Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@02:29:32 GMT

پنج راه جالب برای کاهش مصرف سوخت در خودرو

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۵۵۶۷

پنج راه جالب برای کاهش مصرف سوخت در خودرو

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛

راهکارهایی برای کاهش مصرف سوخت

۱) پرهیز از رانندگی پرتنش

وقتی به‌شدت سرعت را کم می‌کنید و سپس دوباره شتاب می‌گیرید، میزان زیادی از سوخت خودرو را مصرف خواهید کرد. وقتی به‌صورت ناگهانی سرعت خودرو را کم و زیاد می‌کنید، مصرف شما افزایش پیدا می‌کند. در همین حال، اگر پا را بر روی پدال گاز ثابت نگه دارید، بنزین در کمترین میزان خود، جریان می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین وقتی از یک تپه بالا می‌روید، سعی کنید سرعت را کم کنید؛ سپس وقتی از سراشیبی پایین می‌روید، دوباره سرعت بگیرید. این کار باعث مصرف بهینه‌تر سوخت می‌شود.

۲) تعویض دنده هوشمندانه

وقتی در دنده‌های پایین، با سرعت بالا حرکت می‌کنید، صدای لذت‌بخشی از خودروی شما به گوش می‌رسد. البته برای «لذت»، قیمتی نمی‌توان گذاشت، ولی در عین حال، شما در حال فشار آوردن به موتور و همین‌طور از دست دادن مقدار بیشتری بنزین هستید. پس به نسبت سرعتی که می‌خواهید با آن حرکت کنید، دنده را به‌دقت تعویض کنید و فکر «نمایش» را از سر بیرون کنید؛ چرا که بنزین شما در حال اتمام است و این همه خودنمایی، هیچ توجیهی ندارد.

BMW eight speed automatic transmission

۳) سپر به سپر حرکت نکنید.

البته به نکته اول در مورد تلاش همیشگی برای سرعت گرفتن نیز برمی‌گردد، ولی در اینجا فاکتور ترمزهای غیرضروری نیز به آن اضافه می‌شود. وقتی راننده جلویی شما در جاده به‌شدت ترمز می‌کند، شما هم همین کار را خواهید کرد؛ همین موضوع در هنگام شتاب‌گیری نیز صادق است. شما در این حالت مجبورید با راننده جلویی خودتان همگام شوید، مگر اینکه خود را مقیّد به پُر کردن فاصله در جاده ندانید.

در حالت کلی، چه مخزن سوخت‌تان پُر باشد یا نه، رانندگی با فاصله کم نسبت به خودروی جلویی عذاب‌آور است! در واقع، این یکی از کارهایی است که رانندگان با آن روی اعصاب می‌روند.

۴) پرهیز از درجا کار کردن خودرو

اگر در ترافیکی گیر افتاده‌اید که هیچ راه فراری از آن نیست، خودروی خود را خاموش کنید. این کار ممکن است چندان منطقی به نظر نرسد، ولی اگر خودروی شما بیش از یک دقیقه درجا کار کند، بخشی از بنزین خود را بی‌فایده مصرف خواهید کرد. بنابراین خودروی خود را خاموش کنید، صبر کنید تا همه‌چیز دوباره به جریان بیفتد و دوباره روشن کنید. به خاطر داشته باشید که در این حالت و برای رساندن خود به پمپ بنزین، صرفه‌جویی در بنزین برای شما در اولویت قرار دارد.

۵) از محدودیت سرعت تبعیت کنید.

اگر می‌خواهید به پمپ بنزین برسید، آرامش خود را حفظ کنید و پدال گاز را تا آخر فشار ندهید؛ بلکه پای شما می‌بایست استراحت کند و به دور از پدال باشد. وقتی خودروی شما شروع به سرعت گرفتن می‌کند، مصرف سوخت بیشتری صورت می‌گیرد. همچنین هنگامی که ترمز می‌گیرید و دوباره می‌‌خواهید به آن سرعت برسید، بنزین بیشتری نیاز خواهید داشت.

پدال ترمز و گاز شما، هم می‌توانند باعث صرفه‌جویی در مصرف سوخت شما شوند و هم به سرعت این سوخت را تمام کنند.

تکنیک‌های بسیار بیشتری در این زمینه وجود دارد، ولی حقیقت این است که یک موضوع را باید قبول کنید؛ اینکه با خودرویی که بنزین آن در حال تمام‌شدن است، رانندگی نکنید. حتی وقتی پولی به همراه ندارید، سعی کنید حداقل یک‌چهارم مخزن بنزین را پر کنید. ضمن اینکه وقتی با یک باک تقریباً خالی رانندگی می‌کنید، تمام مواد کف آن به داخل موتور شما کشیده می‌شود و ممکن است هزینه‌های نگهداری بیشتری را متوجه شما کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بنزین جاده خودرو گاز برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک

یک کارشناس انرژی، استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را از دلایل رونق استفاده از متانول به‌عنوان سوخت در جهان توصیف کرد.

سجاد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سال‌های اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول به‌عنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد می‌شود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) می‌تواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.

استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش‌ از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر می‌شود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت‌ خام در پالایشگاه‌هاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین می‌توانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید می‌شود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.

نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.

تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش

وی افزود: مجتمع‌های تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خام‌فروشی بردارند.

این کارشناس با اشاره به مدت‌زمان بهره‌برداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهره‌برداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدت‌زمان در مقایسه با پالایشگاه‌های متداول حدود یک‌چهارم خواهد بود.

نوروزی یادآور شد: کوتاه‌بودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایه‌گذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بسیار مقرون‌به‌صرفه و سودده کرده است.

دیگر خبرها

  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • موتور سواران هنگام سوخت گیری به این نکات توجه کنند (فیلم)
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران