Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در این میزگرد که با حضور مقداد صارمی بخشدار اشترینان، حسین ریاضتی رئیس بنیاد مسکن بروجرد، حجت اله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، دستی و گردشگری بروجرد و فردین کریمی دکترای جامعه شناسی برگزار و در آن به بیان شاخص های توسعه روستاها پرداخته شد و بر راهکارهای رسیدن به این شاخص ها تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه روستایی به عبارتی ساده به این معناست که روستایی می تواند در روستا به تمام امکاناتی که نیاز دارد دسترسی داشته باشد و با دارا بودن از شغلی پایدار  بدون وابستگی به شهر ، به احساس رضایت ذهنی از ماندن در روستا برسد.

بنا بر گفته کارشناسان در ایران و به همان نسبت در لرستان و شهرستان بروجرد در چند دهه اخیر در ایجاد امکانات زیرساختی ، ارتباطی و خدماتی به روستاها موفقیت هایی حاصل شده است ولی در ایجاد احساس رضایت از بودن در روستا و تصویر فرهنگی از روستا و دادن منزلت اجتماعی به روستائیان موفق عمل نشده است.

بنا بر نظر کارشناسان حاضر در میزگرد توسعه روستایی در ایرنای بروجرد، به نظر می رسد در عین حال که دولت در بعضی امور موفق بوده است ولی در ایجاد یک رابطه بین ابعاد اقتصادی، اجتماعی ، رفاهی و فرهنگی موفق نبوده است و باید راهکارهایی در این راستا در پیش گیرد که در همین زمینه اخیرا توسط دولت برنامه تشکیل هیات های  اندیشه ورز در روستاها مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته پژوهشگران امور اجتماعی بی توجهی به ابعاد توسعه فرهنگی و اجتماعی در روستاها طی دهه های اخیر ریشه بسیاری از مشکلات فعلی در روستاها شده است که بنا بر نظر کارشناسان دولت باید با از خودگذشتگی حتی آنجا که ضرر می کند ولی ورود پیدا کند تا بتواند مشکلات و کمبودهایی که در این زمینه وجود دارد را جبران کند.

سلب اعتماد بین دولت و مردم یکی از مسائلی است که میزان مشارکت مردم در اموراتی که به توسعه و رفاه بیشتر در روستا می انجامد را کاهش داده است که باید بتوان  راهکارهایی که تقویت کننده این سرمایه اجتماعی است را در پیش گرفت.

مشروح این میزگرد به زودی بر روس سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر می شود.

۱۹۲۰/۷۲۷۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی بروجرد میزگرد ایرنا لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۲۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه‌ای در تولید و تامین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تامین امنیت غذایی و کالا‌ها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری می‌باشد.

او با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشور‌های حوزه خزر شکل گرفته است، افزود: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصا محصولات کشاورزی و نیز تامین کالا‌های مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و ... همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه گردد.

وفائی نژاد تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلو‌ها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و گفت: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان گردد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفائی نژاد در پایان به مزیت‌های تامین کالا‌های اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حاشیه خزر، تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی و کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالا‌های اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • ضرورت راه اندازی کتابخانه سیار در روستاها
  • ضرورت تکمیل جاده شلمزار، ناغان به کارون۴
  • توسعه اجتماعی شاخص‌ترین دارایی نظام است
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • ۳۰۲ کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • چشم انداز روشن توسعه برق روستایی کردستان/ اجرای ۱۰۰ درصدی طرح «تکخوانی» کنتور برق روستاهای کردستان در سال ۱۴۰۳