Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، دکتر وهاب پیرانی روز سه شنبه در  جمع خبرنگاران استان ایلام اظهار داشت: هفت گروه از کارشناسان دامپزشکی با مشارکت بسیج جامعه مهندسان استان ماکیان محلی ۶۲۰ روستا را مایه کوبی می کنند.

وی با بیان اینکه این طرح از ابتدای شهریور به مدت ۲ ماه در سراسر کشور در حال انجام است، پیش بینی کرد: بیش از ۴۵۰ هزار پرنده خانگی اعم از مرغ، خروس، بوقلمون، غاز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در برابر بیماری نیوکاسل مایه کوبی می شوند.

مدیرکل دامپزشکی ایلام همچنین از مایه کوبی دام های سبک و سنگین و احشام عشایر کوچرو استان ایلام در برابر بیماری تب برفکی خبر داد و یادآور شد: تا نیمه اول آذرماه و قبل از شروع کوچ عشایر به مناطق گرمسیری دام های استان در برابر این بیماری واکسینه می شوند.

پیرانی تاکید کرد: با توجه به اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی در پیشگیری از بروز بیماری های دامی، وجود بیماری هایی چون تب برفکی، هاری و ... نسبت به سال های گذشته کاهش محسوس داشته است.

وی اضافه کرد: هرچند اوایل سال جاری به علت بارش های سیلابی و طغیان پشه های ناقل بیماری برخی از احشام سنگین دچار لمپی اسکین شدند اما اقدام به موقع مایه کوبی ۳۶ هزار راس گاو و گوساله از شیوع و بروز تلفات در آنها جلوگیری به عمل آمد. 

مدیرکل دامپزشکی ایلام افزود: تعداد کانون های بیماری تب مالت (بروسلوز) در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با توجه به انجام واکسیناسیون منظم علیه این بیماری مشترک انسان و دام ۱۰ درصد کاهش یافته است.

پیرانی گفت: طی ۶ ماهه نخست امسال در استان ایلام هیچ موردی از بیماری های سل، مشمشه، کانون های ابتلا به تب کریمه کنگو، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و بیماری VHS در آبزیان دیده نشده است.

وی اظهار داشت: امسال ۳۱۶ هزار و ۸۹۰ راس دام سبک و سنگین و ۶۶۷ هزار مترمربع جایگاه دام در برابر بیماری های انگلی و خارجی بدن سم پاشی شده است.

مدیرکل دامپزشکی ایلام یادآور شد: با همکاری دستگاه های مرتبط چون صمت و تعزیرات حکومتی در قالب گشت های مشترک و در راستای نظارت بر داورخانه ها و شرکت های دارویی و مبارزه با قاچاق و عرضه خارج از شبکه دارو، واکسن و مواد بیولوژیک دامی ۳۰۰ قلم انواع داروهای غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته به تعداد ۱۴۳ هزار و ۹۴۹ عدد / لیتر به ارزش حدود ۱۰ میلیارد ریال کشف و ضبط شد.

پیرانی اضافه کرد: همچنین در ۶ ماه نخست امسال ۶ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم انواع فرآورده های غیرقابل مصرف، آلوده و تاریخ مصرف گذشته از سطح کشتارگاه ها، مراکز نگهداری، توزیع و عرضه گوشت و فرآورده های خام دامی و ۳۶ هزار قطعه مرغ آلوده و غیر قابل مصرف ضبط و معدوم سازی شده است.

وی در مورد اربعین هم تاکید کرد: تمام محموله ها شامل فرآورده های خام دامی، آشپزخانه و موکب ها مورد بازرسی مداوم گروه ها و تیم های گشت و نظارت دامپزشکی قرار دارند و از ورود و توزیع هرگونه فرآورده خام دامی چون گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیرخام در بین موکب ها و آشپزخانه ها یا خروج از مرز به سمت عراق جلوگیری می شود.

به گزارش ایرنا، این نشست خبری در حاشیه سفر خبرنگاران به روستای قجر از توابع شهرستان ایلام صورت گرفت تا اصحاب رسانه از نزدیک با برخی از فعالیت های کارشناسان دامپزشکی چون مایه کوبی احشام آشنا شوند.

۱۴ تا ۲۰ مهرماه به نام هفته دامپزشکی نام گذاری شده است.

۷۱۷۲/۶۱۱۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان ایلام دامپزشکی نشست خبری مایه کوبی دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۸۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند

ایسنا/هرمزگان مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: یکی از مهمترین و حیاتی‌ترین نیازهای روزمره انسان بر امنیت غذایی، غذای سالم، کافی و پایدار است و در آموزه‌های اسلامی حلیت و پاکیزگی غذا از اصول سبک زندگی و از مؤلفه‌های مهم زندگی سالم به حساب می‌آید.

حجت‌الاسلام و المسلمین رضا حمزه‌ای (امروز هشتم اردیبهشت ماه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: بدون شک تزکیه استحصال فرآورده‌های خام دامی و آبزیان از برجسته‌ترین احکام فقهی دین مبین اسلام است.

وی خاطرنشان‌ کرد: به برکت جمهوری اسلامی در حوزه مایحتاج سفره مردم به‌ویژه صنعت دامپروری، طیور و آبزیان و فرآورده‌های خام دامی توجه خاص به این صنعت شده و پیشرفت‌های مهمی ایجاد شده است و در راستای عمل به فرامین حیات‌بخش و احکام نورانی اسلام و رفع دغدغه‌های مسلمین و متدینین جامعه اسلامی قانون نظارت بر ذبح و صید شرعی در سال ۱۳۸۷ در مجلس شورای اسلامی تصویب و اجرای این امر خطیر در سطح جامعه به حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی با درایت نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی محول شده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمزه‌ای بیان‌کرد: متخصصین حلیت و کارشناسان مذهبی (ناظر شرعی) به استناد ماده چهار قانون نظارت شرعی در کنار مسئولین بهداشتی بر استحصال گوشت حلال، سالم و پاک گام موثری برداشته و این امر را اولویت برنامه‌های خود می‌دانند.

وی اظهار کرد: دفتر نمایندگی ولی‌فقیه دامپزشکی هرمزگان به منظور جلب اعتماد مردم بر غذای حلال و شرعی با حضور ناظران شرعی مجرب و آموزش‌دیده نظارت‌های دقیق و مستمر به طور شبانه‌روزی بر مراکز تولید و عرضه این محصول داشته و نیز نسبت به فرهنگ‌سازی بهینه مصرف شهروندان عزیز در جهت تأمین محصولات استحصالی تحت نظارت کادر شرعی و بهداشتی با هماهنگی مراکز آموزشی و فرهنگی استان (حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات و آموزش و پرورش) گام‌های موثری برداشته است که بخشی از فعالیت‌های این دفتر در سال ۱۴۰۲ در زمینه تامین غذایی سالم و پاک شامل تهیه محتوای آموزشی از طریق پوستر، بروشور، کلیپ آموزشی و استقرار ۶۰ ناظر شرعی در مراکز مشمول قانون از قبیل کشتارگاه‌ها، مبادی خروجی و ورودی کشور، بازار ماهی‌فروشان، سردخانه‌ها و کارگاه‌های عمل‌آوری و همچنین تعداد ۴۰ نفر ذابح آموزش‌دیده که در کشتارگاه‌های دام و طیور مرکز استان مشغول به امر ذبح شرعی هستند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه اداره کل دامپز شکی هرمزگان خاطرنشان‌کرد: با عنایت به اینکه سفره مردم دارای جایگاه مقدسی برای جذب و محبت خدا در دل‌ها، رشد فضائل اخلاقی، تقویت معنویات، آرامش زندگی، تقرب الهی، رفتارهای صالح و شایسته می‌باشد، خالق هستی در آیه ۲۴ سوره عبس به همه مردم توصیه موکد دارند به آورده‌های سفره خود توجه ویژه کنند.

وی از شهروندان خواست این فرآورده‌ها را از مراکز مجاز در سطح شهر تهیه کنند و به استناد آیه مزبور و تمسک به دستورات دین مبین اسلام از تهیه این محصول از مراکز غیر مجاز جداً اجتناب کنند تا عامل به دستورات دین مبین اسلام و نیز از جامعه‌ای سالم بدون آسیب‌های اجتماعی برخوردار باشیم.

حجت‌الاسلام حمزه‌ای با اشاره به معضل بهداشتی و شرعی کشتار غیرمجاز استان اعلام کرد: رفع معضل کشتار غیر مجاز دام علاوه بر فرهنگ‌سازی، نیازمند عزم و اراده جدی، مطالبه عمومی و همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط حوزه سلامت است و اگر دامپزشکی به تنهایی در میدان عمل باشد و دیگر دستگاه‌ها همکاری نکنند، به نتیجه‌ای در شان نظام جمهوری اسلامی نخواهد رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد