Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از شهر معروفی در کانادا روایت می­‌کند که آب شرب ساکنانش به‌وسیله عملیات آبخیزداری تأمین می­‌شود. ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۰ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ شاید برای بسیاری قابل تصور نباشد که آبخیزداری گاهی غیرممکن‌ها را به ممکن تبدیل می­‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای این اثبات این مطلب کافی است مروری بر تجربه­ کشورهای جهان در این باره داشته باشیم تا خیلی از واقعیتها برایمان روشن و آشکار شود. تجارب موفق کشورهای توسعه یافته نشان از این واقعیت است که آبخیزداری آنچنان قدرت و ظرفیت بالایی در مدیریت منابع آب است دارد، که در خیال بسیاری نمی­‌گنجد. برای نمونه کافی است به تجربه موفق آبخیزداری در شهر "ونکوور" کانادا اشاره کنیم.

«معجزه آبخیزداری » | از انجیرداری تا آبخیزداری در ایران/ آبخیزداری در آمریکا 100 سال پیش شروع شد

 

ونکوور، سومین کلان‌شهر کاناداست که دارای بیشترین جمعیت بوده و به لحاظ کیفیت و قابلیت زندگی به عنوان یکی از پنج شهر برتر دنیا شناخته شده است. ونکوور دارای جنگل و پوشش گیاهی انبوهی از درختان افرا و توسکا است که همین پوشش انبوه جنگلی و بارش‌های پر باران باعث شده است، مسئولان شهر چاره و تدبیری بیندیشند تا با طراحی سیستمی پایدار در تأمین آب شرب و با استفاده از عملیات آبخیزداری، نیاز آب شرب ساکنان شهر را تأمین کنند. نکته جالب توجه اینکه کیفیت آب این سیستم مدیریت منابع به گونه­ ای است که آب استحصال شده، نیاز به تصفیه ندارد و بدون انجام عملیات تصفیه به منازل انتقال داده می­شود و مورد استفاده شرب ساکنان آنجا واقع می­ شود.

محسن محسنی ساروی، استاد پیشکسوت دانشگاه تهران و از قدیمی­‌های آبخیزداری در کشور است. ایشان اوایل انقلاب دوره دکتری خود را در آمریکا سپری کرده است. وی در مدت دوران تحصیل خود در مقطع دکتری در گزارشی از بازدیدی که از کشور کانادا و تأسیسات آبخیزداری آن کشور  داشته است، در این باره روایت می­ کند: شهر ونکوور واقع در جنوب غرب کانادا از شهرهایی است که آب شربش توسط سازه­‌های آبخیزداری تأمین می­ شود. آب شرب این شهر از نزولات آسمانی تأمین می­‌شود؛ به طوری که بارشها توسط 3 سد خاکی که در مناطق جنگلی این شهر احداث شده است استحصال شده و از طریق لوله­ کشی به داخل خانه­ ها انتقال داده می­ شود. نکته قابل توجه آن است که آب استحصال شده تصفیه نمی ­شود و فقط به آناوزون افزوده می­ شود.

استاد دانشگاه تهران در این باره می­ افزاید: منطقه جنگلی که آب شرب ونکوور کانادا از آن فراهم می­ شود، به شدت مورد حفاظت قرار می­ گیرد. شدت حفاظت این منطقه به اندازه­ ای است که کسی حق بازدید از این جنگلها را نداشته و برای افرادی که متقاضی بازدید علمی باشند، اول باید در آزمون شرکت کنند و در صورتی که قبول شوند، می­ توانند از آن منطقه بازدید به عمل آورند.

محسنی ساروی در ادامه می­ گوید: در این منطقه جنگلی، حتی قضای حاجت برای افراد بازدیدکننده قدغن است و کسانی هم که با مجوز قصد بازدید از این منطقه داشته باشند، برای قضای حاجت باید به نقاط مخصوصی که بدین امر اختصاص یافته است مراجعه کنند. این سرویسها دارای مخزن مخصوصی است که پس از پر شدن به منطقه­ ای خارج از جنگل انتقال داده می­ شود.  این شدت حفاظت از جنگل، به سبب آلوده نشدن آب شرب ساکنان ونکوور است.

به گفته محسنی ساروی، چنانچه مدیریت جامع حوزه آبخیز به نحو صحیحی اجرا شود، آب با کمیت مناسب، کیفیت مناسب و زمان مناسب در اختیار مصرف کننده قرار می­گیرد و تجربه ونکوور کانادا شاهدی بر این مدعاست.

از این پرونده بیشتر بخوانید

+ پرونده ویژه در تسنیم/ «معجزه آبخیزداری»+ آبخیزداری چیست؟ / گزارشی از یک نمونه موفق+ پروژه‌ای که 100 میلیارد متر مکعب آب جدید و 70 میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌کند+ می‌توانستیم جلوی سیل ویرانگر 98 را بگیریم/ آبخیزداری، ناجی محیط‌زیست+ غذای 250میلیون نفر در ایران قابل تولید است+ بیابان را بهشت کنیم/تیمور لنگ: وقتی به "زاگرس" رسیدیم، دولا دولا از این "جنگل انبوه" گذشتیم!+ خسارت 10میلیارد دلاری فرسایش خاک در کشور را چگونه کاهش دهیم؟+ توقف عجیب قانون جامع آبخیزداری در مجلس؛ درآمد آبخیزداری "6 برابر" هزینه‌اش هست+ آبخیزداری با چاه، چشمه و قنات‌های ایران چه کرد؟+ درآمد جدید 4هزار میلیارد تومانی با باغداری در زمین‎ شیبدار/آبخیزداری جنگل زاگرس و شمال را نجات داد+ از انجیرداری تا آبخیزداری در ایران/ آبخیزداری در آمریکا 100 سال پیش شروع شد

انتهای پیام/

R1371/P/S7,77,83/CT7 واژه های کاربردی مرتبط

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۳۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

دو مقاله در مجله انجمن پزشکی کانادا، مروری مختصر از این بیماری بسیار عفونی ارائه می‌دهد.

در حالی که افزایش موارد ابتلا به سرخک در کانادا نیز به تازگی گزارش شده است، بسیاری از پزشکانِ کانادایی ممکن است تجربه مستقیم با تشخیص و درمان سرخک نداشته باشند زیرا این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی به وضعیت حذف سرخک دست یافت.

پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در سطح جهانی و در کانادا یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون‌های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-۱۹ نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر «سارا ویلسون»، یک پزشک در انتاریو، می‌گوید: پزشکان باید هنگام ارزیابی بیماران به ویژه آنهایی که سابقه سفر داشته‌اند یا کسانی که احتمالا در معرض شیوع محلی این بیماری قرار گرفته اند، هشیار باشند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.

عوارض عفونت سرخک در ۳۰ درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند باعث نقص ایمنی ثانویه موقت شود. اکثر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.

با توجه به عفونی بودن سرخک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.

به رغم برنامه‌های موثر واکسیناسیون، شیوع سرخک در کشورهای مختلف در حال افزایش است که بر نیاز به افزایش تلاش‌های واکسیناسیون تاکید می‌کند. راهنمای واکسیناسیون کانادا تجویز واکسن‌های سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای همه افراد در کانادا با برنامه‌های دز مشخص توصیه می‌کند.

برای مسافرت کردن یا زمان شیوع این بیماری، واکسیناسیون MMR می‌تواند فراتر از برنامه‌های استاندارد انجام شود؛ با دستورالعمل‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون و پیشگیری پس از مواجهه ارائه شده است. بزرگسالان فاقد ایمنی سرخک یا سوابق واکسیناسیون نیز می توانند یک تا دو دز واکسن MMR را بسته به سن، سابقه سفر و عوامل خطر دریافت کنند. واکسن MMR ایمن و موثر است. با این حال، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا زنان باردار نیاز به بررسی دقیق دارند. از این رو ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه بسیار مهم است.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آنها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این مقاله مشخص می‌کند چه کسانی باید واکسن را خارج از برنامه توصیه شده معمولی دریافت کنند، به ویژه کودکانی که در برابر عوارض سرخک آسیب پذیر هستند.

این مطلب همچنین راهنمایی‌هایی را برای بزرگسالان ارائه می دهد تا یک دز یا بیشتر از این واکسن را بسته به سال تولدشان دریافت کنند.

سرخک درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علائم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده‌ است.

برخی افراد هم ممکن است به سینه‌پهلو و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به‌ طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قسم به وعده‌ی صادق که قدس آزاد است
  • لحظه نجات معجزه آسای کودک در رودخانه پشترود
  • مهاجرت فعال سیاسی و منتقد جنجالی ایرانی به کانادا؟
  • سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب
  • سروده جدید علیرضا قزوه در استقبال از غزل اخیر رهبر معظم انقلاب
  • قطبی: می‌خواهیم بازی به بازی پیشرفت کنیم
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • گفت و شنود/ بخر دیگه‌!
  • سکانس‌هایی از فیلم معجزه عشق
  • ویدیوی پرویز پرستویی از کاسبی پسران خاوری در کانادا