Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه گفت: نابسامانی‌های بازارها، انحراف منابع، تورم، رشد سرسام آور قیمت مسکن و رونق گرفتن فعالیت‌های نامولد ربطی به تحریم‌ها ندارد و توزیع نقدینگی و ترکیب تولید ناخالص ملی دست خودمان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو عباس شاکری؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست تخصصی چالش‌ها و فرصت‌های اقتصادی تحریم که ذیل همایش بین المللی اقتصاد جهانی و تحریم‌ها در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد بیان کرد: اینکه تحریم‌های اقتصادی از سوی آمریکا برای ایران مشکل ایجاد می‌کند صحیح است، اما مسئله اصلی میزان اثرگذاری و سیستم اقتصادی داخل کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاکری با بیان اینکه بهتر است در مورد راهکار‌ها صحبت کنیم ادامه داد:یکی از مهمترین راهکار‌ها در ضرایط حال حاضر ایران استفاده حداکثری و هوشمندانه از بازار عظیم همسایگان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه تصریح کرد: از شکافی که به علل مختلف بین کشور‌ها ایجاد می‌شود و شرایط را برای بهره برداری کشوری مثل ایران فرام می‌کند نیز بایستی همچون بازار همسایگان بهره برداری کنیم.

این اقتصاددان با بیان اینکه در عین اینکه دچار ضعف‌های ساختاری هستیم، اما در طول سالیان گذشته کار‌های بزرگی در اقتصاد ایران صورت گرفته است ادامه داد: ما یک کشور شبه صنعتی هستیم، اما با این وجود الگوی مصرف خود را شبیه به کشور‌های توسعه یافته دنیا تعریف کرده ایم.

وی افزود: ایران به لحاظ منابع مختلف آنقدر غنی است که حتی اگر جنگ هم بشود که بعید است، اما در تامین نیاز‌های مردم به مشکل بر نخواهد خورد.

شاکری با تاکید بر اینکه ضعف در سیاست‌ها و مدیریت داخلی به نحوی است که به اثرگذاری تحریم‌ها کمک می‌کند ادامه داد: بسیاری از سیاست‌های درست اقتصادی که سالیان سال گوشزد می‌شود مورد استفاده قرار نمیگیرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به کسری بودجه دولت اضافه کرد: مالیات ستانی درست و تنظیمی که منجر به کنترل اقتصاد و تحقق عدالت می‌شود، کاهش هزینه‌های دولت و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی از جمله راه حل‌های مشخص است در حالی که علاوه بر کاهش درآمد‌های دولت در بودجه هزینه‌های دولت مثل هزینه‌های پیمانکاری ٤ تا ٧ برابر شده و کسی به این موضوعات توجه نمی‌کند.

وی ادامه داد: ٤ سال پیش در کتاب اقتصاد ایران با آمار‌ها نشان دادیم در ٢٥ سال اخیر شاخص رشد قیمت زمین و مسکن ٣ برابر شاخص رشد عمومی قیمت‌ها بوده است که این به صورت اتوماتیک منابع را به سمت خود می‌کشاند و امروز خریدن خانه را برای همه مشکل کرده و موجبات تورم رکود و نابرابری و افزایش فاصله طبقاتی را فراهم کرده است به همین دلیل است که مسکن در اوج رکود افزایش قیمت دارد و خانه‌های لوکس خرید و فروش می‌شود.

شاکری با بیان اینکه در تحریم‌ها ابزار و ماشین آلان صنعتی و تولیدی بیش از سایر موارد مورد هدف قرارگرفته است بیان کرد: نابسامانی‌های بازارها، انحراف منابع، تورم، رشد سرسام آور قیمت مسکن و رونق گرفتن فعالیت‌های نامولد ربطی به تحریم‌ها ندارد و توزیع نقدینگی و ترکیب تولید ناخالص ملی دست خودمان است.

شاکری با اشاره به مسئله کسری بودجه دولت ادامه داد: دولت می‌خواهد با افزایش مالیات و یا افزایش نقدینگی و چاپ پول کسری بودجه را جبران نماید، اما اینکه اثرات سیاست‌های پولی در اقتصاد کشور و گرفتن مالیات از همه آن هم به روشی ناعادلانه و غیر هدفمند چه عواقب سوئی دارد مورد توجه نیست و از آن طرف هم به این موضوع که چرا این قدر هزینه‌ها در بودجه به طور نامتعارف بالا می‌رود، توجه نمی‌شود.

وی اضافه کرد: اولین مخاطب تورم دولت است چرا که دولت بزرگترین مصرف کننده کشور است یعنی تورم پدر دولت را درمی آورد.

این اقتصاددان ادامه داد: به نظر من تحریم‌ها اثر معناداری در رشد و توسعه اقتصادی ما ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه توزیع درآمد در کشور مختل است، گفت: باید در مورد اصلاح ساختار‌های اقتصادی و به ویژه قیمت‌ها به یک توافق عمومی در کشور برسیم.

شاکری با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان از نقدینگی در سپرده‌های بانکی بلند مدت و جاری نهفته است، گفت: باید بدانیم بخش اعظمی از طیف نقدینگی کشور به چه فضا‌هایی تخصیص داده می‌شود در واقع حاکمیت باید بتواند ورود و خروج کالاها، مراکز نگهداری و انبارها، خرید و فروش ارز و سایر بازار‌ها را رصد و کنترل کند.

وی با انتقاد از سیاست‌های اجرایی در سیستم اقتصادی کشور ادامه داد: امروز تولیدکننده به ما می‌گوید درست است که ارز سه برابر شده، اما هزینه‌های ما پنج برابر بیشتر گردیده است بنابراین همچنان حمایت از تولید و صنعت در کشور مغفول مانده و به صرفه است که سرمایه گذار پول خود را به سمت بازار‌های نامولد و دلالی ببرد و این از نظر من بزرگترین چالش اقتصاد ایران در حال حاضر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۴۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشورهای آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشورهای قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشورهای آفریقایی برای این کشورها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشورهای غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشورهای آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بسترهای لازم، مردم کشورهای آفریقایی همانند کشورهای غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشورهای غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعدادها و توانمندی‌های کشورهای آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشورهای غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشورهای آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشورها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روزهای گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشورهای آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشورهای آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشورها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشورها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت