Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوشهر- بنا بر آمار طول سواحل کشور حدود پنج هزار و ۸۰۰کیلومتر است که ۸۹۰ کیلومتر آن در شمال واقع است و مابقی نوار ساحلی در استان‌های جنوبی قرار دارد و این در حالی است که باوجود دسترسی ساده این ساحل‌نشینان به آب‌های بین‌المللی و قریب به‌اتفاق ساکنان مرز ساحلی با محرومیت روبه‌رو هستند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: استان هرمزگان در جنوب کشور نیز دارای ظرفیت‌های گردشگری است که به دلیل عدم اجرای سند جامع گردشگری بهره چندانی از این سرمایه عظیم نبرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی‌که صحبت سرمایه‌گذاری در دریا می‌شود همان تفکر قدیمی یعنی ایجاد سکوهای نفتی و کشتی‌های صیادی متبادر به ذهن می‌شود و هیچ سرمایه‌گذاری به این فکر نمی‌افتد که چگونه می‌توان بر روی آب پول درآورد.

چرا ایرانیان به نسبت برخورداری از مرزهای بزرگ دریایی، اقتصاد دریایی ندارند؟ چرا ایران در بحث گردشگری دریایی حرفی برای گفتن ندارد همگی در زمره سوا لاتی است که نیاز به ریشه‌یابی دارد.

در حال حاضر بسیاری از جاذبه‌های تاریخی هرمزگان اعم از خشکی و دریا به دلیل نبود سند جامع آمایش گردشگری در حال تغییر کاربری است.

وقتی به جنگل‌های حرا نگاه می‌کنید این طبیعت خدادادی با این زیبایی در داخل دریا منطقه سرسبز و دیدنی برای گردشگری است اما به دلیل محافظت نکردن علاوه بر شکستن شاخ و برگ آن‌ها محلی برای مخفیگاه قاچاقچیان سوخت شده است.
امروز در بیشتر جزیره استان ازجمله کیش و قشم به اسم سرمایه‌گذاری و جذب گردشگر بخشی از ساحل طبیعی استان تغییر کاربردی داده‌شده که شباهتی  به یک جزیره ندارند درحالی‌که این طبیعت خدادادی نباید در آن ویلا و هتل و پارکینگ‌های بزرگ ساحلی ساخته شود.

سیاست‌های نادرست

حمید سلیمانی مقام، کارشناس صنعت حمل‌ونقل دریایی  می‌گوید: در استان‌های شمالی ما در فصل گردشگری یک تا ۱۰میلیون تراکم جمعیت در نقاط خیلی کوچک ایجاد می‌شود که خود باعث آلودگی، ترافیک، بیماری و درگیری است و دریغ از امکانات؛ دریغ از یک قایق چوبی، سبک و پارویی.

وی اظهار می‌کند: تنها قایق‌های موجود قایق‌های فایبرگلاس زمان جنگ است که عده‌ای آموزش‌ ندیده نزدیک به ۱۰ تا ۱۲ گردشگر را در آن می‌نشانند و می‌گردانند، روشی ناایمن که در هیچ‌ کجای دنیا مرسوم نیست.

سلیمانی مقام می‌گوید: در کشور ما ساده‌ترین امکانات حتی برای تماشای دریا وجود ندارد و پولی که دولت برای سواحل پیش‌بینی کرده است، دست شهرداری‌هایی افتاده که کوچک‌ترین اشرافی بر این قضیه ندارند.

وی عنوان می‌کند: تفکری که یک شهرداری در ارتباط با ساحل سازی دارد، بتن و آرماتور است، غافل از اینکه در هیچ کجای دنیا در سواحل در بخش گردشگری دریا از بتن و آرماتور استفاده نمی‌کنند، بلکه باید از ترکیبی مانند چوب که در طبیعت موجود است استفاده کنیم، آن‌ها با استفاده از موادی مانند بتن، زیبایی و نظم ساحل را برهم می‌زنند و حتی دمای ساحل را دستخوش تغییر می‌کنند.

سند آمایش

در این رابطه یکی از فعلان گردشگری استان بیان می‌کند: طرح گردشگری خوبی تهیه‌شده که باید آن‌ را پذیرفت و اجرا کرد اما  طرح گردشگری استان باید با سند آمایش هماهنگ، متناسب و همخوان شود.

شیرخانی مدیریت‌های کوتاه‌مدت ۲ و ۳ ساله از آسیب‌های کشور می‌داند و می‌افزاید: این موضوع باعث شده تا مدیران از پرداختن به کارهای اصولی و اساسی بازمانده و به کارهای کوچک و زودبازده‌ای بپردازند تا کارنامه‌ای برای نشان دادن داشته باشند.

به گفته این مدرس دوره‌های تورگردی می‌افزاید: به نظر می‌رسد مدل پیشرفت هرمزگان تحمیلی است درصورتی‌که پیشرفت باید با توجه به ظرفیت‌های محلی و آمادگی سرزمینی باشد که این‌ها بسیار مهم و پیش‌نیاز است و این نقش سند آمایش را نشان می‌دهد.
وی می‌افزاید: به‌عنوان‌مثال هتل داران نامه معافیت مالیاتی دارند ولی اداره مالیات استان به آن رسیدگی نمی‌کند یا شرکت توزیع برق به معافیت ۵۰ درصدی هتل‌ها بی‌توجه ای می‌کند.

شیر خانی  بابیان اینکه اکنون شاهد چندگانگی و موازی کاری هستیم می‌افزاید: به‌عنوان‌مثال بنیاد برکت مسئول پیشرفت جزیره هرمز است ولی اداره‌های دیگری هم در اینجا فعال هستند.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر مردم جزیره هرمز که به بهشت زمین شناسان جهان معروف است به خاطر آسیب‌هایی که گردشگران به‌نظام فرهنگی آن وارد کرده‌اند معترض هستند  لذا باید بررسی شود آیا با مدل پیشرفت کنونی توانسته‌ایم به‌گونه‌ای توان‌افزایی پایدار ایجاد کنیم که فرهنگ، جامعه و محیط‌زیست آسیب نبیند و اگر نتوانستیم دلیلی برای ادامه این مسیر وجود ندارد.

مدرس گردشگری خاطرنشان می‌کند: گردشگری تنها راه پیشرفت هرمزگان نیست که آن را به‌عنوان ستون اول و آخر پیشرفت بدانیم، این تنها یکی از راه پیشرفت هرمزگان است.
 


 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بوشهر گردشگری دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۴۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناپایداری های جوی و دریایی در هرمزگان

براساس اعلام اداره کل هواشناسی هرمزگان ،امروز در ساعات صبح جوی آرام حاکم است و شرایط دریا نیز جهت تردد‌های دریایی مساعد خواهد بود، اما در ساعات بعدازظهر و شب، تحت تاثیر فعالیت سامانه همرفتی در پاره‌ای نقاط استان ناپایداری‌های جوی و دریایی پیش بینی می‌شود.

 امروز در ساعات بعدازظهر و شب در پاره‌ای از نقاط استان بویژه ارتفاعات رشد ابر‌های همرفتی، رگبار پراکنده باران، رعد وبرق گاه تگرگ و تند باد لحظه‌ای پیش بینی می‌شود و سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها نیز دور از انتظار نیست. 

توصیه می‌شود از قرارگیری در حریم و بستر رودخانه‌های فصلی و صعود به ارتفاعات خودداری شود.

 در برخی نقاط ساحلی و مناطق دریایی استان نیز، وقوع ناپایداری‌های موقتی به صورت تند باد لحظه‌ای و گردوخاک دور از انتظار نیست.

 از روزیکشنبه در مناطق دریایی استان بویژه تنگه هرمز و شرق خلیج فارس افزایش باد شمال شرقی تا جنوب شرقی پیش بینی می‌شود و دریا طی ساعاتی نسبتامواج خواهد شد و به تناوب تا روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت تداوم خواهد داشت؛

لذا توصیه می‌شود در این مدت شناور‌های سبک صیادی و تفریحی از تردد خودداری کنندو تمهیدات لازم جهت تردد ایمن سایر شناور‌ها صورت پذیرد.

 به لحاظ دمایی، نوسانات ۱ تا ۲ درجه‌ای دما در استان مورد انتظار است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ناپایداری های جوی و دریایی در هرمزگان
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • جذب ۵۰۰ هزار گردشگر به چشمه مرغاب
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد
  • هرمزگان کار نگهداری ۱۰۰۰ کیلومتر نوار ساحلی توزیع برق را برعهده دارد