Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا؛ ترسیم چشم اندازها و توصیه ها برای تغییرات راهبردی لازم است و تحلیل فعالیت و وضعیت جناح مقابل از جمله مواردی است که مورد توجه فعالان سیاسی منتسب به جریان های اصلاح طلب و اصولگرا قرار دارد.

رسانه های اصلاح طلب امروز ضمن ارایه تحلیل هایی از وضعیت این طیف سیاسی بر لزوم تغییرات راهبردی جهت کسب موفقیت در انتخابات آتی تاکید کردند اما رسانه های اصولگرا بیشترین تلاش خود را بر انتقاد از جریان مقابل و ضعیف نشان دادن موقعیت آنان معطوف داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه های اصولگرا نیز از نشست نمایندگان ادوار جمنا  خبر دادند.

رسانه های اصلاح طلب

راهبرد اصلاح طلبان در انتخابات آتی

محمدرضا تاجیک نیز در گفت وگو با روزنامه آرمان ملی در خصوص استراتژی اصلاح طلبان در انتخابات آینده می گوید:‌ پیش‌بینی من این است که جریان اصلی اصلاح‌طلبی در انتخابات شرکت خواهد کرد. همچنین پیش‌بینی می‌کنم شخص رئیس دولت اصلاحات نیز در انتخابات شرکت خواهد کرد. با این وجود برخی طیف‌های جریان اصلاح‌طلبی برای حضور در انتخابات شروطی را خواهند گذاشت. پیش‌بینی من این است که این شروط در نهایت عقیم خواهد ماند. در چنین شرایطی جریان اصلی اصلاحات در انتخابات شرکت خواهد کرد...

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود:‌ امروز فضای گفتمانی جریان اصلاح‌طلبی معطوف به انتخابِ «انتخاب» است. انتخاب انتخاب نیز به‌معنای انتخاب یک روش و منش مدنی برای تغییر است... گاهی لازم است بدون اینکه از انتخاب انتخاب عدول کنید با پاسداشت انتخاب از قدرت عدول کنید. یعنی وارد فضای انتخاب انتخاب شویم اما نه لزوما برای تسخیر قدرت. برخی اوقات نوعی عدول و عبور از قدرت پیروزی به شمار می‌رود. گاهی اوقات خارج‌شدن عامدانه و عالمانه از ساحت قدرت مرسوم و تمرکز روی ساحت‌های میانی و پایینی جامعه می‌تواند به‌معنای پیروزی باشد. به همین دلیل لزومی ندارد همواره پیروزی را مترادف با کسب قدرت در نظر بگیریم.

آیت‌الله سیدحسین موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در یادداشتی در روزنامه آرمان ملی با تاکید بر این که حاکمیت با رفع مشکلات و نیازهای مردم در حوزه‌های مختلف خود بهتر می‌تواند شرایط برگزاری انتخاباتی گسترده را فراهم سازد،‌ نوشت:‌  اصلاح‌طلبان نیز به عنوان جریان سیاسی دغدغه‌مند مطالبات مردم باید در این فکر باشند که راه‌های مناسبی جهت شرکت در انتخابات بیابند و بدانند که با قهر از صندوق رای به جایی نمی‌رسند. اگر اصلاح‌طلبان با مسئولان ارشد کشور تعامل خوبی داشته باشند و در انتخابات پیش رو افراد صالح اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شوند، این به مردم امید مضاعف می‌دهد و آنها نیز در سر صندوق‌ها حاضر شده و رای خواهند داد. این روش مسلما یکی از بهترین راه‌هایی است که تجریه ثابت کرده برای پیشرفت کشور و زندگی راحت مردم مفید فایده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا بهزاد نبوی کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب روز گذشته در چهارمین نشست از سلسله نشست‌های حزب ندای ایرانیان با موضوع اصلاح‌طلبان و مجلس شورای اسلامی گفت: با بیان اینکه سه راه بیشتر برای تغییر وضع کشور بیشتر نمی‌شناسم...اگر با هم، هم موضع شدیم و پذیرفتیم که حرکت اصلاحی تنها راه برای تغییر به وضع مطلوب است، به دنبال آن به این نتیجه می رسیم که تنها و مهمترین ابزار تغییر صندوق رای است لذا قهر و تحریم صندوق رای به صلاح نیست مگر اینکه شرایط سیاست ورزی وجود نداشته باشد. من معتقدم حضور ما باید بدون قید و شرط و پر شور و حداکثری در انتخابات باشد. شاید آنهایی که می‌گویند شرکت نکنیم اصلاحات را به شکل دیگری متوجه می‌شوند. در مورد مشروط شرکت کردن همیشه گفته‌ام این شرط‌گذاری برای کیست؟

به اعتقاد وی تنها در صورت حضور محدود مردم در انتخابات است که آن تفکر امکان پیروزی دارد اگر انتخابات پرشور شد و اکثریت مردم در انتخابات حضور پیدا کردند هیچوقت امکان پیروزی برای رقبای اصلاحات نبوده است از خرداد ۷۶ به بعد هر وقت مردم حضور گسترده داشته‌اند اصلاحات پیروز بوده است...من پیشنهادم این است که حضور بی قید و شرط داشته باشیم و اگر شرطی در بین خودمان داریم به مردم ربطی ندارد.

قاسم مهرزاد صدقیانی عضو مجمع نیروهای خط امام در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، اظهار داشت:‌ قرار است در جلسات آینده تصمیم بگیریم که چگونه در زمینه انتخابات عمل کنیم. هر چند که در این موضوع آنچه اهمیت دارد این است که فیلتر شورای نگهبان چگونه عمل می‌کند و راه را برای فعالیت‌ها چه اندازه باز می‌گذارد. باید درباره چگونگی حضور در انتخابات همچنان بحث و گفت‌وگو داشته باشیم و نیز با شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان بیشتر گفت‌وگو کنیم تا اگر اختلاف نظرهایی هم وجود دارد با بحث و گفت‌وگو رفع شود، اما آنچه مهم است این است که ما باید اصلاحات را به سمتی حرکت دهیم که از فضای تیمی و گروهی فاصله بیشتری بگیرد و اینگونه نباشد که برخی بگویند به نام اصلاحات باید فلان اقدامات انجام شود. هر چند که ما تا کنون نیز برای وحدت سکوت کرده‌ایم و چیزی نگفته‌ایم.

 پول‌های کثیف در انتخابات

به نوشته روزنامه آرمان ملی، زمان زیادی تا انتخابات مجلس باقی نمانده و تا ۵ ماه دیگر مهم‌ترین رویداد سیاسی کشور به انجام خواهد رسید. با این حال در این انتخابات نیز کهنه زخمی که یادگار دوره‌های پیشین است همچنان وجود دارد. البته پول‌های کثیف فقط به‌صورت مستقیم در فرایند انتخابات و انتخاب نمایندگان تاثیر ندارد و گاه خود را به‌صورت خرید رای، پخش شام و ناهار پرداخت هدیه به افراد سرشناس برای جلب رای مردم و... نیز تاثیرات خود را می‌گذارد. آنچه مشخص است اینکه اگر نظارتی درست و دقیق از ابتدا تا انتها در فرایند انتخابات صورت گیرد کمتر شاهد ورود پول‌های ناپاک و ایجاد شرایط ناسالم در انتخابات خواهیم بود.

به گزارش روزنامه اعتماد، جمال عرف، معاون سیاسی وزیر و رییس ستاد انتخابات کشور گفته است: مجریان انتخابات وظیفه دارند با رصد دقیق و مستمر فضای سیاسی و انتخاباتی، به صورت جدی از ورود پول‌های مشکوک یا منابع مالی مجهول جلوگیری کنند تا سلامت انتخابات مورد خدشه قرار نگیرد.

وضعیت اصولگریان در انتخابات

حسین امینی فعال سیاسی اصلاح طلب در خراسان رضوی درباره تصمیم جلیلی برای نامزدی در انتخابات مجلس از مشهد به نامه نیوز گفت: صحبت هایش مطرح است. شاید چاره ای غیر از این تصمیم ندارد چون آقای جلیلی در تهران فاقد جایگاه است و در مشهد بیشتر از شهرهای دیگر جایگاه دارد. البته فضای عمومی را از الان نمی توان پیش بینی کرد اما قدر مسلم جبهه پایداری از ایشان حمایت خواهد کرد. وی درباره میزان قدرت فهرست جبهه پایداری در مشهد با سرلیستی جلیلی برای در حاشیه قرار دادن سایر فهرست های انتخاباتی، یادآور شد: بعید است که از ۵ نماینده کنونی مشهد (کریمی قدوسی، امیرحسین قاضی زاده، بحرینی، پژمانفر و شیران) کسی بخواهد جابه جا شود.

امینی در پاسخ به این سئوال که آیا پایداری‌ها گفتمان غالب در مشهد هستند؟ گفت: پایداری ها الان هم گفتمان غالب در مشهد نیستند، سال ۹۶ هم برای گرفتن کرسی های شورای شهر خیلی تلاش کردند اما توفیقی به دست نیاوردند و همه کرسی های شورای شهر مشهد در اختیار اصلاح طلبان قرار گرفت.

 شرایط و وظایف نمایندگان ملت در قانون اساسی

علی اکبر اشعری رییس اسبق کتابخانه ملی ایران امروز یادداشتی در تارنمای خبرآنلاین منتشر منتشر کرده که در آن به ملاحظاتی درباره مسئولیت‌های سه‌گانه داوطلبان نمایندگی، مجریان و ناظران و مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخته است.

در بخشی از این یادداشت می خوانیم: تشخیص اهلیت برای احراز نمایندگی مجلس شورای اسلامی با توجه به مأموریت و مسئولیتی است که نمایندگان طبق قانون اساسی برعهده دارند. مهمترین فرازی از قانون اساسی که به مسئولیت‌های یک نماینده می‌پردازد، متن سوگندی است که برگزیدگان ملت در نخستین اجلاس در هر دوره در برابر قرآن مجید به خداوند متعال وفاداری خود به آن را اعلام می‌کنند... گواه بر صداقت در بند بند سوگند نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیازمند احراز شایستگی و صلاحیت؛ در وهلة نخست از سوی خود او و در مراتب بعدی نهادهای اجرایی و نظارتی و از همه مهمتر مردمی است که می‌خواهند او را انتخاب کنند. هرچند قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در این زمینه کاستی‌های قابل توجهی دارد اما به هرحال هم نهاد شورای نگهبان که مسئول صیانت از اسلامیت انتخابات دارد و هم رأی دهندگان که با انتخاب خود آیندة کشور را رقم می‌زنند مسئولیت سنگینی بر دوش دارند و باید تلاش کنند این تکلیف الهی که بر دوش آنها است به خوبی به انجام برسانند...

رسانه های اصولگرا

 اقدامات و راهبردهای اصولگرایان

به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی چمران، عضو شورای ائتلاف اصول‌گرایان در نشست نمایندگان ادوار جمنا که عصر دیروز برگزار شد با بیان اینکه ائتلاف حداکثری با ائتلاف صددرصدی تفاوت دارد، گفت: ائتلاف صددرصدی شاید ممکن نباشد و ما به دنبال ائتلاف حداکثری هستیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه نقش‌آفرینی جامعه روحانیت مبارز در انتخابات پیش رو گفت: جامعه روحانیت در انتخابات حضور پیدا نمی‌کند و نقش ارشادی خواهند داشت. جامعه روحانیت در ابتدا می‌خواست شبه‌شورای ائتلاف را ایجاد کند و به دنبال ائتلاف حداکثری نیروهای انقلاب بودند، اما در نهایت قرار شد نمایندگان آن‌ها نیز در شورای ائتلاف حضور داشته باشند و حرکت جداگانه‌ای صورت نگیرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصولگرایی انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۱۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران، در پی اظهارات اخیر مهدی نصیری در مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی وی خواستار آن شد که اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کند. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند؛ مطرح شدن این موضوع که شکاف بین تاج زاده و شاهزاده باید برداشته شود و همچنین این ادعا که جریان اصلاحات از جمهوری اسلامی عبور کرده است، سبب شد تا خبرنامه دانشجویان ایران به گفتگوی تلفنی با برخی از چهره‌های جریان اصلاح طلب و فعالین این حوزه بپردازد و پاسخ آنها را در خصوص اظهارات مهدی نصیری جویا شود که در ادامه این گزارش مشروح مصاحبه تلفنی با فاطمه راکعی، زهرا نژاد بهرام، شهیندخت مولاوردی، مجید فراهانی، شهاب طباطبایی، محمد سالاری، سیدحسن رسولی را می‌خوانید:

شهاب‌الدین طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان در این واکنش به اظهارات اخیر اظهار مهدی نصیری اظهار داشت: اظهارات مهدی نصیری تکرار یک شوخی بی‌مزه و توهمی است که ۱۴۰۱ هم براندازان خارج نشین برایشان ایجاد شده بود. نه مردم و نه نخبگان سیاسی هیچکدام نگاهشان به بیرون از کشور نیست.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه گفت: اصلاح طلبی یعنی اصلاح در درون ساختار بنابراین وقتی می‌گوییم اصلاح طلبی یعنی خواستار اصلاحات درون نظام هستیم، معنی دیگر آن این است که نگاهی به خارج از کشور و بیرون و براندازی اساسا در میان طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب وجود ندارد.

طباطبایی در پایان افزود: صحبت این آدم‌ها(مهدی نصیری) را آنقدر جدی نگیرید. این صحبت ها تکرار کمدیک توهماتِ دوسال پیش براندازها است. ما اگر واقعا در داخل کشور درست عمل کنیم، مردم احساس رضایتمندی داشته باشند اصلا به این حرف‌ها گوش هم نمی‌کنند. فقط یادمان باشد به قول رهبری مگس روی زخم می‌نشیند ما باید برویم زخم را درمان کنیم کاری به مگس‌ها نداشته باشیم.

شهیندخت مولاوردی فعال سیاسی اصلاح طلب و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور دولت یازدهم نیز در این خصوص گفت: این موضوع باید از خود آقای نصیری سوال شود که چرا همچنین صحبتی داشته‌اند. بنده سخنگوی جریان نیستم، حالا باید دید که در جلسات با دوستان، چه تصمیمی خواهند گرفت.

وی در ادامه افزود: من معتقد نیستم که جریان اصلاحات در کنار اپوزیسیون ایستاده باشد و همچنین جریان اصلاحات عبور از جمهوری اسلامی را کلید زده باشد و چرا که این جریان مرزبندی خود را با اپوزیسیون همواره حفظ کرده است. در تمام بیانیه‌هایی نیز که تاکنون صادر شده است، هیچکدام همچنین صحبتی با این مضمون‌ را تایید نمی‌کنند. نسبت به صحبت‌های اخیر آقای نصیری هم معتقدم که اگر جریان اصلاحات بخواهد بوسیله سخنگوی خود موضع خود را روشن می‌کند، احتمالا در جلسه‌ای که روز یکشنبه در پیش است ناظر به آن صحبت شود.

سیدحسن رسولی فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف در در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به مصاحبه نصیری با BBC اظهار کرد: من هم مصاحبه آقای نصیری که اخیرا در مسافرت کانادا هستند شنیدم و ایده و پیشنهادی که ایشون مطرح کردند با این عنوان که پیوندی برقرار شود بین شاهزاده و تاج زاده و سایر محورهای گفته های ایشان رو یکی دوبار مرور کردم و خواندم در مقام اظهار نظر به عنوان یک شهروند در مرحله اول و در مرحله دوم به عنوان عضوی از جبهه اصلاحات و در مرتبه سوم و بعدی به عنوان دوست نزدیک خانوادگی و همکار سابق آقای تاج زاده این نکات را عرض می کنم.

اولا اظهار نظر آقای مهدی نصیری با توجه به مواضع پیشین و فعلی ایشان در مورد این پیشنهاد خاص و هر نقطه نظر دیگری که مطرح می کنند مصلحت و مسئولیتش متوجه خودشان است. ثانیا از آنجا که در این اظهار نظر نسبت به جریان اصلاحات که یک جریانی است برخواسته از بطن و متن انقلاب اسلامی، یک جریان فکری اصیل سابقا موصوم به نیروهای خط امام و از ۲ خرداد ۷۶ به بعد موصوم به اصلاحات برخواسته از درون ساختار نظام جمهوری اسلامی است که در بخش قابل توجهی از تاریخ ۴۵ ساله حیات جمهوری اسلامی ایران این جریان ما اصلاح طلبان بخشی از ساختار رسمی بوده‌ایم و طبعا امروز با صراحت باید نسبت به مواضع و عملکردمان در آن دوره ای که مسئولیت داشتیم منصفانه پاسخگو باشیم به عنوان مثال اگر بنده به عنوان یک فرد اصلاح طلب ۴ سال در خراسان استاندار بودم به نمایندگی از ساختار جمهوری اسلامی ایران من مسئولیت اداره بزرگ ترین استان کشور را در اختیار داشتم امروز اگر یک جریان دانشجویی در مشهد و یا در تهران از من بخواهد که تو بیا در مورد نقاط ضعف و قوت در یک گزارش عملکرد پاسخ بده حتما من مسئولیت دارم که این کار را بکنم نباید عبور کنم ازش و نه در مقام پاسخگویی در حقیقت با پرهیز از هویت انقلابی و اصلاح طلبی با یک پوشش دیگری وارد شوم در آن پوشش دیگر شاید پیوستن به جریان مخالف جمهوری اسلامی ایران باشد که جریان اصلاحات همانطور که عرض کردم به لحاظ روانشناسی و هویتی مرز روشن دارد.

اولا با اپوزسیون خارج از کشور که به تعبیر آقای نصیری شاهزاده محور است و هم با روش های حمکرانی امروز در قوای سه گانه که از نظر من، ما با این جریان هویت واحد داریم همه برخواسته از بطن انقلاب هستیم ولی نسبت به این نحوه حمکرانی ما منتقدیم دلسوزانه و مصلحانه این نکته دوم هست.

نکته سوم من نمایندگی از آقای مصطفی تاجزاده ندارم ولی همانطور که عرض کردم علاوه بر رفاقت دیرینه در یک مقطعی ما هر دو معاون وزیر کشور بودیم همسایه و روابط نزدیک داشتیم آقای تاجزاده اولا مواضعش را به صراحت اعلام کرده واضح و شفاف و هیچ چیز ناگفته ای ندارد.

در هیچکدام از این اظهار مواضع ذره ای از مرزهای هویتیش عدول نکرده من حتی به یاد دارم که آقای تاجزاده در مقطعی که معاون سیاسی وزیر کشور بودن و بعد معاون پشتیبانی و برنامه ریزی بودن خطاب به استانداران، فرمانداران، معاونین و مدیران تاکید می کردند که از رسانه های داخلی استفاده کنند حالا به هر دلیلی من نمی خواهم بگویم صحبت با رسانه های غیر داخلی در حقیقت گناه کبیره است ولی من تعصب مصطفی تاجزاده را دارم تاکید می کنم و به یاد ندارم تاجزاده با یک رسانه بیگانه تاکنون مصاحبه ای داشته باشد لذا من به عنوان یک شاهد، همکار و یک رفیق رابطه ای بین این مجموعه گفته های آقای نصیری بین شاهزاده و مصطفی تاجزاده و جریان اصلاحات به هیچ عنوان نمی بینم و انتظار دارم که تحلیلگران، اظهار نظرکنندگان که آزاد هستند در اظهار نظر مواضع خودشان شرط عدالت و انصاف را و حقوق انسانی، حقوق اساسی اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر مثل آقای تاجزاده و جریان اصلاحات را رعایت کنند و انصاف داشته باشند.

مجید فرهانی فعال سیاسی اصلاح‌طلب، نیز در این خصوص گفت: نصیری کیست؟ کدام مهدی نصیری؟ نمی شناسم. همان مهدی نصیری که کیهان بوده است!!!؟ من خیلی وقت مصاحبه سیاسی نمی کنم نمی دانم چرا با من تماس گرفتید؟من در این خصوص نظری ندارم و شخصا عضو جبهه اصلاحات نیستم و در این چند ساله هیچ مصاحبه سیاسی نداشتم و حرفی ندارم.

فاطمه راکعی از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی، در پاسخ به سوال در خصوص اظهارات نصیری گفت: بنده باید تحقیق کنم ببینم، اگر به جریان اصلاحات نزدیک هستید با شما صحبت کنم اگر نه صحبتی با شما ندارم.!

محمد سالاری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب همبستگی ایران اسلامی، ضمن اینکه مصاحبه را به وقت دیگری موکول کرد گفت؛ حرف‌های مهدی نصیری، واقعا یک توهم است.!

کد خبر 848558 برچسب‌ها پهلوی خبر ویژه اصلاح‌ طلبان

دیگر خبرها

  • اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری
  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!