Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز مجید شاکری کارشناس حوزه اقتصادی در نشست خروج از بحران خصوصی‌سازی که به همت بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و مجمع عدالتخواه این دانشگاه در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: خصوصی سازی تنها به مشکلات ناشی از بیکار شدن کارگرها و تعطیلی کارخانجات محدود نمی‌شود، خصوصی سازی اگر به درستی انجام نشود آسیب های فراوانی دارد که در طولانی مدت خود را نشان خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: اگر خصوصی سازی با هدف مشخص و در مسیر صحیح اجرا شود ابزاری مناسب برای توسعه اقتصادی است؛ اما اگر هدف و استراتژیک مناسبی وجود نداشته باشد بازار و اقتصاد کشور را خصوصی‌سازی نابود خواهد کرد.
کارشناس حوزه مدیریت مالی بیان کرد: در خصوصی‌سازی در سی سال گذشته بلاتکلیفی وجود دارد و هنوز به سوالات ابتدایی در امر خصوصی‌سازی پاسخ داده نشده است، عدم پاسخگویی به سوالات مطرح شده در حوزه خصوصی سازی باعث شده است که بسیاری از صنایعی که به بخش خصوصی سازی انتقال یافته‌اند در کوتاه مدت و میان مدت دچار آسیب‌های فراوان شود.
وی بیان کرد: دولت از خصوصی سازی به دنبال رسیدن به آرمان‌های اقتصادی و درآمدزایی در زمان‌هایی هست که در توسط دنیا تحریم اقتصادی شده است اما باید دید این خصوصی سازی و درآمدزایی ارزش دارد.
شاکری بیان کرد: خصوصی سازی در بسیاری از مواقع نادرست انجام می‌شود به عنوان مثال زمانی بحث بود که شرکت انفورماتیک بانک مرکزی به بخش خصوصی واگذار شود یا سیلو های استانی را با مبالغ اندک به فروش می گذاشتند خصوصی سازی در ابعاد بزرگ و کوچک نام برده شده هنوز دارای سیاست نامعلومی هست و برای جامعه مشخص نمی‌شود این خصوصی سازی ها به چه منظور و هدفی انجام می‌شود.
این کارشناس حوزه اقتصادی اضافه کرد: اگر به روش‌های توسعه اقتصادی را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که استراتژی نام شخصی در ایران وجود دارد و برای توسعه بازار ما تنها دست به دامان خصوصی‌سازی می شویم که این یک تفکر اشتباه است.
وی بیان کرد: کاهش سرمایه ثابت در ایران طی سال های اخیر منفی بوده است و اگر کشور برای اساس پیش برود خصوصی سازی اصلاً به نفع بازار اقتصادی ایران نیست، همچنین ایران از سال ۹۹ از ذخایر سرمایه خود را مصرف می‌کند زیرا اصطکاک مالی بیشتر از سرمایه ثابت است. در چنین اقتصاد بیماری خصوصی سازی آن هم به روشی که در ایران اجرا می‌شود، مفید نخواهد بود.
شاکری با بیان اینکه سه مفهوم خصوصی‌سازی، آزاد‌سازی و تقویت بخش خصوصی را نباید یکسان دانست و گفت: در جامعه متاسفانه فکر می کنیم که این سه مفهوم در راستای حفظ و ملزم به یکدیگر هستند در حالیکه در جهان چنین برداشتی وجود ندارد.
این کارشناس حوزه اقتصادی بیان کرد: وضعیت حساس کنونی کشور به گونه‌ای است که دولت باید گام های اقتصادی خود را حساب شده تر بردارد و بخش خصوصی اگر استراتژیک تجاری مناسب دارد گسترش یابد اگر نه بهتر است بیش از این باعث رکود در کشور شویم.
وی افزود: برای برون رفت از وضعیت خصوصی سازی نام درست می توان اوراق تامین مالی مولد بانک مرکزی را به صورت گسترده استفاده کرد تا به تا شاید بتوان بخش هایی از دولت و بخش خصوصی ملحق شدند و با شکست مواجه شدن به دولت بازگردانده شود یا معاونت مدیریت دارایی دولت که مسئولیت بخش های غیر سیاستگذاران به دولت را بر عهده بگیرد تشکیل شود تا به وضعیت خصوصی‌سازی رسیدگی کند.
انتهای پیام/

167 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت باشگاه پرسپولیس، در روزهای اخیر مطالب نادرستی درباره دخالت و اعمال نظر مدیران باشگاه پرسپولیس در تخصیص سهام ترجیحی به کارکنان و پیشکسوتان باشگاه منتشر شده است.

در این ارتباط به اطلاع می‌رساند؛ مطابق ماده یک آئین‌نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت می‌تواند در قالب فروش سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان شرکت واگذار شود.

مواد قانونی در این ارتباط وجود دارد و در دسترس عموم است. تاکنون ۹۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب عرضه بلوکی و عرضه عمومی از محل افزایش سرمایه به بخش خصوصی واگذار شده است.

درخواست برای تخصیص سهام ترجیحی به اعضای باشگاه (حداقل دارای یک سال سابقه بیمه‌ای نزد باشگاه) نیز انجام شده است و سازمان خصوصی سازی سقف سهام اعطایی به هر فرد را مشخص می‌کند. در این ارتباط سازمان خصوصی‌سازی افراد شاغل در باشگاه با حکم مشاور را نیز اصلاً در زمره کارکنانی که به آن‌ها سهام تعلق می‌گیرد قرار نداد.

حسب اطلاع این باشگاه با توجه به حضور شرکت پیشکسوتان کهن و با تصمیم مقام‌های ذیربط، امور سهام مربوط به پیشکسوتان نیز از آن طریق در حال پیگیری است و تاکنون در خصوص اسامی و نحوه شناسایی پیشکسوتان، مکاتباتی با باشگاه صورت نگرفته است.

در نهایت تصمیم‌گیری درباره سهم بندی و نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان، سازمان خصوصی‌سازی و هیأت واگذاری است. باشگاه پرسپولیس نیز مانند تمام مراحل قبلی، مجری دستورالعمل ابلاغی در جهت انجام تکالیف مربوط به خود خواهد بود.

کد خبر 6092083

دیگر خبرها

  • اجرای ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها
  • چراغ سبز تغییر نام باشگاه استقلال تهران
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • وزیر تعاون: کارگر از منظر اسلام ابزار نیست
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی
  • گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت است
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • توسعه کانال های ارتباط با مشتریان بیمه تعاون
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی