Web Analytics Made Easy - Statcounter

«رجبعلی قربان‌زاده»، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه شیلات، در گفت‎‌وگو با خبرنگار خبرگزاری برنا، در خصوص وضعیت تولید شیلات و میگو در سال 98 بیان کرد: هنوز کاهش تولید ما در سال 98 مشخص نیست. البته در تولید میگو، نسبت به آن چیزی که در برنامه پیش‌بینی کرده بودیم جلو هستیم. ما تاکنون 48 هزار تن میگو پرورشی تولید کرده‌ایم که نسبت برنامه حدود 20 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سایر آبزیان به خصوص صید و سیادی نیز 20 درصد رشد، شاهد بوده‌ایم. در آبزی پروری نیز فقط مشکل قفس است که نسبت به برنامه ما را عقب انداخته و دلیل آن نیز این است که زیرساخت‌هایی که باید آماده می‌شد را هنوز نتوانسته‌ایم، آماده کنیم.

قربان‌زاده تشریح کرد: ما متعهد شده‌ایم که تا پایان برنامه 20 هزار تن قفس تولید کنیم که در سال 97 حدود 14 هزار تن تولید کرده‌ایم. دلیل آن نیز این بوده که تاسیسات پشتیبانی قفس، تسهیلات و بانک‌ها برای ارائه تسهیلات قفس افراد را به دادن وثیقه‌هایی ملزم می‌کند که مشکلات خودش را در پی دارد؛ چراکه اکثرا فعالین ما در این حوزه در حجم بالای هزار تن فعالیت می‌کنند که همین عامل باعث می‌شود، تسهیلات بالای 30 میلیارد تومان باشد بنابراین اهدافی را که پیش‌بینی کرده بودیم، متحقق نشده است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بودجه شیلات تصریح کرد: ما در سایر گونه‌های سردآبی، گرم‌آبی و منابع مالی وضعیت خوب و رو به رشدی را در پیش داریم. از جمله مشکلاتی که در سال 97 با آن روبرو بوده‌ایم سیلی بود که اتفاق افتاد و همچنین خشکسالی نیز مشکلاتی را به همراه داشت. البته در اجرای برنامه عقب نیستیم اما هدف‌گذاری که فراتر از برنامه پیش‌بینی کرده بودیم، تحقق پیدا نکرده است.

قربان‌زاده با بیان اینکه در سال گذشته حدود 540 میلیون دلار صادرات داشته‌ایم، گفت: نزدیک 427 میلیون دلار فقط تراز تجاری مثبت ما بود که به اکثر کشورهای اوراسیا، کشورهای اتحادیه اروپا، حاشیه خلیج فارس، روسیه، چین، تایلند، اندونزی و عراق صادرات داریم. سال گذشته نزدیک 10 هزار تن ماهی قزل‌آلا به روسیه صادر کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سال 97 برای شیلات سال طلایی بوده است اظهار کرد: امسال نیز سال خوبی است اما مقداری هزینه های تولید بالا رفته است اما گیر تحریم نیستیم. 

رجبعلی قربان‌زاده در پاسخ به این سوال که آمار تولیدات ما در 6 ماه ابتدایی سال چقدر است، گفت: آمار صید از پاییز شروع می‌شود و بیشترین تولید ما که حدود 770 هزار تن تولید از 1 میلیون 200 هزار تن بوده، در 6 ماه دوم سال است. اما آن‌چیزی که در آبزی پروری پیش‌بینی کرده‌ایم ان‌شاءالله باید 540 هزار تن آبزی پروری در سال 98 تولید کنیم که بیش از 50 درصد آن محقق شده است.

خبرنگار: علی چاهه

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ماهی شیلات میگو صید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری

ناظر گمرکات کردستان گفت: حجم مبادلات تجاری از طریق گمرکات کردستان در فروردین سال جاری بالغ بر ۴۲۷ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۴۱۴ میلیون دلار بوده است که از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۲۸ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حوزه نظارت گمرکات کردستان، فرامرز امیدی از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و اظهار کرد: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

وی افزود: رشد وزنی صادرات در فروردین امسال نسبت به سال قبل ۱۰ درصد بوده است که عمده کالاهای صادر شده از این گمرکات انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش بوده که به کشورهای عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت ارسال شده است.

ناظر گمرکات کردستان خاطرنشان کرد: میزان واردات قطعی و ورود موقت از گمرکات تحت نظارت استان در یک ماه اول سال‌جاری در مجموع ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش هفت میلیون دلار بوده و در مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری شش درصد رشد داشته است.

امیدی گریزی به کالاهای وارداتی نیز زد و گفت: عمده کالاهای وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالاهای واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی موردنیاز مرزنشینان بوده که از کشورهای عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده‌اند.

وی ادامه داد: در فروردین ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است.

ناظر گمرکات کردستان اضافه کرد: در مدت مذکور نیز ۳۹ هزار تن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی ترانزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

امیدی تصریح کرد: تشریفات گمرکی بیش از چهار هزار تن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام شده که در مقایسه با سال قبل به لحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ریالی ۲۳ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: درآمدهای گمرکات استان در فروردین سال جاری بیش از ۳۲۷ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

کد خبر 749987

دیگر خبرها

  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران