Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-کوه زندان دیو یا زندان سلیمان در استان آذربایجان غربی و در مجاورت شهرستان تکاب واقع گردیده و تقریبا سه کیلومتر تا غرب مجموعه تخت سلیمان فاصله دارد. مردم بومی و محلی منطقه به کوه زندان سلیمان، زندان دیوها هم می گویند. این کوه تقریباً بین 87 تا 108 متر ارتفاع دارد و اگر از بالا به درون آن نگاه کنید، آن را به صورت یک گودال بسیار بزرگ خواهید دید، گودالی که طول آن به 80 متر می رسد و دهانه آن حدوداً 65 متر قطر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حفره و سیاه چاله بزرگ بسیار تاریک و ترسناک بوده و از همه مهمتر هیچ راهی به بیرون ندارد. به همین دلیل نام آن را زندان دیو گذاشته اند. زندان سلیمان آذربایجان غربی در دوره ای محلی برای نیایش و عبادت زرتشتیان بود و اگر کسی نذری می کرد، حیوان مورد نظر را به این محل می برد و آن را قربانی می کرد. از طرفی باید گفت که این کوه یک کوه آتشفشانی است و خروج گاز و دود از آن امر غیرمعمولی نیست، اما مردم بومی این منطقه اعتقاد دیگری دارند آن ها این دود را نشانه خشم دیو درون سیاه چاله می دانند . خوشبختانه، امروزه ما می دانیم که این ها تنها بخشی از اتفاقاتی بوده که ممکن است در یک کوه آتشفشانی رخ دهد و از دیو خبری نیست.

علت نامگذاری زندان سلیمان یا زندان دیو

در مورد نام این زندان داستان هایی وجود دارند که به اعتقاد مردم بومی این منطقه باز می گردند. تقریباً همه ما با داستان حضرت سلیمان و انگشتری ایشان که به واسطه آن تمامی موجودات تحت فرمان ایشان بودند، آشنا هستیم. مردم این منطقه بر این باورند که آن دسته از موجوداتی که در مقابل این حضرت سرکشی و نافرمانی می کردند، به درون این سیاه چاله افکنده می شدند تا مجازات شوند. همه ما داستان دیوی که انگشتر حضرت سلیمان را دزدید، می دانیم. به عقیده مردم این منطقه، این دیو به درون این سیاهچاله انداخته شده و هیچ راه فراری به بیرون ندارد و این امر باعث شده تا خشمگین و هولناک شود. خشم این دیو افسانه ای به باور مردم محلی و قدیمی به گونه ای است که از دهانش بخار و گازهایی خارج می شوند که سمی بوده و کسانی را که به درون سیاهچاله راه یابند در کسری از ثانیه از بین می برد. این داستان سبب شده تا مردم آن را زندان سلیمان یا زندان دیو بنامند.

چگونگی پدید آمدن کوه زندان سلیمان

طبق تحقیقات انجام شده، منشا کوه زندان سلیمان از آب های زیرزمینی بوده و میلیون ها سال طول کشیده تا از چشمه جوشان آرتزینی پدید آید. پس از تشکیل چشمه و در طی مدتی، دریاچه ای در اطراف چشم پدید می آید و بعدها در طی رسوب گذاری آب و املاح اطراف این دریاچه و در طی سالیان دراز چشمه اولیه مبدل به یک کوه مخروطی شکل می شود. بعدها که این کوه بوجود آمد، دهانه ورودی چشمه بنا به دلایلی بسته شد و این امر موجب گردید که آب درون آن فرو نشسته و کوه به شکلی که امروزه می بینیم یعنی مخروطی شکل تبدیل شود. یکی از نکات مهم و قابل توجهی دیگری که وجود دارد، این است که در اطراف این کوه شما چشمه های آبگرم را می بینید که تعدادشان کم نیست، چشمه های آب گرم گوگردی که حتی بعضی از آن ها خاصیت درمانی دارند و می توانند به عنوان یک جاذبه توریست درمانی شناخته شوند و گردشگران زیادی را از مناطق مختلف به این منطقه بکشانند. در سال های بسیار دور، اقوام ماناها در این مناطق سکونت داشتند. در دوره ساسانی زندان سلیمان آذربایجان غربی به عنوان یک قلعه نگهبانی مورد استفاده قرار می گرفت و البته این موضوع مربوط به زمانی است که آتشکده آذرگشسب رونق یافت. برخی از باستان شناسان، آتشفشانی بودن کوه زندان سلیمان را قبول ندارند. آن ها بر این باورند که در ابتدا دریاچه ای مشابه دریاچه تخت سلیمان پدید آمده که پس از طی دوره های طولانی از میزان آب آن کاسته شده، تا جایی که پس از مدتی کاملا خشک گردیده و به شکلی که امروزه وجود دارد، درآمده است. نکته جالب دیگری که وجود دارد، شباهت ساختار رسوبی زندان سلیمان با مجموعه تخت سلیمان است. همانطور که قبلاً ذکر شد، این کوه تاریخی محلی برای عبادت و نیایش بوده و این موضوع به سال های 660 تا 880 قبل از میلاد حضرت مسیح باز می گردد.

همگردی

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۰۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مورچه‌ها صدا دارند و چرا صدای مورچه‌ها را نمی‌شنویم؟

تحقیقات جانورشناسان و محققان زیست شناسی مورچه‌ها را حشراتی می‌دانند که اجتماعی اند و از خانواده فورمیسیدی (Formicidae) می‌باشند و حدودا ۱۱۰ تا ۱۳۰ سال پیش و پس از پیدایش گیاهان گلدار از نیاکان زنبور مانندشان تکامل پیدا کرده اند.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از راز بقا، طبق برآورد‌ها حدود ۲۲۰۰۰ گونه مورچه در جهان وجود دارد که ۱۲۵۰۰ گونه از این تعداد شناسایی شده است.

صدای مورچه

جالب است بدانید که قطب جنوب و چند جزیره دیگر که پرت و خالی از سکنه هستند تنها جا‌هایی در زمین هستند که در آنها مورچه بومی وجود ندارد. بیشتر مورچه‌ها به رنگ‌های سیاه و قرمز هستند هرچند رنگ‌های سبز و فلزی نیز در میان شان دیده شده است؛ و جالب‌تر این است که به ازای هر انسان در کره خاکی ۱ میلیون مورچه وجود دارد.

از صدای مورچه چه می‌دانید؟!

۱۴۰۰ سال پیش در کتاب آسمانی ما مسلمانان سخن از گفتگویی است که میان حضرت سلیمان و یک مورچه واقع شده است، این گفتگو که در آیات ۱۸ و ۱۹ سوره نمل آمده است به شرح زیر است:

حَ» تَّى إِذَا أَتَوْا عَلَى وَادِ النَّمْلِ قَالَتْ نَمْلَهٌ یَا أَیُّهَا النَّمْلُ ادْخُلُوا مَسَاکِنَکُمْ لَا یَحْطِمَنَّکُمْ سُلَیْمَانُ وَجُنُودُهُ وَهُمْ لَا یَشْعُرُونَ فَتَبَسَّمَ ضَاحِکًا مِنْ قَوْلِهَا وَقَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتِی أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَعَلَى وَالِدَیَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِی بِرَحْمَتِکَ فِی عِبَادِکَ الصَّالِحِینَ»

«تا آنگاه که به وادى مورچگان رسیدند مورچه‏ اى [به زبان خویش]گفت اى مورچگان به خانه ‏هایتان داخل شوید مبادا سلیمان و سپاهیانش ندیده و ندانسته شما را پایمال کنند؛ [سلیمان]از گفتار او دهان به خنده گشود و گفت پروردگارا در دلم افکن تا نعمتى را که به من و پدر و مادرم ارزانى داشته اى سپاس بگزارم و به کار شایسته‏ اى که آن را مى ‏پسندى بپردازم و مرا به رحمت‏ خویش در میان بندگان شایسته‏ ات داخل کن»

همانطور که مشاهده می‌کنید در این آیات به وجود یک زبان و صدای مورچه‌ها از طریق آن با یکدیگر سخن می‌گویند و ارتباط بر قرار می‌کنند تصریح شده است و این قابلیت و استعداد نیز در حضرت سلیمان علیه السلام قرار داده شده بوده که بتواند سخنان آنان را بشنود و بفهمد و با آنان سخن بگوید.

امروزه نیز داشنمندان تلاش زیادی نمودند تا بتوانند راه‌های ارتباط گیری حشرات از جمله مورچه‌ها را کشف و ضبط کنند و سرانجام دکتر Robert Hickling سال‌های متمادی و زیادی حشرات را تحت نظر و کنترل گرفت و بالاخره توانست صدایی که از آنها صادر می‌شود را ضبط کند.

این محقق و پژوهشگر توانست رد مورچه‌ها را در زمین‌های کشاورزی از طریق صدای آنان پیدا کند و چیزی که حیرت انگیز بود، مورچه‌ها در مکان‌ها و موقعیت‌های متفاوت و مختلف صدا‌های متفاوتی داشتند و حتی دو مورچه نسبت به یگدیگر نیز صدایی متفاوت داشت.

همانطور که بالاتر گفتیم در جهان ۱۲ هزار نوع و گونه مورچه وجود دارد تعداد انواع مورچه‌ها به حدی زیاد است که تعداد مورچه‌ها یک میلیون نسبت به یک انسان است و این شگفت آور است که این همه تنوع در صدای مورچه وجود دارد.

اولین بار که صدای موچه توسط انسان شنیده شد سال ۲۰۰۶ بود که این دانشمند توانست صدای چند نوع از این مورچه‌ها را ضبط کند و ننتیجه تحقیقاتش را به چاپ برساند.

در جهان ۱۲ هزار گونه مورچه وجود دارد و تعداد مورچه‌ها نسبت به تعداد انسان‌ها چند برابر می‌باشد. به همین دلیل دانشمندان در حیرتند در برابر این همه تنوع در صدا و گونه‌های موجود در مورچه‌ها چگونه به یک نتیجه هدفمند برسند.

طبق تحقیقات دانشمندان مورچه از لحاظ شنوایی نسبت به انسان‌ها برتری دارند مورچه قادرند از طریق شاخک‌های حسی خود پیام‌های صوتی را بصورت خالص دریافت کنند. شاخک‌های مورچه این توانایی را دارد که صدا‌های دریافتی را رتوش کرده و همه صدا‌های اضافی را حذف و صدای خالص را تحویل دهد.

گفته شده که مورچه‌ها در هنگامی که احساس خطر می‌کنند صدای مخصوصی را از خود صادر می‌کنند و به همه مورچه‌ها و دوستان شان می‌فرستند و به این وسیله می‌توانند عکس العمل مناسب در هننگام خطر از خود نشان دهند.

چرا قادر به شنیدن صدای مورچه‌ها نیستیم؟!

انسان‌ها قادرند تا صدا‌هایی بین ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز را بشنوند، همانطور که می‌دانید صدا‌هایی کنتر از این حد را فو صوت و صدا‌های قوی‌تر از آن فرا صوت می‌نامند. حالا بهتر است بدانید که ارتعاشات صوتی‌ای که مورچه‌ها تولید می‌کنند بسیار بیشتر از بازه‌ی شنیداری ما انسان‌ها می‌باشد و به عبارت دیگر مورچه‌ها صوتی بالاتر از ۲۰۰۰۰ هرتز را تولید می‌کنند که در واقع فرا صوت است.

به همین دلیل ما قادر نیستیم صدای مورچه را بشنویم و برای شنیدن آن باید گوش ما قابلیت شنیدن را داشته باشد که امروزه به مدد علم و تکنولوژی فقط انسان قادر است که صدای آنها را ضبط کند.

اما این هم جای شکر دارد که انسان بصورت طبیعی قادر نیست صوت مورچه را بشنود تصور کنید یک صف از مورچه‌ها را می‌بینید که دارند با یکدیگر صحبت می‌کنند و ما می‌توانیم صدیا آن را بشنویم فکر می‌کنید با این حجم از صدا دنیا برای زندگی ما جای مناسبی بود؟

tags # حیوانات سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۸ زندانی جرایم مالی در نذر هشتم سبزوار
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • ۲۷۴ زندانی ندامتگاه قزلحصار با پابند الکترونیکی خارج از زندان هستند
  • آزادی زندانی بدهی مالی توسط پزشک یاسوجی
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • آزادی ۶۵۰ زندانی در فارس با کمک خیران
  • قصاص یک زن و ۲ مرد در زندان
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد/کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین
  • آیا مورچه‌ها صدا دارند و چرا صدای مورچه‌ها را نمی‌شنویم؟