Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه در دهه‌های گذشته شاهد یک جابه ­جایی گسترده جمعیتی در کشور از سمت روستاها به شهرها بوده­ ایم، گفت: نرخ شهرنشینی در ایران از متوسط نرخ جهانی بیشتر است.

به گزارش مشرق، سردار جلالی ضمن تبیین راهبردهای دفاع هوشمندانه از دارایی‌های سایبری، گفت: نیازمند «سکوی بومی شهر هوشمند» هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: تصویب سند راهبردی پدافند غیرعامل شهری

 نشست تخصصی «هوشمندسازی و دفاع سایبری از زیرساخت­های حیاتی و عمده کشور» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، حمیدرضا خالدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و جمعی از اساتید و کارشناسان برگزار شد.

در این نشست آزاداندیشی ابتدا اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه های هوش مصنوعی و امنیت سایبری، امنیت زیرساختی و روشهای نوین پردازش سیگنال، دفاع سایبری در شهرهای هوشمند و بازدارندگی سایبری و فناوری میکروالکترونیک به ایراد سخن پرداختند.

** نرخ شهرنشینی در ایران بالاتر از میانگین جهانی

سردار غلامرضا جلالی نیز در این نشست با اشاره به موضوع پدافند شهری به تحولات حوزه شهری کشور در سده اخیر اشاره کرد و گفت: در دهه های گذشته به دلیل فقدان برنامه ­ریزی توسعه­ ای جامع برای شهرها شاهد یک جابه ­جایی گسترده جمعیتی در کشور از سمت روستاها به شهرها بوده­ ایم که این موضوع سبب شده است نرخ شهرنشینی در ایران از متوسط نرخ جهانی هم پیشی گیرد که این رویداد شهرهای ما را با چالش­ ها و مشکلاتی روبه رو کرده است.

** دانش شهرسازی نوین نیازمند تحول است

وی با اشاره به اینکه در کنار این موضوع، ورود فناوری­ ها به حوزه شهری سبب شده است تا اساسا شهرها دچار تحولات فناورانه گردند، گفت: دانش شهرسازی ما، بیشتر شهر را یک پدیده فیزیکی و کالبدی در نظر می ­گیرد درحالی که باید برنامه ­های توسعه­ ای شهر با نگاه و افق جدیدی همچون امنیت ­افزایی، فناوری ­محوری و ... رشد پیدا کند.

** صیانت از مردم و حفاظت از زیرساخت­ها هدف پدافند غیرعامل

سردار جلالی با تاکید براینکه مقام معظم رهبری وظایف و ماموریت­ های مهمی را برای پدافند غیرعامل در نظر دارند، گفت: امن­ سازی زیرساخت­ های حساس و حیاتی کشور در برابر هرنوع از تهدید و رفع آسیب­ پذیری ­ها از یک سو و تامین بسترهای حفاظت از مردم در شرایط بحرانی از سوی دیگر مهمترین اهداف پدافند غیرعامل است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به تصویب سند راهبردی پدافند شهری نیز گفت: ما در این سند دو مساله مهم صیانت از مردم و حفاظت از زیرساخت­ ها در جغرافیای شهری را در دستور کار داریم، برای مثال در بخش حفاظت از مردم درصدد ایجاد آمادگی برای حفاظت از مردم در شرایط بحران، توانایی اداره مردم، تامین نیازهای اساسی، تضمین کارکردهای حیاتی خدماتی و مدیریت رسانه ­ای بحران هستیم.

وی در خصوص مولفه حفاظت از زیرساخت­ ها نیز گفت: حفظ تداوم کارکرد خدمات، مصون ­سازی زیرساخت­ ها در برابر تهدیدات، تهیه طرح­ های پاسخ اضطراری و ارتقای آمادگی ­ها از جمله اهداف سند پدافند شهری است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این خصوص توضیح داد: باید شهرها را به گونه ­ای آماده­ کنیم که در شرایط فرضی بحران بتوانند تمام نیازهای مردم را پاسخگو باشند.

سردار جلالی به موضوع ورود فناوری­ های نوین به حوزه شهری نیز اشاره کرد و گفت: این فناوری­ها بسیاری از مفاهیم پایه و بنیادین را دچار تغییر و تحول کرده­ اند و ما امروز باید در خصوص ارتباط بین مردم، زیرساخت­ ها و فناوری دقت نظر بیشتری داشته باشیم.

** ارتقای تاب ­آوری شهری منوط به شناخت سیستم­ های شهری است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ تا ۸۰ سیستم در جغرافیای شهری وجود دارد، گفت: درهم ­تندیگی این سیستم­ ها و اثراتی که بر هم دارند، مانند هم ­افزایی، تخریب و یا وابستگی متقابل باید در الگوهای پدافند شهری مورد توجه قرار گیرد چراکه بدون در نظر گرفتن این سیستم­ ها نمی ­توان در خصوص ارتقای تاب ­آوری سخنی گفت.

وی با اشاره به اینکه ورود فناوری­ ها درکنار فرصت ­های متعدد، تهدیداتی نیز برای حوزه شهری پدید می­ آورد، ادامه داد: برای مثال هوشمندی امکان مدیریت و کنترل از راه دور را پدید می ­آورد اما در ذات این فرصت یک تهدید هم نهفته است.

** تهدیدات همان فرصت­های مخاطره ­آمیز هستند!

سردار جلالی با تاکید بر اینکه از یک منظر می ­توان گفت ما چیزی به عنوان تهدید نداریم بلکه با فرصت­ های مخاطره ­آمیز روبه ­رو می­ شویم، ادامه داد: تمام حرف و هنر پدافند غیرعامل این است که بتواند راه بهره­ مندی کامل از فرصت ­های مخاطره­ آمیز را پدید بیاورد.

فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور، تلفیق شهر و حوزه سایبری را سبب ایجاد یک دارایی حیاتی به نام شهر سایبری دانست و گفت: ما باید از این دارایی مهم صیانت کنیم و بتوانیم در شرایط بحران نسخه­ های پاسخ فوری داشته باشیم.

جلالی با اشاره به اینکه باید الگوی دفاع هوشمندانه از زیرساخت‌ها و دارایی‌های سایبری به ویژه در سطح شهرها تدوین گردد، خاطرنشان نمود: این رویکرد سبب می‌گردد تا تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر بحران‌ها ارتقا پیدا کند.

** الزامات حفاظت از دارایی به نام شهر سایبری

وی الزامات مهم تحقق این رویکرد را تدوین طرح ­های دفاع شهری، تهیه سکوی بومی (platform) شهر هوشمند، ملی­ سازی فضای سایبری، بومی ­سازی زیرساخت ­ها و دستیابی به قدرت هوشمند برای اداره مردم عنوان کرد و گفت: در ذات فناوری اشراف و کنترل وجود دارد و در مسیر حرکت به سمت شهر هوشمند باید مراقب باشیم این اشراف و کنترل در اختیار دیگران قرار نگیرد.

** راهبردهای پیشنهادی جهت هوشمندسازی شهرها با الگوی پدافند غیرعامل

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخش پایانی سخنان خود پیشنهاداتی جهت هوشمندسازی شهرها با الگوی پدافند غیرعامل مطرح کرد.

سردار جلالی با اشاره به اینکه سیستم­ های شهری باید شبکه ­ای – جزیره ­ای باشند، گفت: هر سیستم در کنار ارتباطی که بادیگر سیستم­­ ها دارد باید بتواند به طور مستقل و جزیره­ ای نیز کارکرد خود را انجام دهد.

وی مدیریت دستی هوشمندی در کنار هوشمندی دیجیتال را از دیگر موارد مهم قلمداد کرد و گفت: هر سیستمی در کنار هوشمندی دیجیتال باید به صورت دستی توان مدیریت و کنترل را داشته باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بومی سازی زیرساخت ­های مربوط به شهر هوشمند را از دیگر پیشنهادات اعلام کرد و گفت: به تعبیری بدون صنعت بومی در این زمینه نمی­ توان به امنیت کامل دست پیدا کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن سازمان پدافند غیرعامل کشور مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی پدافند غیرعامل سایبری ایران هوشمند غلامرضا جلالی تهران سردار جلالی شهر هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۴۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سفیر کشورمان در این دیدار  گزارشی از آخرین وضعیت محل ماموریت خود روابط دو کشور ایران و روسبه ارایه کرد.

جلالی با اشاره به  گسترش روابط اقتصادی دو کشور، بر فراهم آمدن زیر ساخت های تعاملات تجاری از جمله موضوع ترانزیت  گمرک و مسایل پولی و بانکی تاکید کرد.

همچنین در این دیدار آخرین وضعیت موافقت نامه جامع دو کشور مورد برسی قرار گرفت.

 وزیر امور خارجه در این دیداد با توجه به رویکردهای مشترک دو کشور ایران و روسیه در بسیاری از مسایل بین المللی و منطقه ای، بر لزوم تلاش برای ارتقای بیش از پیش روابط دو کشور در حوزه های مختلف بویژه در زمین اقتصادی و تجاری در راستای توجه ویژه روسای جمهور دو کشور تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همه طرح‌های توسعه بنادر کشور پیوست پدافند غیرعامل دارند
  • دفاع منسجم سامانه یکپارچه پدافند هوایی از آسمان ایران
  • کاهش ۸۰۰ درصدی آسیب های اجتماعی با مناسب سازی زیرساخت ها | ۵۰ خودرو در خدمت گشت فوریت های اجتماعی
  • قدردانی رئیس ستادکل نیروهای مسلح از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند
  • مردم در زمینه خودکفایی محصولات کشاورزی تلاش کنند
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است
  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است