Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کیومرث امجدیان کارشناس آموزش و پرورش و از مدیران پیشین این وزارتخانه در برنامه روزنه رادیو گفت‌وگو درباره اهمیت آموزش  در توسعه پایدار بیان کرد: توسعه برای آن که انسان را به سطحی از رفاه می‌رساند مورد توجه است و یکی از زیر ساخت های اصلی این مهم توسعه تعلیم و تربیت محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: تربیت اخلاقی یکی از مبناهای توسعه پایدار است  که در این مورد دانش‌آموزان باید یاد بگیرند به جای تعرض به حقوق یکدیگر عشق بورزند. همچنین تربیت اقتصادی و دیگر ساحت‌های تربیتی باید مورد توجه قرار  گیرد.

امجدیان با اشاره به اینکه توسعه پایدار با تمام ساحت‌های تعلیم و تربیت در ارتباط است اظهار کرد:‌ باید ببینیم که تعلیم و تربیت چگونه سهم خود را در موضوع توسعه پایدار ایفا می‌کند.

این کارشناس آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا آموزش و پرورش فعلی در تحقق اهداف توسعه پایدار وارد عمل شده است، یا خیر، بیان کرد: باید ببینیم نگاه حاکمیتی به این موضوع چگونه است و چقدر به زمان محدود می‌شود چرا که توسعه پایدار به آینده دور توجه دارد و در واقع بر تحقق آن به جای آن که میراث‌دار گذشتگان باشیم، امانت‌دار آیندگان هستیم.

او ادامه داد: در کشور ما بسیاری از ناهنجاری‌ها وجود دارد که زیربنای آن به نظام تعلیم و تربیت برمی‌گردد و می‌توان با توجه بیشتر به نظام تعلیم و تربیت به جای درمان پیشگیری کرد.

این کارشناس آموزش و پرورش تصریح کرد: اخلاق مبنای توسعه است و به بیانی دیگر توسعه پایدار بدون اخلاق بی‌معناست.

امجدیان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که با وجود برنامه درسی قدیمی در نظام تعلیم و تربیت و تأکید بالایی که خانواده‌ها صرفا برای تقویت بعد آموزشی  فرزندانشان دارند، آیا توسعه پایدار و اخلاق مداری به نتیجه می‌رسد یا خیر، گفت: یکی از نکات مهم دیگری که در توسعه پایدار مورد توجه قرار می‌گیرد، توجه به مهارت‌های زندگی است، دانش‌آموز ما باید برای زندگی در دنیای امروز  و آینده آماده شود، اما اکنون به جای آن که به مهارت‌های زندگی توجه شود، آموزش موضوعات درسی را مورد توجه قرار دادیم، در حالی که باید دید نظام تعلیم و تربیت برای زندگی کردن چه روشی را در نظر  دارد.

این کارشناس آموزش و پرورش افزود: توجه به عدالت هم یکی دیگر از موضوعات زیربنایی در پیشبرد اهداف توسعه پایدار است که باید در نظام تعلیم و تربیت هم به آن توجه شود.

امجدیان با بیان اینکه مباحث در نظام تعلیم و تربیت محتوا محور است و همه مطالب به کتاب درسی ختم می‌شود، اظهار کرد: معلم فعالیت‌هایش را صرفا بر اساس کتاب هماهنگ می‌کند در حالی که باید به تفاوت‌ها توجه کنیم، این در حالی است که اکنون فعالیت محور بودن را مورد غفلت قرار دادیم.

او تاکید کرد: در نظام آموزشی به دنبال تربیت کردن باید باشیم نه آنکه فقط هدف ما تربیت شدن باشد بنابراین باید آموزه‌های نظام تعلیم و تربیت دانش‌آموزان را برای زندگی آینده به نحوی شایسته آماده کند.

انتهای پیام/

تعلیم و تربیت زیربنای توسعه پایدار است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانش آموزی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۲۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود

 محمد کرمی در جلسه شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم  گفت:معلمان نیرو تربیت می‌کنند و در ابعاد مختلف و شاخه‌های گوناگون موجود در جامعه انسان را آماده کرده و خواهند کرد.

وی گفت: تربیت در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین گرامی است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: بهترین فرصت برای آموزش و پرورش مهیاست تا فرزندان جامعه را در مسیر رشد و بالندگی و توسعه همه جانبه شخصیت آنان تربیت کنند.

کرمی بیان کرد: همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند و باید ظرفیت سنجی و بسترآفرینی برای تحقق اهداف نظام آموزشی و تربیتی انجام شود.

وی تاکید کرد: معلمان با ذهن و فکر و اندیشه دانش‌آموزان سر و کار دارند و مقام و جایگاه تعلیم و تربیت به دلیل اینکه رسالت پیامبران است؛ دارای ارزش و اهمیت است.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های ذاتی فراوانی هستند که باید توسط معلمان و با هدفگذاری بلند، هدایت و ارشاد و تربیت شوند.

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه از برگزاری بیش از هشت هزار عنوان برنامه در ایام هفته گرامیداشت مقام معلم خبر داد و اظهار کرد: مهمترین رویکرد دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی خواهد بود.

حسن بروشکی افزود: در ایام هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم برنامه‌های مختلف و متنوعی با هدف نکوداشت جایگاه علم و معرفت و مقام والای معلمان در استان پیش بینی شده که در حال انجام است.
وی افزود: اگر چه بخش‌ها، حوزه‌ها و دستگاه‌های مختلفی در بدنه جامعه به مردم خدماتی ارائه می‌دهند؛ اما دستگاه تعلیم و تربیت مجموعه‌ای متفاوت و متمایز با دیگر نهادها است.

مدیرکل آموزش و پرورش بیان کرد: از مهم‌ترین اولویت‌ها و رویکردهای دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی خواهد بود.

بروشکی تاکید کرد: سال ۱۴۰۳ سال نهضت ملی آموزش و اجرای پرشتاب سند تحول بنیادین خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: با تلاش همکاران خوش فکر در سطح ادارات و مدارس و مشارکت و همراهی دستگاه‌های همسو، زمینه لازم برای برگزاری آزمون‌های پایانی فراهم شده است.

بروشکی با اشاره به آزمون‌های نهایی دانش آموزان پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم، اظهار داشت: همراهی و درک مشترک خانواده ها و اولیا از این موضوع بسیار حائز اهمیت و تسهیل گر دستیابی به اهداف مورد نظر خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تجلیل از چهره‌های ماندگار تعلیم و تربیت استان
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • راه حل مشکلات جامعه باید در نظام تعلیم و تربیت، آموزش داده شود
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است