Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@05:23:13 GMT

راه‌اندازی منطقه نوآوری صنعت نفت

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۱۶۰۸۰

راه‌اندازی منطقه نوآوری صنعت نفت

به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه با معاونت علمی و فناوری در حاشیه دوازدهمین جشنواره فناوری نانو به راه‌اندازی زیست بوم ری اشاره کرد و گفت: این منطقه در مساحتی به وسعت ۳۰ هکتار در منطقه شهرری نزدیک پالایشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود.

وی اضافه کرد: ایجاد این منطقه برای شتاب‌دهنده‌ها، استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق‌های حمایتی و مشاوران و همچنین متقاضیان دریافت فناوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نفت با بیان اینکه صنعت نفت ظرفیت عظیمی دارد و سالی چند ده میلیارد تقاضا به بازار عرضه می‌کند خاطرنشان کرد: از این ظرفیت می‌توان درراستای توسعه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرد.

زنگنه با بیان اینکه ما در راستای پیشرفت فناوری راه طولانی در پیش داریم، گفت: شرکت‌های تابع صنعت نفت نیازهایی برای حوزه‌هایی چون افزایش برداشت دارند.

وی با اشاره به مهمترین بخش های صنعت نفت تصریح کرد: کاتالیست‌ها، فرآیندهای پتروشیمی و پالایشگاهی مهم‌ترین بخش‌های حیاتی صنعت نفت هستند؛ همچنین مسائل زیست محیطی، تصفیه آب، انتقال حرارت و خردگی از دیگر زمینه‌هایی در صنعت نفت به شمار می روند که ظرفیت همکاری با شرکتهای فناور را دارند.

وزیر نفت گفت: انعقاد این تفاهم‌نامه با معاونت علمی نماد یک اهتمام دوجانبه در صنعت نفت است تا زمینه‌ بهره‌برداری از فناوری‌های تولید شده در کشور فراهم شود.

وی ادامه داد: ما قطعا از فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور حمایت خواهیم کرد ضمن آنکه با امضای این تفاهم‌نامه همکاری دو طرفه میان معاونت علمی با وزارت نفت ایجاد می‌شود.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری در مراسم انعقاد تفاهم نامه با بیژن زنگنه وزیر نفت بیان کرد: اهتمام وزارت نفت در حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها قابل تقدیر است. همچنین اقدام دیگر راه اندازی منطقه نوآوری نفت است که شخص وزیر پیگیر آن است.

ستاری ادامه داد: با این اقدامات در ۲ سال آینده زیست بومی شکل می گیرد که نیروی خلاق جوان در آن حوزه فعال هستند.

کد خبر 4742989 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: بیژن نامدار زنگنه وزارت نفت نوآوری اربعین 98 تحقیقات علمی فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان فناوری نانو جایزه نوبل امنیت اطلاعات محمد جواد آذری جهرمی هوش مصنوعی گوگل موبایل مایکروسافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۶۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها