Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پژوھشگاه میراث فرھنگی و گردشگری گفت: با مطالعات مشترکی که گروه ھای داخلی و خارجی در حال انجام آن ھستند، محوطه تاریخی ریوی به عنوان منبعی مهم برای پاسخ دھی به بسیاری از خلأھای احتمالی جریان فرھنگی در شمال شرق کشور شناخته می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرھنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی؛ بهروز عمرانی روز پنج شنبه 18 مهرماه جاری در جریان بازدید از محوطه تاریخی ریوی و آغاز  فصل جدید کاوش ھای این محوطه، اظهارداشت: «ریوی» به سبب اینکه می تواند زوایا و نقطه‌ھای تاریک از روند و جریان فرھنگی شمال شرق کشور را روشن کند برای جامعه باستان شناسان حائز اھمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


رییس پژوھشگاه میراث فرھنگی و گردشگری کشور با اشاره به مشارکت ھیئت باستان شناسی آلمانی در این پروژه، تصریح کرد: در پژوھشگاه میراث فرھنگی و گردشگری کشور بیش از 30 تفاھم نامه داخلی و چندین تفاھم نامه خارجی داریم که یکی از آن ھا، ھمکاری با موسسه باستان شناسی آلمان است. 


وی عنوان کرد: بهره مندی از توان علمی و ظرفیت مجموعه ھای برون مرزی، به جهت دسترسی آنان به منابع اولیه و مطالعات بیرونی، برخورداری از فناوری و امکانات خوب، به ما کمک می کند تا در پاسخ به سؤالات طرح شده در رابطه با موضوع، قدم ھای درست تری برداریم. 


عمرانی با اشاره به اینکه حضور آلمانی ھا در «ریوی» با بهره مندی از ظرفیت ھای پژوھشگاه بوده و مقدمه ای برای شرایط سازی به منظور حمایت ھای بیشتر است، گفت: در پژوھشگاه میراث فرھنگی و گردشگری کشور، در حال پیگیری پروژه ای ھستیم که بخشی از آن به شمال شرق کشور برمی گردد و در آن حتماً از این ظرفیت ھا بیشتر استفاده خواھیم کرد. 


رییس پژوھشگاه میراث فرھنگی و گردشگری کشور، مساعدت مسئولان استانی به منظور تحقق اھداف پیش بینی شده برای سایت «ریوی» را ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد: ایجاد پایگاه داده این سایت، با ھمکاری ادارات استانی و به ویژه مراکز آموزشی که پیوستگی جریان علمی در  آن ھا جدی تر است، بتوانیم در آینده از این منابع برای پاسخ دھی به بسیاری از مسائل و نقاط تاریک جریان فرھنگی شمال شرق کشور کمک بگیریم. 


عمرانی با بیان اینکه پژوھشگاه میراث فرھنگی، نهادی مطالعاتی ذیل وزارت میراث فرھنگی، گردشگری و صنایع دستی است که به بهره مندی از قابلیت ادارات کل استان ھا توجه دارد، اظهارداشت: تلاش خواھیم کرد تا دریچه بازدید از سایت ھایی ھمچون «ریوی» را برای مردم و عموم فراھم کنیم و به تبع آن شاھد رونق بیش از پیش گردشگری باشیم.

 

 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین شیراز کانون های فرهنگی هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زائران اربعین حسینی کانون های مساجد کرمان مطالعات پژوهشی تپه ریوی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۸۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد حمزه زاده روز دوشنبه در نشست ستاد احیای ربع رشیدی تبریز، مساحت عرصه و اعیانی این اثر باستانی و تاریخی در تبریز را طبق اسناد کهن بیش از ۹۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: اما این محل در طول هفت قرن همواره مورد تهاجم و دستبرد حکومت ها و جوامع محلی قرار گرفته و در زمان حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیا است.

به گفته وی در سال های اخیر و با مساعدت نهادها و ارگان های مختلف بیش از یازده هکتار این مجموعه تملک و آزادسازی شده است.

حمزه زاده با اشاره به اجرای پنج فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در مجموعه ربع رشیدی، ادامه داد: این مجموعه در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.

وی جلوگیری از ساخت و سازها در حریم محوطه و تلاش برای تملک اماکن واقع در حریم از جمله پمپ بنزین خیابان عباسی را از رویکردها و اهداف اصلی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برشمرد.

حمزه زاده اراضی محوطه ربع رشیدی را بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی یاد کرد و گفت: به دلیل اهمیت موضوع راه دسترسی از کف خیابان تا برج ربع رشیدی با پلکان های چوبی و با فاصله از سطح خاک پوشانده شده است تا مراقبت های لازم و کافی از این محوطه به عمل آید.

وی گفت: هر گونه اقدام مرمتی و ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران در ربع رشیدی با استفاده از سازه های برگشت پذیر به طبیعت ممکن است.

کد خبر 6092428

دیگر خبرها

  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان