Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@20:24:00 GMT

تاثیر داروی کاهنده کلسترول بر سلامت استخوان‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۰۸۵۹

آفتاب‌‌نیوز :

داروی استاتین که به منظور کاهش کلسترول تجویز می‌شود بسته به میزان دوز مصرفیِ آن می‌تواند برای سلامت مفید یا مضر باشد. نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد دوز پایینی از این دارو می‌تواند از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرده اما مصرف دوز بالای آن خطر بیماری‌های آسیب‌زننده به استخوان‌ها را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان اتریشی به بررسی اطلاعات تعدادی بیمار بستری شده در بیمارستان در مدت دو سال پرداخته و متوجه شدند که ۳۵۳ هزار و ۵۰۲ نفر از آنان از داروی استاتین مصرف کرده‌اند. از این میان پوکی استخوان در ۱۱ هزار و ۷۰۱ نفر تشخیص داده شد. محققان اطلاعات این افراد را با هفت میلیون و ۵۴۳ هزار و ۹۴۷ نفر دیگری که داروی استاتین مصرف نکرده بودند مقایسه کرده و متوجه شدند ۶۸ هزار و ۶۹۹ نفر از آنان دچار پوکی استخوان بوده‌اند.

بر اساس این مطالعات، پوکی استخوان در افرادی که داروی استاتین مصرف کرده‌اند سه برابر بیشتر شایع است. هرچند، مصرف ۱۰ میلی‌گرم از آن در روز یا کمتر خطر ابتلا به پوکی استخوان را حدود ۶۰ درصد کاهش می‌دهد که به نوع استاتین بستگی دارد. تاکنون از شش نوع استاتین پنج مورد آن تست شده که نشان می‌دهد خطر پوکی استخوان با افزایش دوز مصرفی بیشتر می‌شود.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، محققان اتریشی اظهار داشتند: یافته‌های بدست آمده به این معنی نیست که افراد مصرف داروی استاتین را متوقف کنند. اما افرادی همچون زنان و سالمندان که مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند باید بیشتر به سلامت استخوان خود توجه داشته باشند و در این مورد از پزشک خود مشورت بگیرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: داروی کلسترول سلامت استخوان علم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟

ایتنا - برخی کارشناسان معتقدند استفاده از گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی عامل اصلی افزایش اختلالات روحی و روانی به ویژه افسردگی در میان نوجوانان است. اما تا چه حد این ادعا صحیح است؟
گروهی از کارشناسان نظیر جاناتان هایت روانشناس اجتماعی معتقدند در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ میلادی با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی، سقوط شدیدی در سلامت روان نوجوانان، به ویژه در میان دختران جوان روی داد.

آمارها از افزایش چشمگیر موارد بستری در بیمارستان به دلیل خودآزاری و خودکشی در میان نوجوانان آمریکایی در این بازه زمانی حکایت دارد.

با این حال، کارشناسانی چون اندرو پرزیبلسکی استاد دانشگاه آکسفورد این ادعاها را رد می‌کنند. پرزیبلسکی می‌گوید: به نظر نمی‌رسد اتفاق بزرگی برای سلامت روان در حال رخ دادن باشد. در برخی نقاط، شرایط برای نوجوانان بدتر شده اما شواهدی دال بر اینکه این روند نتیجه گسترش فناوری است، وجود ندارد.

داده‌های بین‌المللی نیز روندهای متفاوتی را در کشورهای مختلف نشان می‌دهند. در حالی که در بریتانیا و آمریکا افزایش نگران‌کننده‌ای در اختلالات خلقی نوجوانان دیده می‌شود، در کشورهایی مانند کانادا و کره جنوبی کاهش قابل توجهی در میزان افسردگی نوجوانان گزارش شده است.

محققان معتقدند جدا کردن تاثیرات فناوری از تغییرات در روش‌های تشخیصی و افزایش آگاهی نسبت به سلامت روان دشوار است. برخی نیز تاکید دارند که حتی اگر رسانه‌های اجتماعی بر رفاه نوجوانان تاثیر منفی داشته باشند، این تاثیر تنها بخش کوچکی از عوامل موثر است و نمی‌توان همه چیز را به آن نسبت داد.

ایمی اوربن از دانشگاه کمبریج در این باره می‌گوید: من فکر می‌کنم نگرانی در مورد گوشی‌های هوشمند بیش از حد مطرح شده و تا حدی درباره آن اغراق شده است."

در نهایت، کارشناسان تاکید می‌کنند زندگی افراد بسیار پیچیده است و نمی‌توان پدیده‌های اجتماعی گسترده را صرفاً به تاثیر یک عامل منفرد نسبت داد. آنها همچنین خواستار تحقیقات بیشتر در این زمینه و درک عمیق‌تر پیچیدگی‌های آن هستند.

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • طرز تهیه ۲ معجون فوق‌العاده برای درمان درد و پوکی استخوان
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • این غذاها و داروها را با هم مصرف نکنید؛ از وارفارین و زغال اخته تا الکل و آنتی هیستامین
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید