Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:16:35 GMT

کد رشته‌های دانشگاه جامع علمی‌کاربردی کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۱۲۹۲۸

کد رشته‌های دانشگاه جامع علمی‌کاربردی کاهش یافت

محمدحسین امید روز پنجشنبه در آیین بهره‌برداری از دانشگاه جامع علمی کاربردی همدان بیان کرد: با توجه به گسترش روزافزون و بی‌رویه مراکز دانشگاه جامع علمی کاربرد توسعه کیفی در دستور کار قرار گرفت. 

وی با بیان اینکه اولویت اصلی این دانشگاه تثبیت جایگاه بود افزود: پیش از پرداختن به توسعه کیفی باید زیر ساخت ها تکمیل شود و در تمامی استان های کشور ساختمان دانشگاه آماده شدند در حالیکه پیشتر وضعیت خوبی نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: توقع ما با توجه به امکانات، زیر ساخت ها و سامانه، از مراکز علمی کاربردی مناسب نبود و نیازمند اجرای زیر ساخت ها برای رسیدن به این مرحله بودیم.

امید اظهار داشت: به علت ساختار پیچیده دانشگاه جامع علمی کاربردی و ذی‌نفعانی که وجود دارد، اجرای هر یک از  طرح های توسعه کیفی پرتنش بود. 

وی با بیان اینکه با وجود یک هزار و ۷۰ دانشگاه جامع اما هیچیک دارای میثاق نامه و اساسنامه نبودند افزود: این مسائل گرفتاری ایجاد کرده و در طرح دعوا در محاکم قضایی نیز ما محکوم می‌شدیم.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: هم اینک بیش از ۹۰ درصد مراکز غیردولتی این دانشگاه دارای اساسنامه تثبیت شده هستند و ما می دانیم که از مراکز چه می خواهیم. 

امید گفت: اولویت دوم این مرکز ماموریت گرایی است ، در این راستا تعداد کد رشته محل ها که در کشور در حال افزایش است از ۱۲ هزار به پنج هزار و ۵۰۰ کاهش یافت و با اجرای طرح خوشه بندی وضعیت مشخص است. 

وی ادامه داد: هم اینک تکلیف مراکز دانشگاه علمی کاربردی بر اساس تخصص و محیط کاری مشخص است در حالیکه پیشتر ماموریت هر مرکز موضع تنش بود به گونه ای که مرکز فرهنگ و هنر، رشته صنعتی ارایه می کرد و در کار هم مداخله می کردند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار داشت: برخی از مراکز علمی کاربردی زیان ده موجب نزول کیفیت فعالیت این مراکز شده بود که با اجرای طرح آمایش مقرر شد تنها در مناطق مورد نیاز این قبیل دانشگاه ها دایر شود.

 امید گفت: مسئولان استانی از این پس به متولیان دانشگاه علمی کاربردی می گویند که چه رشته ای نیاز دارند و بر اساس نیاز آن استان مطالعه، نیاز سنجی و رشته دایر می شود.

وی یادآوری کرد: پیشتر بین مراکز علمی و کاربردی تفاوتی وجود نداشت اما از ۲  سال گذشته مراکز بر اساس عوامل کیفی با نشانگرها مختلف سطح بندی شدند که امسال ۲۰۰ مرکز ارتقای جایگاه داشتند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: برخی از مراکز علمی و کاربردی در سطح چهار قرار گرفتند که در این راستا ۲۰ مرکز از چرخه خارج شده و پذیرش دانشجو توسط این مراکز از سال تحصیلی جدید معلق شد.

امید افزود: با تصویب هیات امنا در نیم سال اول ۹۸-۹۷ ،  برای تعدادی از دروس آزمون متمرکز انجام شد و در نیم سال دوم نیز در ۶ استان برای دروس مشترک آزمون متمرکز برگزار شد.

وی بیان کرد: در راستای ارتقای کیفیت تمامی مدرسان دوباره ارزیابی علمی و عمومی شدند که شماری از آنها نمره و امتیاز کافی را کسب نکردند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار داشت: طبق برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصد آموزش ها مهارتی باشد که برای تحقق این خواسته نمی شود انتطار داشت هزینه ۱۰۰ درصد آن از سوی مردم پرداخت شود. 

امید اضافه کرد: دانش آموزی که هنرستان درس می خواند برای یک دوره علمی کاربردی باید ۵۰ میلیون ریال بپردازد بنابراین از نمایندگان مجلس درخواست می شود برای کاهش این هزینه اعتباری اختصاص دهند.

وی گفت: در قالب آموزش پودمانی طی قرادادی با ستاد کل نیروهای مسلح، درصدد زیر پوشش بردن ۳۰۰ هزار سرباز هستیم.

۷۵۲۶/۲۰۸۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افتتاح طرح همدان انتخاب رشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۲۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به منظور توسعه کمی و کیفی پژوهش‌های بین‌رشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی در زمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث مرکز ملی نوآوری مغز در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران درحال اجرا است.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکردهای شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تأسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

کد خبر 6098081

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه