Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@17:28:29 GMT

سالم‌ترین خون اهدایی دنیا را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۳۴۸۸

سالم‌ترین خون اهدایی دنیا را بشناسید

خبرگزاری میزان- سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به وضعیت سلامت خون در ایران، گفت: تمامی مراحل اهدای خون در مراکز انتقال خون در شرایط کاملا استریل و طبق استاندارد‌های جهانی انجام می‌شود. تاریخ انتشار: 14:14 - 17 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۷۰۰۲

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،بشیر حاجی‌بیگی با بیان اینکه پروسه اهدای خون یک روند و جریان بین‌المللی دارد، گفت: بر همین اساس رعایت استاندارد‌های انتقال خون در مراکز انتقال خون کشور‌های مختلف اجتناب‌ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران نیز تمامی مراحل اهدای خون به صورت کاملا استریل انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه خون ایرانیان سالم‌ترین خون اهدایی دنیاست، افزود: میزان سلامت خون در ایران از بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا هم بالاتر است؛ چراکه تمامی مراحل اهدای خون در مراکز انتقال خون در شرایط استریل و طبق استاندارد‌های جهانی انجام می‌شود.
۶۰ درصد اهداکنندگان خون ایرانی مستمرند

حاجی‌بیگی ادامه داد: از طرفی باید توجه کرد که اهدای خون در ایران از سال ۲۰۰۷ میلادی به صورت ۱۰۰ درصد داوطلبانه و با اهداف انسان‌دوستانه انجام می‌شود. امروز میزان اهدای خون اهداکنندگان مستمر در کشور ۶۰ درصد است و یکی از شاخص‌های ارتقاء مراکز انتقال خون دنیا، وجود اهداکنندگان مستمر است که به نوعی سلامت خون‌های اهدایی را تضمین می‌کند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه ضریب امنیت و سلامت خون اهداکنندگان مستمر بسیار بالاتر از اهداکنندگان بار اولی است، گفت: در برخی از استان‌های کشور مانند استان سمنان نزدیک به ۸۰ درصد از اهداکنندگان خون مستمر هستند.

اهداکننده مستمر به این معنا است که در سال حداقل دو بار موفق به اهدای خون می‌شوند. عمده مراکز انتقال خون دنیا از جمله ایران از قوانین و بیانیه‌های ISBT که مجمعی جهانی در حوزه انتقال خون است، استفاده می‌کنند و در مجامع علمی آن شرکت می‌کنند.

حاجی‌بیگی با بیان اینکه امروزه تمامی آزمایشات مربوط به اهدای خون با بهترین کیت‌های استاندارد و بر روی تمامی خون‌های اهدایی انجام می‌شود، گفت: سازمان جهانی بهداشت یک اداره خاص سلامت خون دارد که در منطقه ما مقر این اداره در قاهره مصر است که پروژه‌های مختلف انتقال خون را مدیریت می‌کنند و این اقدام معمولا با کمک مراکز همکار سازمان بهداشت جهانی انجام می‌شود که سازمان انتقال خون ایران یکی از مراکز مهم همکار در منطقه امرو در زمینه سلامت خون است. وجه انتخاب مرکز همکار هم در این است که آن کشور انتخاب شده از استاندارد‌های تعیین شده برای سلامت خون برخوردار بوده و توانایی آموزش و اجرای اهداف سازمان بهداشت جهانی را برای سایر کشور‌ها داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه سالم‌ترین اجزاء خونی موجود در کشور محصولات سازمان انتقال خون است، گفت: سلامت خون‌های اهدایی در سازمان انتقال خون هشت تا ۱۰ برابر بالاتر و سالم‌تر از جمعیت عمومی کشور است و سلامت خون در سازمان انتقال خون ایران با تمهیدات انتخاب اهداکنندگان و انجام تست‌های غربالگری خون و رعایت اصول بهداشتی و GMP در تهیه محصولات خون از بالاترین استاندارد‌های جهانی برخوردار است.

حاجی‌بیگی ادامه داد: به عنوان مثال نتایج بررسی آزمایش جستجوی ژنوم ویروس‌های هپاتیت B، هپاتیت C، هپاتیت A و پارا ویروس B ۱۹ و HIV پالایش قراردادی پلاسمای مازاد بر مصرف حاصل از اهدای خون کامل با شرکتی در سوئیس برای تولید دارو‌های مشتق از پلاسما، نشان می‌دهد که در جریان تولید ۵۷ هزار و ۳۵۵ لیتر پلاسمای ایرانی که حاصل ۳۰۱ هزار و ۸۸۸ اهدای خون کامل در ایران بوده است و همچنین نتایج آزمایش‌های انجام شده بر روی ۲۱۱ هزار و ۵۲۸ مورد از اهداکنندگان خون ایرانی جهت جستجوی ژنوم ویروس‌ها توسط صلیب سرخ سوئیس هیچ موردی از هپاتیت B، هپاتیت C و ایدز در این خون‌ها ملاحظه نشده است.

وی افزود: تنها چهار مورد هپاتیت A و ۵۲ مورد پاراویروس B ۱۹ مثبت شده است؛ بنابراین این نتایج که بر روی یک جمعیت آماری بیش از ۲۰۰ هزار مورد انجام شده، نشان می‌دهد که آزمایش‌های غربالگری و انتخاب اهداکنندگان در ایران به خوبی انجام می‌شود و خون اهدایی در ایران یکی از سالم‌ترین خون‌های اهدایی جهان است که به همت ۱.۵ میلیون اهداکننده که سالانه بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون اهدا می‌کنند، اتفاق می‌افتد.

حاجی‌بیگی همچنین گفت: مجددا تاکید می‌کنم که تمامی مراحل اهدای خون در مراکز انتقال خون در شرایط کاملا استریل و طبق استاندارد‌های جهانی است.

منبع:ایسنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خون اهدای خون میزان سلامتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۳۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار باغچه‌های سلامت خانگی را راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم دانست.

محمد شجعی کلاتی در حاشیه ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در روستای اسجیل این شهرستان خبر داد.

وی بیان کرد: با اجرای این طرح تلاش می‌شود فرهنگ تغذیه سالم و بهبود وضعیت آن در بین زنان روستایی و گنجاندن سبزی و صیفی در برنامه غذایی را ترویج دهیم.

 سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار تصریح کرد: در واقع باغچه‌های کوچک خانگی در منازل روستایی راهی برای دستیابی به غذای سالم است.

شجعی با بیان اینکه در برخی از سایت‌های آموزشی با اعطای بذر سالم از سوی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار، فراگیران مورد تشویق قرار می‌گیرند، افزود: توان‌افزایی زنان روستایی در توسعه پایدار منطقه یکی از دغدغه‌های جدی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار است.

سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار در ادامه از هزینه‌بر بودن فرآیند دریافت گواهی استاندارد برای محصولات کشاورزی و غیراقتصادی بودن آن در سطوح کشت کوچک که امکان اجرا برای همه ذینفعان طرح میسر نیست، خبر داد.

وی در همین خصوص افزود: برای تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از دینفعان، فرهنگ‌سازی استفاده بهینه از نهاده‌های شیمیایی، آموزش و ترویج هر چه بیشتر فرایند مدیریت منابع پایه، بهبود تغذیه خانوار روستایی، حفاظت از محیط‌زیست و در نهایت دستیابی به محصولات سالم‌تر و بهبود کسب و کارهای سبز روستایی، طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در دستور کار قرار گرفته است.

وی در ادامه به بازدید از مزارع گندم، جو، کلزا و گلخانه‌های سطح شهرستان گلبهار اشاره و اظهار کرد: با هدف بررسی روند فعالیت شبکه مراقبت و بررسی وضعیت گلخانه‌های شهرستان این بازدیدها انجام می‌شود.

وی گفت: سطح زیر کشت کلزا حدود ۱۵۰ هکتار، سطح زیر کشت غلات حدود ۱۰ هزار هکتار و سطح گلخانه‌های شهرستان حدود ۳۲ هکتار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همایش پیاده روی در یاسوج
  • همایش دانش آموزی سفیران سلامت در گرمسار برگزار شد
  • برپایی پایگاه سنجش و ارزیابی سلامت در بیمارستان علامه بهلول گنابادی
  • نام و برند ایران باید در بازارهای جهانی بدرخشد
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • همایش پیاده روی خانوادگی و صرف صبحانه سالم در روستای یار عزیز تکاب
  • از اولین پیوند کلیه در ایران تا حس و حال اهداکنندگان
  • جمعیت سالم عامل اقتدار هر کشور است
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • آخرین وضعیت ساختمان جدید اهدای خون مشتاق کرمان+تصویر