Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام مرتضی آقامحمدی، نماینده جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه در آفریقای جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به اینکه اختلاف‌افکنی بین مذاهب اسلامی به نفع چه کسانی است، گفت: در برهه‌های مختلف حوادثی به وجود آمد که شور و هیجانی را در جوامع عربی ایجاد کرد و عموم جوامع به سمت شیعیان تمایل پیدا کردند.

این دکترای شیعه‌شناسی افزود: این روند باعث شد که سیاسیون و علمای جوامع عربی احساس خطر کنند و تبلیغات خود را علیه شیعیان افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال جنگ 33 روزه لبنان که حزب‌الله در آن، اسرائیل را شکست داد،‌ هیجان بسیاری ایجاد شد و شوکی برای جهان عرب بود.

آقامحمدی در ادامه توضیحاتش گفت: این پیروزی بعد از آن همه سرخوردگی در طول سال‌های پس از جنگ صدام حسین، رئیس‌جمهور اسبق عراق و اشغال افغانستان و تحقیر شدن این جوامع در برابر غرب و سر تسلیم فرود آوردن تا پیش از 2006، به یکباره نشان داد که می‌توان نماد قدرت غرب را شکست. این موضوع باعث ایجاد هیجان شد و جوانان را متمایل به تشیع کرد و کشورهای عربی در همین زمینه تبلیغات خود را علیه این دین افزایش دادند.

تابویی به اسم تشیع

نماینده جامعه المصطفی العالمیه در آفریقای جنوبی تصریح کرد: وقتی تابویی به اسم تشیع ایجاد شد،‌ کافی بود که هر کسی را به اتهام وابستگی به این مذهب متهم کنند و مطالبات آنها را نادیده بگیرند. اگر مردمانی در این جوامع بودند که از استبداد،‌ بی‌عدالتی و وابستگی به غرب ناراضی بودند، کافی بود وابسته به تشیع یا ایران شناسانده شوند؛ جامعه این افراد را طرد می‌کرد و مجوز دستگیری، حبس و حتی اعدام آنها صادر می‌شد.

مدیر گروه مطالعات اسلامی جامعه المصطفی اظهار کرد: این جوامع برای اینکه بتوانند به اهداف سیاسی خود دست پیدا کنند،‌ باید علیه تشیع صحبت می‌کردند. در جهان اسلام نیز برای اینکه موج انقلاب ایران،‌ کشورهای دیگر منطقه از جمله پاکستان، افغانستان، حتی آفریقای جنوبی و ... را فرا نگیرد، لازم بود تبلیغاتی گسترده علیه تشیع و ایران شروع شود و این اتفاق افتاد و در طول 40 سال،‌ این رویه ادامه یافت.

آقامحمدی با بیان این که در این راستا برخی از علمای دنیاپرست،‌ برای برآورده شدن اهداف سیاسی در خدمت حاکمان قرار گرفتند، ادامه داد: آنان از این کار سود می‌بردند و علاوه بر عواید مالی،‌ رسانه،‌ امامت نماز جمعه، مساجد بزرگ و شبکه‌های ماهواره‌ای در اختیار آنان قرار داده می‌شد.  

استفاده از شیوه اختلاف‌افکنی

وی توضیح داد: این ابزارها برای علمای یاد شده جذابیت داشت. یکی از ائمه جمعه عربستان در این باره اظهار کرد که وزیر اطلاعات عربستان بارها به آنان تأکید کرده است که در مراسم نماز جمعه از ایران و شیعیان به بدی یاد کنند. هر چه این علما در مسیر اهداف کشورهایی چون عربستان بیشتر پیش بروند، آنها را بیشتر به اهدافشان می‌رسانند و منافع بیشتری کسب می‌کنند.

آقامحمدی افزود: نوعی اعتقاد مذهبی این گروه از علما نیز به انجام این اقدامات دامن می‌زد و باورشان این بود که اگر تشیع قدرت بگیرد،‌ اهل تسنن آسیب می‌بینند و بر همین اساس باید با پیشروی شیعیان و ایران برخورد شود تا سنی‌مذهب‌ها سنی بمانند.

این کارشناس شبکه‌های مذهبی انگلیسی در توضیح بیشتر پیرامون این موضوع گفت: غرب و اسرائیل هم موافق این موضوع بودند که اجازه ندهند ادبیات انقلابی ایران توسعه پیدا کند و در این باره با عربستان و کشورهای شیخ‌نشین حاشیه خلیج فارس همفکر بوده و همکاری می‌کردند. این اقدام سبب سود بردن هر دو طرف می‌شد.

آقامحمدی در ادامه این مطلب توضیح داد: غرب مایل بود که ایران محدود شود و ابزاری که سلفی‌ها و وهابی‌ها در دست داشتند به انجام این کار کمک می‌کرد. از این رو مجال فعالیت وهابیت و عربستان در غرب نیز افزایش یافت.

بهره‌گیری از شخصیت‌ها

وی به مقاله یکی از نویسندگان اروپایی اشاره کرد که از سلسله مدارس مک‌دونالدی عربستان در غرب سخن گفته بود و افزود: عربستان و کشورهای شیخ‌نشین حاشیه خلیج فارس، مدارس متعددی در کشورهای غربی دارد. تروریست‌هایی که از اروپا هستند و به داعش ملحق شده‌اند،‌ در این مدارس تحصیل کرده‌اند.

آقامحمدی اظهار کرد: سیاستمداران غرب‌گرای عربی، آمریکایی و اسرائیلی در اینکه علیه ایران و تشیع که مذهب اکثر مردم ایران است صحبت و فعالیت کنند، صاحب منافع هستند. نکته مهم درباره ایران آن است که اگر دیگران نسبت به ویژگی‌های‌ مثبت،‌ عقلانیت و جذابیت‌هایی که داریم واقف شوند،‌ علاوه بر اینکه جذب این مذهب و کشور می‌شوند، زمینه دوستی با مسلمان‌ها و غیرمسلمان‌ها نیز فراهم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر توان استفاده از موقعیت‌ها را داشته باشیم، قطعاً در پیشبرد اهداف شیعیان و ایران راهگشاست، ادامه داد: در این راستا استفاده از شخصیت‌های ورزشی یکی از مهمترین فاکتورها برای کاهش تنش به شمار می‌رود. برای مثال علی دایی، شخصیتی است که آسیایی‌ها به او افتخار می‌کنند. حتی مردم عرب نسبت به او محبت و تعصب دارند.

آقامحمدی تأکید کرد: استفاده از چنین شخصیت‌هایی در دوستی ملت‌ها مؤثر است و آنها باید نسبت به موقعیتی که دارند آگاه شوند. این افراد مشکلاتی را می‌توانند رفع کنند که سیاستمداران و رجل دین نمی‌توانند به حل آنها اقدام کنند.

وی همچنین از بازیگران، کارگردانان و دانشمندان به عنوان شخصیت‌های مؤثر دیگر یاد کرد و گفت: علمای دین هم باید دغدغه و شناخت داشته باشند و اطلاعات جغرافیایی و منطقه‌ای خود را تقویت کنند تا با بهره‌گیری از رویکرد مناسب، برای کاهش تنش و تفرقه تلاش کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا بین الملل قرآن آقامحمدی آفریقای جنوبی جامعه المصطفی العالمیه تابو دین تشیع اسلام شیعه ایران عرب آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۷۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه منافع رژیم اسرائیل، مرزهای دموکراسی غرب را ترسیم می‌کند، گفت: هر چیزی که منافع اسرائیل را تحت تاثیر قرار دهد از نظر آنها ضد دموکراتیک و یهودستیزانه است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی با بیان اینکه حمایت برخی از دولت‌های اروپایی از جریان‌های راست افراطی یک مساله خجالت‌آور و رسوایی برای دموکراسی‌های غربی است، گفت: سیاست ریاکارانه رهبران غربی در قبال قتل‌عام غزه را که سال‌ها به ما درس‌هایی در مورد دموکراسی و آزادی می‌دهند، با عبرت دنبال می‌کنیم.

وی افزود: هیچ رهبر غربی به جز تعداد انگشت شماری از دولتمردان وظیفه‌شناس به جنایات اسرائیل واکنش نشان ندادند. هیچ دلیرمردی نبود که به اسرائیل بگوید دیگر بس است.
 
رئیس جمهور ترکیه ادامه داد: منافع اسرائیل، مرزهای دموکراسی غرب را ترسیم می‌کند. هر چیزی که منافع اسرائیل را تحت تاثیر قرار دهد از نظر آنها ضد دموکراتیک و یهودستیزانه است.

وی با بیان اینکه متاسفانه حساسیتی که در خصوص یهودی‌ستیزی وجود دارد، در مورد اسلام‌هراسی و حملات نژادپرستی وجود ندارد، تصریح کرد: کسانی که گزارش حقوق بشر را آماده می‌کنند، تنها نظاره‌گر مرگ 35 هزار فلسطینی از جمله 15 هزار کودک بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • لرستان در سوگ بنیانگذار مکتب تشیع
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه باوجود تبلیغات شدید اسلام هراسی
  • مرز‌های دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟