرژی مورد نیاز کودکان در مدرسه بوده و تامین‌کننده ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر مورد نیاز است. گروه میوه‌جات و سبزیجات نیز در عین حال که تامین‌کننده فیبر بدن بوده و منبع خوبی برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی است. گروه چربی‌ها، (روغن‌های مایع مانند روغن زیتون) نیز در حد کم تامین‌کننده انرژی و اسیدهای چرب ضروری بدن هستند.

افشار در رابطه با سایر پنج گروه اصلی غذایی، تصریح کرد: گروه گوشت شامل گوشت قرمز، مرغ، ماکیان، تخم‌مرغ، کره بادام‌زمینی و حبوبات بوده که تامین‌کننده پروتئین مورد نیاز بدن برای رشد کودکان است. گروه لبنیات، شیر و ماست هم منبع انرژی و پروتئین بوده و هم منبع کلسیم بوده که در رشد و استحکام استخوان‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، به‌طوری که توصیه می‌شود روزانه حداقل دو لیوان شیر و ماست پاستوریزه در روز مصرف شود.

عضو انجمن تغذیه ایران در رابطه با کمبود مواد غذایی در کودکان، ادامه داد: در صورتی که از همه گروه‌های غذایی در برنامه غذایی کودک استفاده نشود کمبودهای غذایی پیش آمده و مصرف نکردن کافی مواد مغذی منجر به تاخیر در رشد، کوتاهی، کاهش بهره هوشی، عدم یادگیری و عدم تمرکز کودکان می‌شود. همچنین تغذیه مناسب در این دوران می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن غیرواگیردار دوران بزرگسالی، از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، بدخیمی‌ها و استئوپروز منجر شود.

وی در رابطه با اصل دوم تغذیه سالم، افزود: اصل دوم تعادل، مصرف مقادیری از مواد غذایی که تامین‌کننده نیازهای بدن (تامین کالری و مواد مغذی) است، به طوری که کودکان نه بیشتر از نیاز بدن خود بخورند که مبتلا به اضافه وزن و چاقی و عوراض ناشی از آن شوند و نه کمتر از نیازشان بخورند که دچار عوارض ناشی از کمبود مواد غذایی شوند، لذا لازم است در برنامه غذایی کودکان سه وعده اصلی صبحانه، ناهار و شام و میان‌وعده صبح (در زنگ‌های تفریح لحاظ شود) میان‌وعده بعد از ظهر و وعده آخر شب گنجانده شود.

این مسئول در رابطه با رعایت دو اصل تغذیه سالم در کودکان نیز تصریح کرد: رعایت این دو اصل باعث می‌شود کودکان مواد مغذی مورد نیز برای رشد را دریافت کنند. به طور مثال اگر کودکان گروه گوشت، لبنیات و سبزیجات را مصرف نکنند دچار کم‌خونی (فقر آهن) شده و کم‌خونی باعث کاهش قدرت یادگیری، افزایش امکان ابتلا به بیماری‌های عفونی، احساس خستگی زودرس، ضعف جسمی به هنگام فعالیت، تغییرات رفتاری مانند بی‌حوصلگی و بی‌تفاوتی شده و سلامت کودک را به خطر می‌اندازد.

افشار در رابطه با نقش مهم صبحانه در تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن کودکان در طول روز، بیان کرد: نکات مهمی که والدین در هنگام تحصیل کودک خود در مدرسه باید به آن توجه کنند، برنامه‌ریزی برای صبحانه کودکان بوده و دانش‌آموزانی که صبحانه نمی‌خورند، کم‌دقت، خسته و بی‌حوصله‌ بوده و کمبود انرژی، ویتامین‌ها و املاح معدنی را با خوردن وعده‌های غذایی دیگر نمی‌توانند جبران کنند. در واقع مصرف صبحانه باعث کنترل قند خون در طول ساعات مدرسه و بالا رفتن قدرت یادگیری کودکان شده و والدین از تهیه صبحانه برای کودکان خود نباید غافل شوند.

عضو انجمن تغذیه ایران با اشاره به استفاده از تغذیه سالم در مدرسه، اظهار کرد: برای زنگ تفریح و میان‌وعده در مدرسه نیز والدین باید برنامه‌ریزی صحیحی برای کودکان داشته باشند و از مواد غذایی سالم مانند نان و پنیر و گردو، میوه‌ها، آجیل و مغزها، شیرهای پاستوریزه پاکتی، کشمش، توت، خشکبار و برگه‌ها، ساندویج‌های خانگی گزینه‌های خوبی برای زنگ‌های تفریح بوده و کودکان می‌توانند استفاده کنند.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود کودکان از خوردن تنقلات پرانرژی و بی‌خاصیت مانند چیپس، پفک و ساندویج‌های تهیه شده از سوسیس و کالباس، شکلات، شیرینی، نوشابه‌های گازدار، آلوچه، یخمک، اسنک و غذاهایی که در شرایط بهداشتی نامطلوب تهیه شده است، پرهیز کرده و همین‌طور برای پرهیز ار خرید تنقلات از دست‌فروش‌ها و مکان‌هایی که دارای شرایط غیربهداشتی هستند و امکان انتقال بیماری به کودکان را دارد، آگاه کنند. قابل توجه است خوردن زیاد تنقلات شیرین مانند بستنی، نوشابه، شکلات، بیسکوئیت منجر به چاقی، دیابت و پوسیدگی دندان می‌شود.

این مسئول در رابطه با پرهیز از مصرف خودسرانه مکمل‌های ویتامینی، خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود از مصرف خودسرانه مکمل‌های ویتامینی و بدون مشورت با مشاور تغدیه پرهیز شود؛ چراکه دریافت اضافی ویتامین‌ها بسیار خطرناک بوده و گاهی منجر به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان می‌شود و بهترین کار برای اطمینان از لزوم استفاده از مکمل‌ها، مراجعه به پزشک و مشاور تغدیه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلامت تغذيه صبحانه تغذیه کودکان زنجان تغذیه سالم مدرسه استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۷۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان گفت: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مفاد این قانون اجرایی نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا معافی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: طی سال ۱۹۵۲، ساکنان لندن پنج روز آلودگی شدید هوا را تجربه کردند و آمار بالایی از مرگ‌ومیر در پی آن به ثبت رسید که این موضوع منجر به وضع قانون هوای پاک در لندن شد.

وی افزود: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد و از جمله آن می‌توان به لزوم استفاده و بهره‌مندی از سوخت مناسب و رفع آلودگی واحدهای صنعتی در مهلتی معین اشاره کرد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مواد این قانون اجرایی نشده است.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان تصریح کرد: طبق اعلام مسئولان مربوطه در سال ۱۳۹۳، شاهد ثبت ۸۵ هزار مورد سرطان جدید بودیم و در سال ۱۴۰۰، صحبت از ثبت ۱۱۲ هزار مورد و پیش‌بینی‌ها بر این بود که در سال ۱۴۰۴، شاهد ثبت ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید باشیم، اما با گذشت دو سال و در سال ۱۴۰۲، طبق اعلام مسئولان بهداشت کشور، ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید به ثبت رسید.

معافی با بیان اینکه میزان تولید گازهای نامناسب در کشور برابر با ۱۱۵ میکروگرم و میزان متوسط جهانی تولید این گازها برابر با ۶۳ میکروگرم است، ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جمعیت زیر ۱۵ سال، ۱۵ مورد مبتلا به سرطان شناسایی می‌شود که این آمار قابل توجه است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا به خصوص آلودگی ناشی از ترافیک، نقش اساسی در سرطان اطفال دارد، گفت: تماس مادر باردار با مواد سمی از جمله انواع سموم و هوای آلوده نیز می‌تواند منجر به افزایش ریسک ابتلای فرزند پس از تولد به سرطان شود.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با بیان اینکه تماس شغلی والدین با مواد سرطان‌زا حتی پیش از ازدواج در بروز سرطان در کودکان مؤثر است، اضافه کرد: به طور قطع نمی‌توان در یک جامعه آلوده، فضایی امن از لحاظ ریسک ابتلاء به سرطان برای فرزندان ایجاد و آنها را در یک محفظه قرنطینه کرد، از همین رو تمام افراد جامعه در خصوص کاهش آلودگی هوا باید به رسالت فردی و اجتماعی خود پایبند باشند.

کد خبر 751434

دیگر خبرها

  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟