Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- آمریکا با خارج کردن نیروهای نظامی خود از شمال سوریه، مسیر را برای اقدام نظامی ترکیه در شمال شرق آن کشور هموار کرده است.

به گزاش آفتاب‌نیوز؛ نیروهای کردی موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه در آن منطقه از سوریه که در نزدیکی مرز با ترکیه قرار دارد، اقدام آمریکا برای خارج ساختن نیروهای نظامی‌اش را خیانتی آشکار از سوی "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا قلمداد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای دموکراتیک سوریه سال‌ها در جنگ علیه داعش حضور داشتند و از دید آنان حضور نظامی امریکایی‌ها در سوریه تضمینی برای محافظت از آنان در برابر عملیات نظامی احتمالی ترکیه بود چرا که ترکیه این نیروهای شبه‌نظامی کرد را تروریست قلمداد کرده و سال‌ها خواستار پاکسازی منطقه از وجود آنان شده بود. واشنگتن بارها به درخواست ترکیه برای شرکت در عملیات علیه کردها پاسخ منفی داده است. با این حال، منتقدان ترامپ معتقدند که تصمیم اخیر او برای خارج ساختن نیروهای نظامی امریکایی از سوریه، در عمل به نفع ترکیه برای انجام عملیات نظامی در سوریه خواهد بود و دست آنکارا را باز خواهد گذاشت.

شبکه خبری "الجزیره" در گزارشی در قالب پرسش و پاسخ به نکات کلیدی درباره این موضوع پرداخته است:

هدف آنکارا چیست؟

ترکیه خواستار ایجاد منطقه امن ۳۲ کیلومتری در داخل مرزهای سوریه در شمال شرقی آن کشور است. علت این امر آشکار است: ترکیه خواستار وارد ساختن نیروهای نظامی خود به سوریه برای مبارزه علیه نیروهای کردی موسوم به یگان‌های مدافع خلق گروه اصلی تشکیل‌دهنده نیروهای دموکراتیک سوریه است. ترکیه می‌خواهد پس از قلع و قمع نیروهای کردی امکان بازگشت پناهجویان سوری به کشورشان را فراهم سازد چرا که تعداد زیادی از پناهجویان سوری اکنون در ترکیه به سر می‌برند. آنکارا یگان‌های مدافع خلق را بخشی از پ ک ک می‌داند؛ سازمانی مسلح و کردی که ترکیه آن را تروریستی قلمداد کرده و سال‌ها در حال جنگ علیه آن بوده است. در نتیجه، آنکارا حضور نیروهای شبه نظامی کردی در مرز خود با سوریه را تهدیدی امتیتی قلمداد می‌کند.

ترکیه اکنون میزبان ۲ میلیون از ۳.۵ میلیون پناهجوی سوری در خاک خود است؛ موضوعی که هزینه‌ها و مشکلات زیادی را برای ترک‌ها به خصوص در شرایط رکود اقتصادی فعلی در آن کشور به همراه داشته است. در نتیجه، آن کشور خواستار شرایطی است که هر چه سریع‌تر امکان بازگشت سوری‌ها به کشورشان فراهم شود.

ترکیه چه خواهد کرد؟

مرز شمال شرقی سوریه با ترکیه ۴۸۰ کیلومتر است و از رودخانه فرات در غرب تا مرز با عراق در شرق امتداد دارد. این منطقه اکنون تحت کنترل نیروهای کردی موسوم به دموکراتیک سوریه است.

ترکیه آشکارا اعلام کرده که برنامه حمله نظامی به این ناحیه را دارد‌. امریکا با این طرح مخالفت کرده و اعلام کرده است که ترکیه باید مسئولیت عواقب ناشی از حمله را بپذیرد. در حال حاضر، برنامه ترکیه تمرکز بر ناحیه‌ای ۱۰۰ کیلومتری در امتداد مرز است در منطقه‌ای بین شهرهای راس العین و تل ابیض؛ در جایی که نیروهای مدافع خلق در اواخر آگوست از آنجا عقب‌نشینی کردند. روز دوشنبه، امریکا اعلام کرد که نیروهای نطامی‌اش را از ایست‌های مرزی در مناطق با جمعیت اندک سوریه خارج خواهد کرد.

"رجب طیب اردوغان" رییس‌جمهوری ترکیه خواستار ایجاد منطقه امن و ورود نیروهای نظامی ترکیه به رقه و دیرالزور شده است.

خروج نیروهای نظامی امریکایی چه معنایی برای نیروهای کرد سوریه دارد؟

نیروهای کردی دموکراتیک سوریه در کارزار مبارزه علیه داعش در کنار نیروهای امریکایی قرار داشتند. اکنون عقب‌نشینی بیش از ۱۰۰ هزار نیروی نظامی امریکایی از سوریه به معنای تنها ماندن ۶۰ هزار نیروی شبه‌نظامی کرد در سوریه و محاصره شدن آنان توسط ارتش ترکیه است. نیروهای دموکراتیک سوریه از تصمیم اخیر واشنگتن انتقاد کرده‌اند اما اعلام کرده‌اند که از سرزمین‌های‌شان با هر هزینه‌ای دفاع می‌کنند.

ترامپ در حالی فرمان خروج نیروهای امربکایی از سوریه را صادر کرده که سال گذشته کردها را مبارزان شجاع علیه داعش دانست و وعده کمک آنان به نیروهای کردی را داده بود. "یروان سعید" تحلیلگر مسایل سیاسی در اربیل می‌گوید تصمیم اخیر ترامپ باعث می‌شود کردها به روسیه و ایران نزدیک شده و از آنان که حامیان اصلی "بشار اسد" رییس‌جمهوری سوریه هستند کمک بخواهند.

چه بر سر داعشی‌های بازداشت شده خواهد آمد؟

واشنگتن اعلام کرده که ترکیه مسئول هرگونه عواقب متوجه از جانب داعشی‌های بازداشت شده و نگهداری شده در شمال سوریه در صورت حمله به آن منطقه است. اکنون نیروهای دموکراتیک سوریه در حدود ۱۲ هزار داعشی بازداشت شده را در اردوگاه‌های خود نگهداری می‌کنند. این ۵۸ هزار خانواده نیز دارند که در اردوگاه‌های جداگانه‌ای نگهداری می‌شوند. هرگونه آزادسازی داعشی‌های بازداشت‌شده در صورت حمله ترکیه به خاک سوریه تهدیدی برای سوریه و عراق خواهد بود. این موضوع سبب بازگشت دوباره داعش در منطقه خواهد شد و به ضرر منافع امریکا خواهد بود.

واکنش‌ها چه بوده‌اند؟

ترامپ رییس‌جمهوری امریکا روز دوشنبه درباره هرگونه اقدام نظامی ترکیه در شمال ترکیه هشدار داد و گفت در آن صورت اقتصاد آنکارا نابود خواهد شد.

مقام‌های وزارت دفاع امریکا نیز اعلام کرده‌اند که هیچ‌گونه حمایتی از اقدام نظامی ترکیه علیه کردهای سوریه به عمل نخواهند آورد. سازمان ملل متحد نیز نسبت به طرح ترکیه برای ایجاد منطقه امن در بخش‌هایی از سوریه هشدار داده است. سازمان ملل اشاره کرده که اقدام مشابه در سال ۱۹۹۵ توسط صربستان باعث قتل‌عام هشت هزار زن و مرد و کودک بوسنیایی توسط نظامیان صرب شده بود.

دولت‌های سوریه و روسیه نیز نسبت به هرگونه تعرضی به تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه هشدار داده‌اند.

"دیمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین روز دوشنبه هرگونه ورود نیروهای خارجی به سوریه را غیرقانونی دانست و "محمدجواد ظریف" وزیر خارجه ایران نیز گفته که صلح در سوریه از طریق احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی آن کشور میسر خواهد شد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا سوریه ترکیه کردهای سوریه داعش دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۹۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها

به گزارش قدس آنلاین، تارنمای این رسانه آمریکایی با انتشار این خبر به نقل از کی‌یف پست (Kyiv Post) نوشت: (در مجموع) ارزش خرید این جنگنده ها حدود یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) معادل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار آمریکا است.

بنابراین گزارش، قزاقستان که درصدد به روز رسانی ناوگان نیروی هوایی خود است، اقدام به حراج ۱۱۷ فروند جنگنده بمب افکن های دوران شوروی سابق از جمله میگ-۳۱، میگ-۲۷، میگ-۲۹ و سوخو-۲۴ متعلق به دهه های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ کرده است.

این گزارش حاکی است: هرفروند از جنگنده های منسوخ دوران شوروی سابق که توسط آمریکا خریداری شده به قیمت ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار بوده است.

تارنمای این رسانه آمریکایی نوشت: هرچند قصد آمریکا از این خرید که توسط شرکت های واسط خارجی صورت گرفته، هنوز مشخص نیست اما انتظار می رود تا جنگنده های خریداری شده توسط آمریکا از قزاقستان به عنوان منبعی برای قطعات یدکی جنگنده های کنونی اوکراین که همچنان درحال انجام ماموریت هستند و یا به عنوان جنگنده های «فریبگر» بر روی زمین در مناطق جنگی مورد استفاده قرار گیرند.

بیزینس اینسایدر در ادامه این گزارش نوشت: قزاقستان که پیشتر به صورت رسمی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، بعدها همکاری نزدیک خود را با روسیه به عنوان یکی از متحدان دیرینه (مسکو) حفظ کرد اما از زمان حمله روسیه به اوکراین، قزاقستان هرچه بیشتر به سمت غرب تمایل پیدا کرده است.

بنا بر تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشورهای غربی، نشانگر دور شدن از روابط تاریخی خود با مسکو است.

قزاقستان معضل بعدی روسیه پس از اوکراین؟

تارنمای خبری بیزینس اینسایدر نوشت: برخی از ناظران داخلی روسیه، توجه مسکو به جریانات قزاقستان در کنار تقابل با اوکراین را خواستار شدند.

در همین ارتباط، ولادیمیر سولوویوف (Vladimir Solovyov) مفسر و تحلیلگر روس هشدار داده است که کشورش باید به این واقعیت که قزاقستان مشکل بعدی روسیه است، توجه کند؛ چراکه به گفته وی این کشور می تواند همان روند نازی [شدن] که در اوکراین رخ داد را در آنجا (قزاقستان) آغاز کند.

گفتنی است؛ رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی