Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه گفت: نابسامانی‌های بازارها، انحراف منابع، تورم، رشد سرسام آور قیمت مسکن و رونق گرفتن فعالیت‌های نامولد ربطی به تحریم‌ها ندارد و توزیع نقدینگی و ترکیب تولید ناخالص ملی دست خودمان است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو عباس شاکری؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست تخصصی چالش‌ها و فرصت‌های اقتصادی تحریم که ذیل همایش بین المللی اقتصاد جهانی و تحریم‌ها در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد بیان کرد: اینکه تحریم‌های اقتصادی از سوی آمریکا برای ایران مشکل ایجاد می‌کند صحیح است، اما مسئله اصلی میزان اثرگذاری و سیستم اقتصادی داخل کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاکری با بیان اینکه بهتر است در مورد راهکار‌ها صحبت کنیم ادامه داد:یکی از مهمترین راهکار‌ها در ضرایط حال حاضر ایران استفاده حداکثری و هوشمندانه از بازار عظیم همسایگان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه تصریح کرد: از شکافی که به علل مختلف بین کشور‌ها ایجاد می‌شود و شرایط را برای بهره برداری کشوری مثل ایران فرام می‌کند نیز بایستی همچون بازار همسایگان بهره برداری کنیم.

این اقتصاددان با بیان اینکه در عین اینکه دچار ضعف‌های ساختاری هستیم، اما در طول سالیان گذشته کار‌های بزرگی در اقتصاد ایران صورت گرفته است ادامه داد: ما یک کشور شبه صنعتی هستیم، اما با این وجود الگوی مصرف خود را شبیه به کشور‌های توسعه یافته دنیا تعریف کرده ایم.

وی افزود: ایران به لحاظ منابع مختلف آنقدر غنی است که حتی اگر جنگ هم بشود که بعید است، اما در تامین نیاز‌های مردم به مشکل بر نخواهد خورد.

شاکری با تاکید بر اینکه ضعف در سیاست‌ها و مدیریت داخلی به نحوی است که به اثرگذاری تحریم‌ها کمک می‌کند ادامه داد: بسیاری از سیاست‌های درست اقتصادی که سالیان سال گوشزد می‌شود مورد استفاده قرار نمیگیرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به کسری بودجه دولت اضافه کرد: مالیات ستانی درست و تنظیمی که منجر به کنترل اقتصاد و تحقق عدالت می‌شود، کاهش هزینه‌های دولت و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی از جمله راه حل‌های مشخص است در حالی که علاوه بر کاهش درآمد‌های دولت در بودجه هزینه‌های دولت مثل هزینه‌های پیمانکاری ٤ تا ٧ برابر شده و کسی به این موضوعات توجه نمی‌کند.

وی ادامه داد: ٤ سال پیش در کتاب اقتصاد ایران با آمار‌ها نشان دادیم در ٢٥ سال اخیر شاخص رشد قیمت زمین و مسکن ٣ برابر شاخص رشد عمومی قیمت‌ها بوده است که این به صورت اتوماتیک منابع را به سمت خود می‌کشاند و امروز خریدن خانه را برای همه مشکل کرده و موجبات تورم رکود و نابرابری و افزایش فاصله طبقاتی را فراهم کرده است به همین دلیل است که مسکن در اوج رکود افزایش قیمت دارد و خانه‌های لوکس خرید و فروش می‌شود.

شاکری با بیان اینکه در تحریم‌ها ابزار و ماشین آلان صنعتی و تولیدی بیش از سایر موارد مورد هدف قرارگرفته است بیان کرد: نابسامانی‌های بازارها، انحراف منابع، تورم، رشد سرسام آور قیمت مسکن و رونق گرفتن فعالیت‌های نامولد ربطی به تحریم‌ها ندارد و توزیع نقدینگی و ترکیب تولید ناخالص ملی دست خودمان است.

شاکری با اشاره به مسئله کسری بودجه دولت ادامه داد: دولت می‌خواهد با افزایش مالیات و یا افزایش نقدینگی و چاپ پول کسری بودجه را جبران نماید، اما اینکه اثرات سیاست‌های پولی در اقتصاد کشور و گرفتن مالیات از همه آن هم به روشی ناعادلانه و غیر هدفمند چه عواقب سوئی دارد مورد توجه نیست و از آن طرف هم به این موضوع که چرا این قدر هزینه‌ها در بودجه به طور نامتعارف بالا می‌رود، توجه نمی‌شود.

وی اضافه کرد: اولین مخاطب تورم دولت است چرا که دولت بزرگترین مصرف کننده کشور است یعنی تورم پدر دولت را درمی آورد.

این اقتصاددان ادامه داد: به نظر من تحریم‌ها اثر معناداری در رشد و توسعه اقتصادی ما ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه توزیع درآمد در کشور مختل است، گفت: باید در مورد اصلاح ساختار‌های اقتصادی و به ویژه قیمت‌ها به یک توافق عمومی در کشور برسیم.

شاکری با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان از نقدینگی در سپرده‌های بانکی بلند مدت و جاری نهفته است، گفت: باید بدانیم بخش اعظمی از طیف نقدینگی کشور به چه فضا‌هایی تخصیص داده می‌شود در واقع حاکمیت باید بتواند ورود و خروج کالاها، مراکز نگهداری و انبارها، خرید و فروش ارز و سایر بازار‌ها را رصد و کنترل کند.

وی با انتقاد از سیاست‌های اجرایی در سیستم اقتصادی کشور ادامه داد: امروز تولیدکننده به ما می‌گوید درست است که ارز سه برابر شده، اما هزینه‌های ما پنج برابر بیشتر گردیده است بنابراین همچنان حمایت از تولید و صنعت در کشور مغفول مانده و به صرفه است که سرمایه گذار پول خود را به سمت بازار‌های نامولد و دلالی ببرد و این از نظر من بزرگترین چالش اقتصاد ایران در حال حاضر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۴۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در پیامی که روز سه شنبه صادر کرده، آورده است: کارگران به عنوان عمود خیمه تولید ملی و ستون فقرات اقتصاد بی‌شک تجلی پیروزی اراده، باور و امید به آینده یک ملت هستند که بارها و بارها با عزم راسخ در میدان عمل نشان داده اند هیچ بن‌بستی وجود ندارد و همواره امیدوارانه پیشرو میدان کار و تولید بوده و خواهند بود.

در ادامه این پیام آمده است: بدون نقش‌آفرینی آن‌ها، عرصه کار و تولید و اقتصاد قوام و استحکام لازم را نخواهد داشت و پرچم این خیمه به اهتزار در نخواهد آمد. به تاسی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب یکی از گام‌های اساسی در راستای تحقق شعار سال و جهش تولید می‌بایست توجه ویژه به قشر کارگر و ارتقای فرهنگ کار باشد تا در نتیجه بهره‌وری افزایش یافته و منجر به رشد اقتصادی شود.

استاندار آذربایجان غربی با تأکید بر حمایت از تشکل‌های کارگری، همکاری و تعامل دولت و بخش خصوصی، اضافه کرده است: معتقدم که همه ما در کنار هم و با رویکردی جهادی و انقلابی، چرخه‌ توسعه آذربایجان غربی را تکمیل خواهیم کرد؛ برنامه یکشنبه های تولید را که با مشارکت شما اجرایی ساخته ایم در راستای صیانت از امنیت شغلی شما کارگران شریف است و از همه مسوولان و کارآفرینان استان انتظار می‌رود تا ضمن اهتمام در بحث جهش تولید به منظور حفظ اشتغال و توسعه آن، تکریم و منزلت جامعه کارگری را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

معتمدیان با تبریک روز کار و کارگر به همه پیشگامان آبادانی میهن اسلامی که در خط مقدم بخش اقتصادی جنگ ترکیبی دشمن مشغول نقش‌آفرینی و جهاد هستند، از تلاش‌ها و مساعی همه کارگران آذربایجان غربی که سهمی مهم در جهش شاخص های اقتصادی استان داشته اند، قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد