Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پدافند غیرعامل، نشست تخصصی «هوشمندسازی و دفاع سایبری از زیرساخت­‌های حیاتی و عمده کشور» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با حضور سردار «غلامرضا جلالی» رئیس این سازمان، حمیدرضا خالدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و جمعی از استادان و کارشناسان برگزار شد. در این نشست آزاداندیشی ابتدا استادان دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های هوش مصنوعی و امنیت سایبری، امنیت زیرساختی و روش‌های نوین پردازش سیگنال، دفاع سایبری در شهرهای هوشمند و بازدارندگی سایبری و فناوری میکروالکترونیک به ایراد سخن پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل نیز در این نشست با اشاره به موضوع پدافند شهری به تحولات حوزه شهری کشور در سده اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: در دهه‌های گذشته به دلیل فقدان برنامه‌­ریزی توسعه­‌ای جامع برای شهرها شاهد یک جابجایی گسترده جمعیتی در کشور از سمت روستاها به شهرها بوده­‌ایم که این موضوع سبب شده است نرخ شهرنشینی در ایران از متوسط نرخ جهانی هم پیشی گیرد که این رویداد شهرهای ما را با چالش­‌ها و مشکلاتی روبرو کرده است.

وی با اشاره به اینکه در کنار این موضوع، ورود فناوری‌ها به حوزه شهری سبب شده است تا اساسا شهرها دچار تحولات فناورانه گردند، گفت: دانش شهرسازی ما، بیشتر شهر را یک پدیده فیزیکی و کالبدی در نظر می‌­گیرد درحالی که باید برنامه‌­های توسعه­‌ای شهر با نگاه و افق جدیدی همچون امنیت ­افزایی، فناوری ­محوری و ... رشد پیدا کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید براینکه مقام معظم رهبری وظایف و ماموریت­‌های مهمی را برای پدافند غیرعامل در نظر دارند، عنوان کرد: امن­‌سازی زیرساخت­‌های حساس و حیاتی کشور در برابر هرنوع از تهدید و رفع آسیب­‌پذیری‌­ها از یک سو و تامین بسترهای حفاظت از مردم در شرایط بحرانی از سوی دیگر مهمترین اهداف پدافند غیرعامل است.

سردار جلالی با اشاره به تصویب سند راهبردی پدافند شهری نیز بیان کرد: ما در این سند دو مساله مهم صیانت از مردم و حفاظت از زیرساخت­‌ها در جغرافیای شهری را در دستور کار داریم، برای مثال در بخش حفاظت از مردم درصدد ایجاد آمادگی برای حفاظت از مردم در شرایط بحران، توانایی اداره مردم، تامین نیازهای اساسی، تضمین کارکردهای حیاتی خدماتی و مدیریت رسانه ­ای بحران هستیم.

وی درخصوص مولفه حفاظت از زیرساخت­‌ها نیز تاکید کرد: حفظ تداوم کارکرد خدمات، مصون ‌سازی زیرساخت­‌ها در برابر تهدیدات، تهیه طرح­‌های پاسخ اضطراری و ارتقای آمادگی‌­ها از جمله اهداف سند پدافند شهری است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این خصوص توضیح داد: باید شهرها را به گونه ‌ای آماده­ کنیم که در شرایط فرضی بحران بتوانند تمام نیازهای مردم را پاسخگو باشند.

سردار جلالی به موضوع ورود فناوری­‌های نوین به حوزه شهری نیز اشاره کرد و تصریح کرد: این فناوری‌­ها بسیاری از مفاهیم پایه و بنیادین را دچار تغییر و تحول کرده­‌اند و ما امروز باید درخصوص ارتباط بین مردم، زیرساخت­‌ها و فناوری دقت نظر بیشتری داشته باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ تا ۸۰ سیستم در جغرافیای شهری وجود دارد، گفت: درهم‌تنیدگی این سیستم­‌ها و اثراتی که بر هم دارند، مانند هم‌­افزایی، تخریب و یا وابستگی متقابل باید در الگوهای پدافند شهری مورد توجه قرار گیرد چراکه بدون در نظر گرفتن این سیستم­‌ها نمی‌­توان درخصوص ارتقای تاب‌­آوری سخنی گفت.

جلالی با اشاره به اینکه ورود فناوری­‌ها در کنار فرصت‌­های متعدد، تهدیداتی نیز برای حوزه شهری پدید می­ آورد، ادامه داد: برای مثال هوشمندی امکان مدیریت و کنترل از راه دور را پدید می‌­آورد اما در ذات این فرصت یک تهدید هم نهفته است.

وی با تاکید بر اینکه از یک منظر می‌­توان گفت ما چیزی به عنوان تهدید نداریم بلکه با فرصت­‌های مخاطره ­آمیز روب­رو می­ شویم، ادامه داد: تمام حرف و هنر پدافند غیرعامل این است که بتواند راه بهره­ مندی کامل از فرصت ­های مخاطره­ آمیز را پدید بیاورد.

فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور، تلفیق شهر و حوزه سایبری را سبب ایجاد یک دارایی حیاتی به نام شهر سایبری دانست و گفت: ما باید از این دارایی مهم صیانت کنیم و بتوانیم در شرایط بحران نسخه­ های پاسخ فوری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه باید الگوی دفاع هوشمندانه از زیرساخت‌ها و دارایی‌های سایبری به ویژه در سطح شهرها تدوین گردد، خاطرنشان کرد: این رویکرد سبب می‌گردد تا تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر بحران‌ها ارتقا پیدا کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور الزامات مهم تحقق این رویکرد را تدوین طرح‌­های دفاع شهری، تهیه سکوی بومی (platform) شهر هوشمند، ملی­‌سازی فضای سایبری، بومی ­سازی زیرساخت‌ها و دستیابی به قدرت هوشمند برای اداره مردم عنوان کرد و گفت: در ذات فناوری اشراف و کنترل وجود دارد و در مسیر حرکت به سمت شهر هوشمند باید مراقب باشیم این اشراف و کنترل در اختیار دیگران قرار نگیرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاداتی جهت هوشمندسازی شهرها با الگوی پدافند غیرعامل مطرح کرد.

سردار جلالی با اشاره به اینکه سیستم­‌های شهری باید شبکه ­ای – جزیره ­ای باشند، یادآور شد: هر سیستم در کنار ارتباطی که با دیگر سیستم­­‌ها دارد باید بتواند به طور مستقل و جزیره­ ای نیز کارکرد خود را انجام دهد.

وی مدیریت دستی هوشمندی در کنار هوشمندی دیجیتال را از دیگر موارد مهم قلمداد کرد و افزود: هر سیستمی در کنار هوشمندی دیجیتال باید به صورت دستی توان مدیریت و کنترل را داشته باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بومی‌سازی زیرساخت‌­های مربوط به شهر هوشمند را از دیگر پیشنهادات اعلام کرد و گفت: به تعبیری بدون صنعت بومی در این زمینه نمی­‌توان به امنیت کامل دست پیدا کرد.

کد خبر 458099 برچسب‌ها دفاع - پدافند غیرعامل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دفاع پدافند غیرعامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۹۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطب‌نمای «بصیرت» کشور را در برابر تهدیدات بیمه می‌کند

امام جمعه سمنان و نماینده ولی فقیه در استان گفت: سلاح و قطب‌نمای بصیرت می‌تواند کشور را نسبت به تهدیدات بیگانگان بیمه کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سمنان، حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست مشترک با جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: مهمترین پایه پدافند غیرعامل، آگاهی‌بخشی در خصوص تهدیدات است، مردم همان‌طور که نسبت به زلزله و بلایای طبیعی از آمادگی لازم برخوردار هستند، باید نسبت به تهدیدات نرم دشمنان نیز آماده باشند که یکی از آنها به‌کارگیری جوانان مومن انقلابیِ دارای عزم و اراده در بخش‌های مختلف است.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش همگانی برای مقابله با تهدیدات، افزود: خدا را به سبب وجود رهبر معظم انقلاب اسلامی که همواره نسبت به تهدیدات پیش روی هشدار می‌دهند شکرگزاری می‌کنیم.

امام جمعه سمنان و نماینده ولی فقیه در استان، جذب جوانان به عرصه‌های مختلف دفاع از کشور را یکی از راهکارهای تقویت پدافند غیرعامل عنوان کرد و گفت: در شرایطی که جوانان و دانشجویان دانشگاه‌های بزرگ آمریکا خشم و انزجار خود را نسبت به حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به غزه بیان می‌کنند، لازم است فضای داخل کشور نیز در مسائل مختلف ملی و بین‌المللی از ظرفیت جوانان بهره‌مند شود.

مطیعی با اشاره به طراحی‌های پیچیده دشمنان برای اعمال جنگ نرم علیه ملت ایران، خاطرنشان کرد: الطاف خداوند در عرصه جنگ نرم نیز شامل نظام جمهوری اسلامی ایران شده است که نمونه‌های آن را در وقایع اخیر مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه هر فردی در هر جایگاهی باید به وظیفه خود به بهترین وجه عمل کند، تصریح کرد: سلاح و قطب‌نمای بصیرت می‌تواند کشور را نسبت به تهدیدات بیگانگان بیمه کند.

کد خبر 749417

دیگر خبرها

  • وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد
  • آگاهی‌بخشی مهمترین پایه پدافند غیرعامل است
  • قطب‌نمای «بصیرت» کشور را در برابر تهدیدات بیمه می‌کند
  • دوگانه‌سوز کردن یک‌سوم خبازی‌های سمنان / لزوم حفاظت از زیرساخت‌های حساس
  • ۳۰ درصد نانوایی‌های سمنان دوگانه‌سوز شود
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • تکالیف جدید کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی کشور
  • سرلشکر باقری مصوبات کارگروه پدافند غیرعامل را ابلاغ کرد