Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@21:14:52 GMT

113 هکتار کشت زعفران

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۱۴۲۷۰

«حسین زینلی» ضمن اشاره به اینکه زعفران یکی از مهمترین گیاهان دارویی ایران است، افزود: هم اکنون نزدیک به یک میلیون نفر در زمینه کشت و کار این گیاه اشتغال دارند.

وی اظهارداشت: طی 11 سال گذشته بطور متوسط هرساله پنج هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاه زعفران در کشور اضافه شده است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته 280 تن زعفران به خارج از کشور صادر و 350 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بطورکلی در پنج ماهه سال جاری نیز به رغم تمامی موارد و مشکلات 76 تن زعفران به خارج صادر شده است.
زینلی به رادیو اقتصاد اظهارداشت: کشت گیاه زعفران از سوی کشورهای دیگر جهان نیز در حال توسعه است از اینرو ضرورت دارد این محصول ارزان تر به دست بازارهای جهانی برسد.
وی گفت: زعفران در بین محصولات کشاورزی ایران از اهمیت اقتصادی و اجتماعی بسیار بالایی برخوردار است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سازگاری با شرایط اقلیمی ایران، اشتغال‌زایی مناسب، ارزآوری بالا، نیاز آبی کم و غیره از جمله مزیت های مهم این محصول راهبردی کشاورزی است.
وی اظهارداشت: بالاترین سطح زیر کشت زعفران در حال حاضر مربوط به ایران است بنابراین باید به هر نحوی که امکان دارد با روش های بهزراعی عملکرد تولید و با روش های بهنژادی کیفیت این محصول را ارتقا بخشید.
زینلی گفت: توسعه مکانیزاسیون یکی از روش های بسیار مهمی که می تواند محصول زعفران را برای کشور، کشاورزان و صادر کنندگان اقتصادی کرد.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از دو سال پیش تمرکز خود را بر روی توسعه مکانیزاسیون زعفران معطوف کرده است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: جالب که بدانید تا امسال هیچ نوع عملیاتی روی سورتینگ پیاز زعفران در کشور انجام نمی شد اما خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته امسال برای نخستین بار سورتینگ پیاز زعفران در ایران انجام و پیازهای عاری از هرگونه بیماری، با اندازه های مشخص به روش های استاندارد بسته بندی و در اختیار کشاورزان برای کشت و کار قرار گرفت.
وی گفت: جدا از این سال گذشته و امسال کشت پیاز زعفران در اغلب مزارع مملکت به خصوص اراضی بزرگ و وسیع بصورت مکانیزه انجام شده است.
زینلی ضمن اشاره به اینکه دستگاه های کاشت پیاز زعفران در ایران بصورت فراوان وجود دارد، افزود: هم اکنون در زمینه کاشت این گیاه بصورت مکانیزه هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد.
وی اظهارداشت: امسال برای نخستین بار «برند ملی زعفران ایران» ثبت و «برند بین المللی زعفران ایران» نیز در حال ثبت شدن است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: جدا از این نشان جغرافیایی زعفران ایران نیز به ثبت رسیده است.
وی افزود: مشکل اساسی در حوزه زعفران ایران اینکه هنوز یک شرکت بزرگ هلدینگ در کشور وجود ندارد که بتواند با دنیا با یک زبان صحبت کند.
زینلی در ادامه یادآورشد: ایران در حال حاضر بیش از 90 درصد زعفران دنیا را تولید می کند بنابراین بایستی بتواند خود قیمت گذاری واحدی را هم انجام دهدنه اینکه خارجی ها برای محصول زعفران ایران قیمت گذاری کنند.
برنامه «روی خط بازار» کاری از گروه کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد بوده که از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 11 به مدت 60 دقیقه به تهیه کنندگی «مهرگان سوادکوهی و حمیده رضا سلطانی» با هدف ارائه یک تصویر بزرگتر و کاملتر و قابل درک از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار می گیرد و علاقمندان می توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000FlJ برچسب ها: کشت ، زعفران ، هکتار

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کشت زعفران هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۴۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ضرورت شناسنامه‌دار کردن باغات مازندران گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسن رزاقی در همایش باغداران شهرستان قائم شهر، با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به باغداران درباره اهمیت شناسنامه کردن باغ و دریافت پروانه کسب و کار گفت: شناسنامه دار شدن باغات در 22 شهرستان مازندران اجرا می‌شود و هم اکنون با همکاری مسئولان و کارشناسان اتاق اصناف کشاورزی مازندران در حال انجام است.

وی افزود: در طرح شناسنامه دار کردن باغات که در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و با هدف واگذاری فعالیت کشاورزی و باغی به مردم انجام می‌شود، ساماندهی فعالیت باغداران مازندران و تولید محصول سالم که قابلیت صادراتی داشته باشد، اجرا می‌شود.

رزاقی گفت: تاکنون 15 هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شدند.

وی تاکید کرد:  پیش بینی می‌شود قبل از برداشت مرکبات امسال در شهریور، باغات مرکبات شناسنامه دار بشوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 230 هزار بهره بردار مرکبات در مازندران داریم و در 160هزار هکتار باغات استان سالانه بیش از سه میلیون تن محصول مرکبات برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید در باغات مازندران قابل توجه است و ارتقای کیفیت محصول برای صادرات ضرورتی است که باید به آن توجه شود.

رزاقی گفت: باغداران مازندران با شناسنامه دار کردن باغات می‌توانند در تولید مرکبات نقش ایفا کنند.

وی یادآور شد: عضویت باغداران و کشاورزان در اتاق اصناف کشاورزی هم یک فرصت برای باغداران بوده که می‌توانند در تعیین قیمت عادلانه محصولات مطالبه گری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟