Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگران کارخانه قند فسا چندین ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند، این در حالی است که قرار بود براساس وعده مدیر کارخانه معوقات آن‌ها هفته گذشته پرداخت شود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عدم اجرای صحیح سیاست خصوصی سازی در کشور مشکلات زیادی را به وجود آورده و بسیاری از کارخانه و شرکت‌های معتبر با واگذاری به بخش خصوصی دچار بحران مالی و مجبور به اخراج کارگران شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی مشکلات خصوصی سازی در کشور، واگذاری صنعت به شخص غیرمتخصص است و این روند باعث از بین رفتن فرایند صنعت می‌شود. عدم امنیت شغلی و رفاهی برای کارگران خطر جدی برای توسعه و پیشرفت کشور به حساب می‌آید.پرداخت نشدن حقوق کارگران هم که باعث تعطیلی کارخانه می شود، موضوعی است که چند سالی گریبان جامعه کارگری شده و این قشر جواتب قانع کننده ای از کار فرمایان خود دریافت نکنند.   کارگرانی که چندین ماه است حقوق‌های خود را دریافت نکرده اند، از سپری شدن روز‌های سخت زندگی می‌گویند؛ از اینکه به سختی نیاز‌های خانواده‌های خود را برآورده می‌کنند و  با وجودی که بار‌ها مقابل تجمع کردند جز وعده وعید‌های واهی، چیزی دریافت نکرده اند.
یکی از کارخانه‌هایی که مدتی است دچار بحران مالی شده و کارگران آن نسبت به عدم پرداخت حقوق و معوقات خود ناراضی هستند، کارخانه قند فسا است.
بیشتر بخوانید: تلخی قند فسا برای کارگران
تولیدات اصلی کارخانه قند فسا در اوزان و بسته بندی‌های متنوع بوده و ظرفیت تولیدی آن ۸۰۰ تن چغندر است. اما در سال ۹۲ این کارخانه متوقف شد و حدود ۱۵۰ کارگر بیکار شدند. با تعطیلی این کارخانه تصمیم گرفته شد آن را به بخش خصوصی واگذار کنند که در سال ۹۶ فعالیت خود را مجدد آغاز کرد.
هنوز چند ماهی از فعالیت مجدد این کارخانه نگذشته که به خاطر عدم مواد اولیه چغندر و شکر سرخ، کارخانه در سال ۹۷ متوقف شد وکارگران بدون دریافت حقوق معوق، بیکار شدند.  
کارخانه قند فسا روزانه حدود ۷۰ تا ۹۰ تن شکرتولید می‌کرد و با وجود تحریم‌ها این کارخانه نتوانست شکر خام وارد کند. همچنین به دلیل کم آبی کشت چغندر با عیار بالا سالی دوبار بیشتر انجام نمی‌شد و به همین دلیل هم مسئولان وقت کارخانه زیر بار راه اندازی قسمت چغندری نرفتند و این امر موجب بیکار شدن کارگران شد.
اوایل سال جاری مدیر کارخانه طی نامه‌ای به صنعت و معدن شهرستان فسا اعلام کرده که از ۳۱ تیرماه به علت تعمیرات، کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
به گفته نماینده کارگران، معمولا تعمیرات کارخانه ۲ ماه بیشتر طول نمی‌کشد و یعنی این تعمیرات باید در ماه‌های مرداد و شهریور به اتمام رسیده باشد، اما با وجود اینکه به نیمه مهرماه رسیدیم هنوز خبری از بازگشایی کارخانه نیست.
این کارگر کارخانه قند فسا می‌گوید: کارگران در هفته گذشته برای عدم پرداخت موقعات اعتراضی کردند و با صحبت‌هایی که با مدیر عامل کارخانه داشتیم ، قرار شد تا آخرهفته موقات پرداخت شود، اما هیچ خبری نشد.
وی می‌افزاید: با بد قولی مدیرعامل کارخانه، در نماز جمعه هم جمع شدیم اما در چند روز اخیر تجمع‌های کارگران بیشتر شد.
نماینده کارگران کارخانه قند فسا می‌گوید: روز گذشته مقابل دفتر امام جمعه تجمعی داشتیم و به ما اطلاع دادند از تهران بازرس برای بررسی مشکل کارخانه آمده است.  در این راستا تعدادی کارگران با دادستان فسا دیدار کردند و مشکلات خود را با آن‌ها در میان گذاشتند.  
به گفته نماینده کارگران؛ خواسته اصلی پرداخت چند ماه حقوق‌های معوق، ۴ درصد سختی کار بازنشسته ها، پرداخت ۸ چند ماه بیمه تامین اجتماعی و راه اندازی مجدد کارخانه و فروش نرفتن وسائل کارخانه است.
این کارگر می‌گوید: کارخانه باید به شخص متخصص واگذار شود، چون در حال حاضر حدود ۶۲ میلیارد تومان بدهی دارد.
وی معتقد است: وقتی یک کارخانه حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کند و کارفرما مشکلات متعددی دارد، باید مشکلات دسته‌بندی شود و مشخص شود که کجا باید رفع شود.   لازم به ذکر است، پیگیرهای خبرگزاری دانشجو با مدیرعامل کارخانه همچنان ادامه دارد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کارخانه قند فسا وزارت صنعت و معدن امام جمعه فسا خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۶۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند

به گزارش صدای ایران از ایلنا، یک منبع کارگری در شهرداری رودبار گفت: خواسته اصلی کارگران شهرداری رودبار که دو تا سه روز پیش به خاطر آن اقدام به اعتراض صنفی کردند، پرداخت ۴ ماه حقوق سال ۱۴۰۰، اضافه کاری و ارائه لباس و کفش مناسب و سایر مزایای شغلی است.

یکی از کارگران گفت: از حداقل‌های مزدی برخورداریم حال آنکه همان حداقل حقوق هم از بهمن ماه سال گذشته بدون محاسبه اضافه کاری پرداخت می‌شود.

او گفت: دلیل شکل گیری اعتراض کارگران، حضور بازرسان استانداری در محل شهرداری بود تا از این طریق مشکلاتمان را به گوش مسئولان بالا دستی برسانیم، اما متاسفانه استمرار و طولانی شدن پیگیری‌های صنفی کارگران باعث تهدید کارگران شد در عین حال بازرسان استانداری هم به خواسته‌های کارگران اهمیت ندادند.

این کارگر با بیان اینکه از بدو شروع به کار هر ماه مطالبات مزدی و بیمه‌ای ما با تاخیر پرداخت شده است، در ارتباط با مطالبات خود و همکارانش گفت: در سال ۱۴۰۰ شرایط مالی شهرداری به گونه‌ای بود که پیمانکار امکان وصول صورت وضعیت‌های مالی خود را از شهرداری نداشت به همین دلیل در طول ۱۲ ماه از سال ۱۴۰۰ هر ماه مبالغ کمی را به عنوان علی‌الحساب از کارفرما دریافت کرده‌ایم که مجموع مطالبات در این سال به حدود ۴ ماه می‌رسد. در عین حال چندین ماه حق بیمه سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است. به همین دلیل شماری از کارگران برای وصول این طلب قدیمی از پیمانکار وقت شکایت کرده‌اند، اما پیمانکار حاضر به پرداخت طلب کارگران نیست.

او از دستگاه‌های نظارتی خواست پرونده تخلفات شهرداری را بررسی کنند، تا با تمام کسانی که با از بین بردن حق کارگران در تخلفات مالی شهرداری رودبار دست داشته‌اند، برخورد قانونی شود.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • راه‌اندازی سیستم پرداخت بدون تماس در حمل‌ونقل عمومی آتن
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • راه اندازی کارخانه فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در شهرکرد
  • راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در چین | تولید MQ-۹ آمریکایی ۳۰ برابر ارزانتر ! | تصاویر
  • دریافت مشاوره شیردهی با چشیدن طعم شیرین مادری
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰