Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمال شفیعی شاعر کودک و نوجوان، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان پرداخت به دغدغه کودکان در ادبیات گفت: اگر بخواهیم آمار بگیریم، ادبیات کودک و نوجوان بسیار کم به دغدغه‌های کودکان پرداخته است. اگر بخواهیم بدانیم ادبیات کودک و نوجوان چه میزان توجه به دغدغه آن‌ها داشته، باید دید چه سهمی از شادی، آرامش و امنیت کودک را به دوش کشیده و چقدر به سرشت طبیعی کودکان نزدیک شده تا فرصت اندیشیدن را برای کودک فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: ادبیاتی برای خود کودکان است که در آن سهمی داشته باشند. ادبیاتی که بتواند دغدغه کودک را مثل حق کشف، حق تجربه کردن زندگی، حق تحصیل، حق امنیت و تجربه کردن را بیان کند. ادبیات می‌تواند صلح، شادی و تعالی را برای کودک به ارمغان بیاورد. این که تا چه اندازه با مخاطب کودک و نوجوان ارتباط برقرار می‌کند و باعث بالندگی و شکوفایی کودکان می‌شود و فرصت فکر کردن را برای آن‌ها فراهم می‌کند، مهم است. این ادبیات هنوز در کشور ما جای کار دارد. کار‌های خوبی در کشور‌ها و جوامع دیگر شده است حتی شاهد اتفاقات خوب در ادبیات دیداری و تصویرگری ادبیات کودک و نوجوان هستیم، اما تا رسیدن به جایگاه خوب و حقیقی مان فاصله داریم.

شفیعی از توجه نکردن نویسندگان و شاعران کودک به نیاز‌های کودک امروز و اینکه نویسندگان و شاعران ما تجربه کودکی خود را می‌نویسند، گفت: تعدادی از شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان ما احساس می‌کنند رگ خواب کودک و نوجوان امروز دستشان آمده است. برای سلیقه او می‌نویسند و خود را نویسنده و شاعر کودک و نوجوان می‌دانند. اما فاصله زیادی بین ادبیات کودک و نوجوان ما با کشور‌های توسعه یافته وجود دارد. بسیاری از شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان ما مطالعه نمی‌کنند. نقد ادبیات را نمی‌دانند و تنها برای انتشار کتاب هایشان تلاش می‌کنند و فاقد هر گونه نوآوری در آثارشان هستند.

او ادامه داد: باید بپذیریم کودک ما هر دهه تغییر می‌کند. وقتی جهان مکانیکی ما تا حد زیادی تغییر کرده و با گذشته متفاوت است، نیاز‌های کودک امروز هم با دیروز تفاوت می‌کند. کودک و نوجوان امروز جهان بسیار متفاوت تری از کودک دیروز دارد. کودکی که در مهدکودک آموزش می‌بیند، جهان متفاوت تری دارد و سوال‌های متفاوتی برایش ایجاد می‌شود.

این شاعر کودک و نوجوان به اینکه اگر کودک بتواند کشف کند به بلوغ ذهنی می‌رسد، اشاره و تصریح کرد: بخشی از ادبیات کودک تقلید از ادبیات بزرگسال است. ادبیات و کتاب او را به کشف می‌رساند. حال باید پرسید این شور و شعف کودکی در کجای ادبیات ما وجود دارد. در ادبیات قدیم ما متل‌ها و افسانه‌هایی بود که کودک با قهرمان هایش همذات پنداری می‌کرد و در مواجهه با خطر خودش را همراه قهرمان و کشف‌های قهرمان می‌دید. ادبیات باید کاربردی داشته باشد و به خودشکوفایی کودک در دوره‌های بعدی زندگی برای گذر از مسیر‌های پرپیچ و خم کمک کند.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات ادبیات کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۷۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • پیگیری تولید برنامه های خلاق و پویا ویژه کودک ونوجوان
  • زیر تیغ
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد