Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز کمیته نوبل برندگان رشته فیزیک را اعلام کرد. جیمز پیبلز ۸۴ ساله برای اکتشافات نظری در زمینه کیهان شناسی فیزیکی و میشل مایور ۷۷ ساله و دیده کوئلوز ۵۳ ساله برای کشف نخستین سیاره خارج از منظومه شمسی که دور ستاره ای شبیه خورشید مدار می زند، برنده این جایزه شدند. 

پیبلز در یک مصاحبه تلفنی با اعضای آکادمی نوبل گفت: به نظرتان خارق العاده نیست که اکنون شواهدی بسیار واضح نشان می دهند جهان از یک وضعیت متراکم و داغ به شکل کنونی گسترده تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند این نظریه کاملا آزمایش شده است اما باید اعتراف کنیم ماده تاریک و انرژی تاریک مرموز هستند.

او در ادامه افزود: هرچند ما در درک طبیعت و تکامل جهان به پیشرفت هایی دست یافته ایم  اما هنوز سوالات بسیار زیادی باقی مانده است.

پیبلز در ادامه سخنانش به جوانان نصیحت کرد با وسوسه دستیابی به چنین جوایزی وارد حوزه علمی نشوند. او گفت: نصیحت من به جوانان این است که وارد حوزه علم شوید.  به خاطر عشق به علم وارد این حوزه شوید هرچند دستیابی به جوایز بسیار جالب هستند اما شما باید به دلیل مسحور شدن با علم وارد این حوزه شوید. 

از سوی دیگر پیبلز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره حیات در سیارات دیگر گفت: می توانیم با اطمینان بگوییم حتی اگر حیاتی وجود داشته باشد، انسان هیچ گاه قادر به دیدن آن نیست.

 دیدیه کوئلوز هنگام تماس کمیته نوبل در یک جلسه علمی بود. حساب کاربری توئیتر نوبل عکسی از او پس از جشن گرفتن همراه همکارانش منتشر کرده است.

برندگان نوبل فیزیک امسال نیز  ۳ دانشمند مرد هستند.

تاکنون  بیشتر جوایز نوبل به مردان تعلق گرفته است. طی ۱۱۳ دوره اعطای جایزه نوبل فیزیک، فقط ۳ زن  ماری کوری(۱۹۰۳)، ماریا گوپرت- میر(۱۹۶۳) و  دانااستریکلند(۲۰۱۸ ) برنده این جایزه شده اند.

کد خبر 4741011 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: جایزه نوبل دانشمندان برتر علم فیزیک نوآوری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی شرکت دانش بنیان اربعین 98 فناوری نانو هوش مصنوعی محمد جواد آذری جهرمی امنیت اطلاعات گوگل ایستگاه فضایی بین المللی دانشگاه تهران فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۲۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت

نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی یکشنبه -۱۶ اردیبهشت- با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سعد سکندرخان رئیس موسسه فرهنگی اکو، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی در این نشست با اشاره به اینکه جوانان باید بیش از هر زمان دیگر به هویت ایرانی افتخار کنند، گفت: فردسی مظهر افتخار به ایران به شمار می‌رود، امیدوارم با برگزاری برنامه‌هایی بتوانیم کاری کنیم تا او را به نسل جدید بشناسانیم. اقدامات انجمن مفاخر به کتاب، برگزاری بزگداشت‌ها و همایش‌ها محدود نمی‌شود، ساخت مجموعه تلویزیونی، پویانمایی و فیلم سینمایی در دستور کار ما قرار گرفته و در نشست خبری درباره همکاری بنیاد فارابی و سازمان سینمایی اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اهمیت معرفی جهانی فردوسی، افزود: امیدوارم در معرفی فردوسی از ابزار و زبان روز استفاده بیشتری شود و بتوانیم این برنامه‌ها را برای جهانیان قابل استفاده کنیم. در گرامیداشت فردوسی موضوع توجه به زبان فارسی بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می‌گیرد. در لابه‌لای اقدامات، محور بودن زبان فارسی را در مورد توجه قرار می‌دهیم. ترجمه شاهنامه به زبان‌های زنده دنیا را با جدیت آغاز خواهیم کرد و سال آینده از تعداد ترجمه‌ها سخن خواهیم گفت.

سعد سکندرخان با اشاره به اینکه یکی از وظایف موسسه فرهنگی اکو برگزاری رویداد‌های فرهنگی در زمینه بزرگداشت مفاخر است، گفت: شخصیت فردوسی فرصت خوبی برای برگزاری این رویداد‌ها است. شخصیت‌هایی مانند مولانا و فردوسی به یک مرز و بوم محدود نمی‌شوند و به همه جا تعلق دارند.

رئیس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: اشعار فردوسی آنقدر زیبا است که اگر قرار بود در آن زمان جایزه نوبل ادبی فعال باشد، قطعا این جایزه به فردوسی تعلق می‌گرفت. متاسفانه تا به حال ترجمه‌ای از شاهنامه فردوسی به زبان اردو ندیدم، آرزو دارم بتوانم این کتاب را به زبان اردو بخوانم. البته یادگیری زبان فارسی را آغاز کردم.

او با اشاره به همکاری میان موسسه اکو و انجمن مفاخر، توضیح داد: از سال گذشته همکاری میان اکو و انجمن مفاخر شروع شده است. یکی از مهم‌ترین آنها بزرگداشت سعدی بود.

محمد حسین‌زاده با تاکید بر اینکه فردوسی با پایداری و مقاومت زبان فارسی را حفظ کرد گفت: فردوسی با حفظ جغرافیای فرهنگی رستم‌ها، سیاوش‌ها را تربیت کرد، وظیفه ما است که با بزرگداشت او و میراث او یعنی شاهنامه به راهش ادامه دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به پیچیدن ندای مظلومیت مردم فلسطین در جهان، ادامه داد: امسال به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و انجمن مفاخر سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی برنامه‌هایی برای فردوسی ترتیب دادند. در مشهد تمرکز این اقدامات انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در طول دو سال گذشته از حماسه پژوهان تقدیر شده است، افزود: آثار و تلاش‌های این پژوهشگران در تاریخ کشور ماندگار است. تلاش است ورودی شهر‌های مختلف در سراسر کشور به نام فارسی باشد و میدان یا خیابانی را با نام فردوسی داشته باشد.

سیدجواد موسوی حکیم ابوالقاسم فردوسی را متعلق به دنیا و ایران دانست و ادامه داد: روز ۲۵ اردیبهشت بزرگداشت فردوسی، برنامه‌هایی در بخش‌های علمی، پژوهشی، فرهنگ و هنر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: روز بزرگداشت فردوسی با ایام دهه کرامت مصادف شده است. دبیرخانه ستاد اجرایی نتیجه ۶ ماه اقدامات خود را انجام داد، تا معرفی شخصیت فردوسی در عرصه عمومی ممکن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق رسید
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • آماده برگزاری دور دوم انتخابات در خوزستان هستیم
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»
  • ربات‌های حلزونی برای عملیات نجات و حرکت روی سیارات
  • دنیای فیزیک در آستانه یافتن تک‌قطبی‌های مغناطیسی؟