Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، پیرو برگزاری موفق همایش بین المللی سیاست­گذاری اجتماعی در جهان اسلام در اردیبهشت ۱۳۹۷، دانشگاه علامه طباطبائی (بزرگترین دانشگاه دولتی تخصصی در حوزه علوم اجتماعی و انسانی در ایران) دومین همایش بین المللی جامعه و فرهنگ در جهان اسلام را در تاریخ  ۱۰- ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ در تهران برگزار می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به مشارکت فعالانه و گسترده نهادهای علمی ملی و بین المللی، این همایش می کوشد تا محمل مناسبی برای محققان از سرتاسر دنیا که علاقه مند به مسائل اجتماعی و فرهنگی جوامع و اجتماعات مسلمان هستند فراهم آورد.

گفتمان­ های متعددی در خصوص مفهوم جهان اسلام در داخل و خارج از فضای دانشگاهی وجود دارد. گفتمان اسلام گرا، ملتی یکپارچه و تمدنی باشکوه در زمان گذشته را به تصویر می کشد و برای بازگشت به آن و یا ساختن یک تمدن اسلامی جدید بر پایه میراث آن می کوشد. گفتمان ضداسلامی به همین مفهوم استناد می کند تا دشمنی واحد را برای دنیای غیرمسلمان به ویژه "دنیای غرب" به تصویر بکشد که تمدن امروزی را تهدید نموده و از این طریق، نگرشها و جنبش ­های اسلام هراسانه را تقویت می کند. گفتمان علوم اجتماعی، ممکن است طبقه­ بندی گروه ها، نهادها، اجتماعات و جوامع مسلمان به عنوان یک واقعیت جامعه شناختی متمایز را در جهت اهداف توصیفی و تبیینی مفید تلقی کند در حالی که برخی دیگر معتقدند که این گونه تمایز قائل شدن بین جوامع انسانی ممکن است تفاوت های فرهنگی و اجتماعی متعارف را به عنوان اختلافاتی ذاتی و حل نشدنی ترسیم کند. همایش حاضر با اتخاذ رویکرد علوم اجتماعی به مفهوم مزبور تلاش دارد تا سودمندی این مفهوم را در مسیر پرداختن به مسائل اصلی پیش روی جوامع مسلمان بررسی نماید. از این رو، پرسش­ های کلیدی همایش به شرح زیر می­باشد:

- آیا واگرایی آن چنان عمیقی بین جوامع مسلمان و غیر مسلمان وجود دارد که مفهوم پردازی و نظریه پردازی مستقل و متمایزی را می طلبد؟

- آیا ما با چند جهان اسلام یا زیست جهان های اسلامی متعدد بدون اشتراک اساسی مواجهیم یا اینکه سطحی از همگرایی بین آنها وجود دارد که آنها را به یک واقعیت متمایز برای تحقیق جامعه­ شناختی تبدیل می کند؟

- آیا می توان از علوم اجتماعی بومی در جوامع مسلمان سخن گفت و در این صورت، محصولات و دستاوردهای علوم اجتماعی بومی در جوامع مسلمان چیست؟

محورهای همایش طیف متنوعی از مسائل مرتبط با جامعه و فرهنگ را هدف قرار داده است و از مشارکت محققان و صاحبنظران از هر رشته علمی در حوزه گسترده علوم اجتماعی و انسانی استقبال می­ نماید. در صورت کامل بودن مقاله، افراد می توانند به طور همزمان مقالات خود را در سامانه دوفصلنامه بین المللی "جامعه و فرهنگ در جهان اسلام" بارگذاری نموده و در زمان همایش نیز آن را ارائه دهند.

کد خبر 4742552

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی جهان اسلام فرهنگ عمومی اربعین 98 پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اربعین حسینی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی کنفرانس بین المللی فعالیت های قرآنی معرفی کتاب علوم انسانی اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امام موسی صدر گام دوم انقلاب امام حسین ع قرآن پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۱۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین  نواب در بازدید از نمایشگاه «درآستان بقیع» در حرم مطهر رضوی، با اشاره به مظلومیت بقیع و شناخت ناکافی جامعه از این گنجینه بزرگ جهان اسلام، گفت: مظلومیت بقیع در این است که نگذاشته‌اند بقیع به درستی به جامعه معرفی شود و ما باید  بقیع را آن‌گونهکه هست به جامعه بشناسانیم..

وی افزود: تخریب قبور بقیع ظلمی بزرگتر از نشناختن شخصیت‌های مدفون در آن است.

تماینده ولی فقیه در حج و زیارت با بیان اینکه شخصیت‌های بزرگی در بقیع مدفون هستند که در هیچ جای دیگر عالم یافت نمی‌شوند، افزود: «چهار امام معصوم، فاطمه بنت اسد، دختران پیامبر، همسران پیامبر، مادر علی علیه السلام، مادر جناب عباس، اصحاب ائمه، فرزندان امام‌ان و همسران ائمه همگی در بقیع آرمیده‌اند.»

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به برخی از شخصیت‌های برجسته مدفون در بقیع گفت: «حسین اصغر، یکی از فرزندان امام سجاد (ع)، محمد حنفیه، اسماعیل عباس عموی پیامبر، اسماعیل فرزند امام صادق (ع) و تعدادی از شهدای احد در بقیع مدفون هستند.»

وی در ادامه با اشاره به نمایشگاه «در آستان بقیع» در حرم مطهر رضوی گفت: «این نمایشگاه در نوع خود کار بسیار خوبی است و باید در کار‌هایی که انجام می‌دهیم، جنبه‌ها و تاثیر واقعی مدنظر باشد.»

رئیس بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه هدف از برگزاری این نمایشگاه مظلوم‌نمایی نیست، افزود: «ما به دنبال این هستیم که شخصیت‌های بزرگ مدفون در بقیع را به جامعه بشناسانیم و از آنها الهام بگیریم.»

حجت الاسلام نواب از آستان قدس رضوی، بعثه خراسان، روایتگران، و همه کسانی که در برگزاری این نمایشگاه نقش داشتند، قدردانی کرد.

این نمایشگاه تا پایان ماه شوال مصادف با بیستم اردیبهشت  در صحن غدیر حرم مطهر رضوی برپا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اعلام جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • میزان جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • بازگشت ۳۰۰۰ واحد تعطیل به تولید/ ۱.۲ میلیون نفر بیمه شدند
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند