Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@16:09:04 GMT

زمستان امسال خشک و بی آب است

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۳۵۶۶

زمستان امسال خشک و بی آب است

خبرگزاری میزان- عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: خروجی مدل‌های هواشناسی نشانگر پائیز پر باران و زمستان خشک پیش رو است. تاریخ انتشار: 17:22 - 16 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۶۶۷۵

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،رضا نوروز ولاشدی از خروجی مدل‌های بزرگ مقیاس نظیر کلمبیا و اروپا سخن گفت و اظهار کرد: بر اساس این مدل‌ها، نیمه ابتدایی پائیز بارندگی‌ها فرا نرمال بوده و از حد معمول بیشترند و هر چه به انتهای پائیز نزدیک می‌شویم، بارش‌ها به نرمال نزدیک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بارندگی‌ها در زمستان و پائیز نرمال و زیر نرمال خواهد بود، تصریح کرد: بررسی مدل‌ها تا این لحظه نشان می‌دهد که پائیز نسبت به زمستان پر آب‌تر بوده و زمستان خشکی در پیش رو است.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: مطالعات و پژوهش‌های فعلی بر اساس خروجی مدل‌ها تنها یک پیش بینی است و این امکان وجود دارد که وضعیت آب و هوایی جو زمین مطابق انتظارات پیش نرود.

نوروز ولاشدی بارش‌های ۱۱ روز گذشته در جلگه مازندران را در مقایسه با سال گذشته و در همین بازه زمانی افزایشی توصیف کرد و گفت: ۲۵ درصد افزایش بارش‌ها نسبت به مورد مشابه در جلگه شرق مازندران به ثبت رسیده، اما این میزان در ارتفاعات استان نظیر ایستگاه‌های بلده و آلاشت ۵ درصد کاهش را تجربه کرده است.

وی بارش‌های مقایسه‌ای ۱۱ روز اخیر در غرب استان را نسبت به مورد مشابه سال قبل کاهشی دانست و تاکید کرد: در بازه‌های زمانی بلند مدت مانند میانگین ۵۱ ساله استان مازندران، بارندگی در حوزه آبریز دریای خزر ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده که این موضوع از اثرات تغییر اقلیم است.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیان کرد: بر اساس آمار سازمان هواشناسی و نیز داده‌های وزارت نیرو، میزان بارندگی کل حوزه‌های کشور در بلند مدت کمتر از مقدار نرمال بوده و تنها حوزه هامون به دلیل بارش‌های مطلوب، تراز مثبتی را در سال جاری تجربه کرده است.

نوروز ولاشدی بارش‌های شدید و دما‌های بسیار بالا و پائین را از تبعات و پیامد‌های تغییر اقلیم عنوان کرد و افزود: در مباحث آماری هواشناسی، وقتی سطح زیر نمودارِ میانگینِ بلندمدت، به اندازه نیم تا یک درجه جا به جا شود اتفاقات حدی مانند دمای بالا یا پائین و بارش‌های شدید رخ می‌دهد.

وی با بیان شباهت وقوع ترسالی و خشکسالی خاطرنشان کرد: همانطور که خشکسالی پدیده‌ای خزنده بوده و به آرامی رخ می‌دهد خروج از آن هم به آرامی اتفاق خواهد افتاد و این تصور درست نیست که بگوییم با بارش‌های سال جاری وارد ترسالی شده ایم.

منبع:ایسنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میزان زمستان پاییز پراب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۳۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت عراق کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر وزارت نفت عراق اعلام کرد صادرات نفت عراق در ماه آوریل ۲۰۲۴ به میزان ۰.۳ درصد نسبت به ماه پیش از آن کاهش یافت.

صادرات نفت عراق به میزان ۱۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳ میلیون و ۴۱۳ هزار بشکه در روز رسید.

این در حالی است که عراق در ماه مارس ۲۰۲۴، ۳ میلیون و ۴۲۳ هزار بشکه در روز نفت صادر کرد.

از کل صادرات نفت عراق در ماه آوریل، ۳ میلیون و ۳۶۴ هزار بشکه در روز از طریق آب‌های جنوب کشور، ۱۵ هزار بشکه در روز از طریق نفت کش به اردن و ۳۴ هزار بشکه در روز از نفت خام سنگین القیاره از طریق بندر خور الزبیر بارگیری شد.

کد خبر 6098104 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • بارش‌های این استان کویری در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بود
  • وضعیت بارش و دمای هوا تا اواخر خرداد
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • ۵.۷ میلی‌متر باران در لرستان بارید
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟