Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول قوه قضاییه از آمادگی این قوه برای استفاده از ظرفیت شورا و شهرداری در شورا‌های حل اختلاف خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای صبح امروز با حضور در جلسه شورای عالی استان‌ها با بیان این‌که «در مکتب اسلام تکیه بر توانایی‌های مردم و کمک گرفتن از آن‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است» گفت: اسلام به موضوعاتی همچون تعاون، حق‌الناس و غیره اهتمام ویژه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که «قانون منبعث از آموزه‌های اسلامی است و نسبت به مردم ، مشارکت عامه و بخصوص مشارکت مردم در سرنوشت خود تاکید دارد» گفت: در 4 دهه اخیر هر کجا که برای حل مشکلات به مردم تکیه کردیم توانستیم با کمک و بسیج عمومی آن را حل کنیم و کارهایی که با تکیه بر مردم انجام شد کم هزینه است.اما کارهایی که توسط نهادهای دولتی انجام شد پرهزینه و طولانی و پیچیده شد.

وی با طرح این سوال که «جنگ چگونه اداره شد؟» یادآوری کرد: مگر نه این که در جنگ پشتیبانی و حمایت‌های مختلف مردم سبب شد که در جنگ پیروز شویم و اگر مشارکت مردم نبود جنگ تمام عیاری که شرق و غرب با همه امکاناتشان ایجاد کرده بودند را نمی‌توانستیم درک کنیم و با کمک مردم از کشور دفاع شد و استقلال‌مان حفظ شد و معتقدم هر کاری که با کمک مردم انجام شود کم هزینه و پرفایده است و آنجایی که  دولت‌ها وارد شدند یا کار انجام نشد یا کار دیر انجام شد و یا اقدامات پرهزینه بود.

معاون اول قوه قضاییه هم‌چنین گفت: فتنه‌هایی که در سنوات گذشته رخ داد با کمک چه کسانی رفع شد؟ فتنه 88 را چگونه رفع کردیم؟‌ آیا این فتنه که از بیرون نشات گرفته و متاسفانه برخی غافلانه نیز با آن همراهی کردند بدون حضور پرشور و شعور مردم به اتمام می‌رسید؟ معتقدم ختم قائله فتنه 88 در 9 دی و موقعی که مردم به میدان آمدند انجام شد و در جنگ هنگامی که گروهک‌های وابسته جنگ‌های داخلی به راه انداختند نیز همین مردم کوچه و بازار و کسبه بودند که به میدان آمدند و همزمان با جنگ داخلی و خارجی مبارزه کردند.

وی با بیان این‌که «مردم ایران وقت شناس، با ذکاوت و با استقامت هستند» گفت: کشورهای خارجی فکر می‌کردند که با تحریم‌ها کشور فلج می‌شود اما امروز به همت مردم مشکلات حل شده است و می‌بینید این تحریم‌های چهل ساله با حضور مقاوم مردم کم اثر بوده و جای سوال است که آیا امروز نفوذ کلام ایران بیشتر است یا 40 سال قبل . مگر نه این که  امروز نفوذ ایران در منطقه بالاتر از هر کشور منطقه است.

وی با بیان این‌که «معتقدیم دو شاخص حمایت مردم و اطاعت از ولی فقیه می‌تواند ادامه دهنده راه باشد» گفت: امروز به دعوت شورای عالی استان‌ها به اینجا آمدیم و معتقدیم که شوراها بسیار جایگاه مهمی در قانون اساسی دارند اما اساسا به این میزان حساسیت عنایت لازم را نداشته‌اند. و حتی در  برخی از برنامه‌های توسعه‌ای این جایگاه تضعیف شده است.

محسنی اژه‌ای با بیان این‌که «مهمترین عاملی که هر دستگاه و هر نهادی را در  جهت موثر واقع شدن و تحکیم جایگاهش سوق دهد عملکرد آن است» گفت: اگر ببینیم در جایگاه قانون اساسی نیستند و قوانین به جای تقویت، آن‌ها را تضعیف کرده آیا منشاء ‌این مساله دیگران هستند یا خود شوراها؟ حتما شما آسیب شناسی کردید، کارکرد هر دستگاه مهمترین عاملی است که دستگاه را تثبیت و تقویت توسعه و یا موجب تعضعیف آن می‌شود و اگر معتقدیم جایگاه این نهاد آن چنان که در قانون اساسی آمده نیست، مقداری به خودمان بر گردیم و ببینیم که عملکردمان چگونه بوده است.

وی با بیان این‌که «در برنامه تحول قوه قضاییه سعی داریم بخشی از موارد را به شورای حل اختلاف واگذار کنیم و به همین دلیل آسیب شناسی‌ای در راستای اصلاح، انجام شده است»، گفت: خوشحال می‌شویم  که از ظرفیت شوراها برای حل بسیاری از موارد استفاده کنیم؛ چراکه برکتی که در صلح و سازش است در رسیدگی قانونی نیست و حتما می‌خواهیم که جلسات مشترکی را با شوراها و شهرداری‌ها در راستای استفاده از ظرفیت آن‌ها در شورای حل اختلاف برگزار کنیم.

وی با اشاره به آسیب شناسی جایگاه شوراها نیز گفت: مدیریت شهری به این دلیل که می‌خواهد شهر را اداره کند، نیاز به بودجه دارد. اما چگونه این بودجه به دست می‌آید؟ آیا با هر کیفیت و طریقی باید این بودجه به دست بیاید. اگر پول و درآمدزایی اصل شود این آسیب می‌رساند. و مدتی در تهران شایعه بود که پول بده در میدان ولی عصر (عج) برج بساز یا پول بده هر چه می‌خواهی بساز و اگر درآمد زایی اصل شود همه ابعاد دیگر همچون مسائل فرهنگی، محیط زیست و غیره را تحت الشعاع قرار می‌دهد و این‌آسیب رسان است.

معاون اول قوه قضاییه افزود: در یک مقطع زمانی ملاحظه کردیم که برخی قوانین شهرداری و شوراها برای سال‌های قبل است و گفتیم بیایید کمک کنیم تا قوانین متناسب با زمان و در راستای رفع ابهامات و خلاء ها تدوین شود  اما یکی از مسئولین وقت گفت که اگر قانون وضع شود ما نمی‌توانیم کار کنیم و قانون دست و پا گیر است! و این همان آسیبی است که بعدا لطمه می‌زند؛ چرا که باید همه به قانون التزام داشته باشد و ممکن است چشم پوشی از قوانین در یک مقطع کار را جلو بیاندازد. اما در نهایت مشکل ساز می‌شود.

وی با بیان این‌که «در برخی مواقع اختلافات بین شوراز و شهرداری سنگین بود و این اختلافات هر  جا باشد بد است» گفت: در یک مقطعی اختلاف شوراها بالا گرفت و رسانه‌ای شد که خوشبختانه دیگر نشنیدم که در دوره‌ی اخیر بین اعضای شورا و شهرداری اختلاف باشد.

وی با بیان این‌که «مردم انتخاب می‌کنند که چه کسی عضو شورا باشد اما کسانی که می‌خواهند شهر را اداره کنند باید از یک تجربه و آگاهی اطلاع داشته باشند»، گفت:  یک آسیب دیگر شوراها این است که گاهی در برخی مقاطع که فرد از امکانات و جایگاه شورا در جهت رسیدن به مقاصد دیگر استفاده می‌کنند که آسیب رسان است.

محسنی اژه‌ای افزود:‌خدای نکرده اگر فساد در هر دستگاهی ایجاد شود بد است. من چهل سال است که در مبارزه با فساد فعالم و معتقدم بر خلاف آن‌چه که می‌گویند همه فاسد هستند، این گونه نیست. البته من دفاع نمی‌کنم اما واقعیت این است که اکثر قریب به التفاق مدیران فاسد نیستند. هر چند برخی‌ها برای پیشبرد کارها دست به اقداماتی می‌زنند اما فساد سیستماتیک نیست. فساد وجود دارد اما سیستماتیک نیست. حتی اگر فساد کم باشد در جمهوری اسلامی زیاد است و در ایران هیچ نوع فسادی ازهیچ کس قبول نیست و این ظلم به مدیران پاک ایران است که 40 سال خدمت کرده‌اند و حالا می‌گویند همه فاسدند.

وی با بیان این‌که «فساد در کشور سیستماتیک نیست اما با قاطعیت با مقدار کم آن نیز برخورد می‌شود» گفت: هر  دستگاهی در وهله اول  باید خودش با فساد برخورد کند و جای سوال است که آیا شهرداری و حراست و بازرسی یا نظارت ندارد؟ چرا باید کار به جاهای دیگری بکشد؟ پس حراست برای چه است؟ به نظرم یک آسیب شناسی از حراست انجام دهید که چرا متوجه تخلفات نشده‌اند؛ چراکه معتقدیم اگر بازرسی‌های داخلی و نظارت های درون سازمانی افزایش یاد نیاز به قوه قضاییه نیست. هر چند وقتی متوجه می‌شویم که یک مدیر یا کارمند دچار مشکلاتی در این حوزه شده دل‌مان ریش ریش می‌شود اما باید از بروز فساد و افتادن افراد به چاه جلوگیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بتازگی گزارش‌هایی را نگاه می‌کردم؛ در برخی از استان‌ها در سال 96 و 97 و برخی هم تا اوایل 98 بود که آما از مجموعه شورا و شهرداری‌ها بالا بود و باید فکری کرد وگرنه به جایگاه شوراها لطمه می‌زند.

وی با بیان این‌که «شورای عالی می‌تواند با ارسال طرح و یا لایحه‌ای به مجلس خلاء های قانونی را پر کند»  گفت: من در مورد سخنان الویری نکاتی را  اشاره می‌کنم. و باید بگویم قانون رشوه و اختلاف مصوب سال 67 است و بر اساس این قانون اگر فردی کیفر خواستش صادر شود باید از کار خود تعلیق شود و تا رسیدگی نهایی آن فرد از کار خود تعلیق می‌شود و این قانون به نفع مردم است. اما در سال 97 در برخی از شوراها و شهرداری‌ها احکام قطعی شده خیلی زشت بود که باید اصلاح شود.

وی در پایان افزود: ‌قوه قضاییه آماده هر نوع کمک و اصلاح قانون است و امیدواریم بتوانیم به نفع مردم خلاء های قانونی را رفع کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محسنی اژه ای قوه قضائیه فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۲۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟

فرارو- انتشار فیلمی هولناک از لحظه شکسته شدن اکسل خودرو ام وی ام X55 و واژگونی آن در اتوبان کاشان-قم با واکنش‌های زیادی همراه شده است. دوباره بحث بی‌کیفیت بودن خودروهای چینی به میان آمده و عده‌ای این خودروها را با نمونه‌های آلمانی و ژاپنی مقایسه می‌کنند. واکنش نیمه‌رسمی مدیران خودرو نشان می‌دهد با مسئله جدی روبرو هستیم. 

به گزارش فرارو، مدیران‌خودرو یک فراخوان صادر کرده و از کسانی که برای خرید خودرو X55 پرو اقدام کرده‌اند خواسته به‌منظور بررسی سلامت و عملکرد اکسل خودرو به نمایندگی مراجعه کنند. کارشناسان عقیده دارند بدون بررسی ماجرا نمی‌توان نظر قطعی داد اما حادثه وحشتناک رخ داده اتوبان کاشان- قم احتمالا از بخش مونتاژ این خودرو سرچشمه می‌گیرد. آیا MVM مدل X55 پرو یک خوردو ناامن است؟ سرنخ‌هایی از حوادث مشابه در روسیه و آفریقای جنوبی پیدا شده است. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی نمایندگی: شانس با خودرو یار نبوده...

برای بررسی چرایی حادثه، نظر چند نماینده مدیران خودرو را جویا شدیم تقریبا هیچ‌کدام آنها حاضر نیستند به‌شکل رسمی اظهارنظر کنند. حداقل وقتی خودتان را خبرنگار معرفی می‌کنید جوابشان منفی است اما وقتی گفتم خریدار خودرو هستم و نگرانم، یکی از آنها حادثه را کاملا اتفاقی خواند. دقیقا برعکس کارشناسان مستقل که می‌گویند بدون تشکیل تیم فنی و بررسی دقیق با حضور مسئولان سازمان استاندارد اظهارنظر غیرمنصفانه به‌نظر می‌رسد.

مسئول یک نمایندگی‌ مدیران‌خودرو در پاسخ به سوالات خبرنگار فرارو که خودش را خریدار ماشین معرفی کرده می‌گوید: بالاخره در مونتاژ دو الی سه هزار خودرو چنین اتفاقی می‌افتد و امر عجیبی نیست. شاید شانس با این خودرو یار نبوده که یک دوربین  صحنه را ثبت می‌کند. بگذارید خیالتان را راحت کنم، اگر موضوع کیفیت کلی مونتاژ بود ما الان یک ایکس 55 پرو سالم در ایران نداشتیم. این استدلال کاملا اشتباه است.

سماجت می‌کنم و می‌گویم همین چند روز اخیر عکس‌ها و ویدئوهایی دیده‌ام که اتفاقی مشابه‌ای برای همین مدل خودرو را در کشورهای روسیه و آفریقای جنوبی نشان می‌دهد. برای اینکه آرامم کند می‌گوید: نمی‌توان اصل موضوع را رد کرد. ممکن است چنین اتفاقی افتاده باشد اما حادثه برای هر ماشینی رخ می‌دهد. اگر یک سرچ در اینترنت بزنید مورد خروج اکسل حتی برای بنز و BMW اتفاق افتاده است. بنابراین نمی‌توان گفت این دو خودروساز هم خودروهای بی‌کیفیتی تولید می‌کنند.

در پایان می‌گوید نباید نگران باشم و مهربانانه توصیه می‌کند: اتفاقات قبل از این حادثه مشخص نیست. شاید راننده ماشین به یک تعمیرکار ناشی مراجعه کرده است. یک فیلم را نمی‌توان به تمام خودروهایی از این دست یا محصولات کل یک کارخانه تعمیم داد. به‌ نظر من حادثه کاملا اتفاقی بوده و نباید چندان به آن توجه کرد.

درخواست کارشناسان بررسی حادثه ایکس ۵۵ پرو است

بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در بررسی چرایی حادثه رخ داده برای ایکس ۵۵ پرو و خارج شدن محور چرخ عقب به فرارو می‌گوید: رسانه‌ها برخی مطالب را چه درست و چه نادرست کنار هم می‌چینند و می‌گویند این اتفاق در جای دیگری هم افتاده که من اصلا این موضوع را قبول یا رد نمی‌کنم. به نظر می‌رسد اگر قرار باشد این شایعات تمام شوند، باید تیم فنی شرکت سازنده مادر، گزارشی از علل  حادثه تهیه کند و در اختیار مردم قرار دهد. اگر علت برای مثال نحوه رانندگی بوده، پس این اتفاق ممکن بود برای هر خودروی دیگری هم بیفتد. اگر اشکال یک اشکال فنی باشد که شرکت مادر موظف است مشکل را برطرف کند، فراخوان بدهد و کارهایی از این قبیل انجام دهد.

بابک صدرایی در ادامه می‌گوید: باید به این نکته توجه داشته باشیم که تعداد زیادی از این مدل خودرو در بازار ایران فروخته شده است. شاید بیش از 15 هزار دستگاه و نزدیک  پنج سال از حضور این خودرو در بازار ایران می‌گذرد. حداقل 500 هزار دستگاه از این خودرو هم در بازارهای چین و دیگر کشورها به فروش رفته است. حالا یک مورد اتفاق افتاده که می‌توان آن را سرنخ دانست. باید بررسی شود و نمی‌توان حکم قطعی بر ناایمنی این مدل خودرو داد.

دنبال سرنخ ماجرای ایکس ۵۵ پرو باشید

ماجرای ایکس ۵۵ پرو برای افرادی که این ماشین را خریده‌اند یا پولش را داده‌اند و منتظر تحویل هستند، نگران‌کننده است. بابک صدرایی عقیده دارد اگر موارد متعددی به همین شکل اتفاق افتاده بود، وضع فرق می‌کرد و نیاز به بررسی جدی ابعاد داستان داشتیم. اما وقتی فقط برای یک خودرو این مشکل پیش می‌آید، باید دید علت آن به نحوه استفاده برمی‌گردد یا مشکل مختص همان یک خودرو بوده است. این موضوعات هم نیازمند تشکیل یک تیم فنی بی‌طرف متشکل از کارشناسان شرکت مادر و سازمان استاندارد است تا شفاف‌سازی صورت بگیرد و برای مردم و خریداران خودرو شائبه ایجاد نشود.

این کارشناس خودرو به فرارو تاکید کرد: ایکس ۵۵ پرو فقط در بازار ایران عرضه نمی‌شود و از آنجایی که در دیگر کشورها مثل روسیه، آفریقای جنوبی یا کشورهای عربی هم حضور دارد، بنابراین دارای یکسری استاندارد است. یک زمانی گفته می‌شد خودروی پورشه هم در یک کشوری دچار حریق شده که به دنبال آن همه گفتند ممکن است این خودرو مشکل فنی داشته باشد اما بعد از تحقیق و بررسی معلوم شد که راننده بی‌احتیاطی کرده است.

ایکس ۵۵ پرو؛ خبری از واکنش مسئولان نیست

ایکس ۵۵ پرو بخت‌برگشته‌ای که دچار شکستگی اکسل عقب شده و ویدئویش دست به‌دست می‌چرخد، از دسترس عموم خارج است. با وجود گذشت چند ساعت از حادثه واژگونی هنوز شرکت مدیران خودرو به شکل رسمی واکنشی نشان نداده است. مقامات و مسئولان مرتبط با بازار خودرو هم تمایلی برای دخالت در ماجرا نداشته‌اند.

مدیران خودرو به صدور یک فراخوان نصف‌ونیمه اکتفا کرده که در آن خبر داده‌اند به‌ زودی با خریداران خودروهای ایکس ۵۵ پرو تماس می‌گیرند و از آنها می‌خواهند در یک پروسه زمان‌بندی شده به نمایندگی مراجعه کرده تا وضعیت اکسل عقب آنها بررسی شود. این مسئله در همه‌جای دنیا رایج است و تا پایان بررسی‌ها نمی‌توان گفت حادثه در کمین بقیه خودروهاست.

حالا باید منتظر ماند و دید در ادامه صاحبان مدیران خودرو علت اصلی حادثه را چه عنوان می‌کنند آیا حادثه کاملا اتفاقی بوده که در این شرایط سایر خریداران این مدل از خودرو از نگرانی در خواهند آمد یا احتمالا سرنخ ماجرا در جای دیگری‌ است.

دیگر خبرها

  • جزئیات حادثه واژگونی خودروی ایکس ۵۵ پرو
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • عضو شورای شهر باغستان بازداشت شد
  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • تعاملات مدیران دستگاه‌های اجرایی با اعضای شوراها افزایش یابد
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است