Web Analytics Made Easy - Statcounter

با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با توجه به اینکه عزاداران سرور و سالار شهیدان اقدام به پیاده روی مسیر نجف تا کربلا می‌کنند یکی از نکات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است. 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، در مسیر راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواکب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نکته مهم در این مواکب بهداشت است، همچنین زائرین در طول مسیر باید به تغذیه خود توجه کافی نموده تا بتوانند مسیر این راهپیمایی را بدون هیچ مشکلی و با بالاترین درجه از معنویات سپری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم ابتلا به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتی

مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در خصوص موارد بهداشتی که در طول مسیر راهپیمایی اربعین زائرین باید به آن توجه کرد، گفت: یکی از مسائل مهم در این راهپیمایی تغذیه است و با توجه به شرایط جوی کشور عراق که  گرم است زائرین همواره باید  مایعات و آب کافی بنوشند تا در طول مسیر دچار کم آبی نشوند.

این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زائرین از آب های معدنی اظهار داشت: به دلیل انتقال آلودگی های میکروبی، عفونی وانگلی که به راحتی از طریق آب و شربت های خنک قابل انتقال است؛ زائرین باید از مصرف این مایعات خودداری کرده و تا حد ممکن از آب های معدنی استفاده کنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میکروبی می تواند فرد را دچار مسمومیت کند. 

وی در ادامه بیان کرد: در طول این مسیر موکب های مختلفی آماده پذیرایی از زائرین هستند اما طبعا بیشتر غذاها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امکانات تهیه این غذاها ممکن است بسته به شرایط موجود کم یا زیاد باشد؛ بنابراین به دلیل اطلاع نداشتن زائرین از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است که زائرین برای دریافت غذا به موکب هایی که موارد بهداشتی در آن ها رعایت می شود مراجعه کنند.

غذاهای سرخ کرده کمتر مصرف شوند

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زائرین از مصرف غذاهای سرخ کرده و پر نمک خودداری کنند بیان کرد: امکان مسمومیت برای سالمندان و کودکان بیش از بقیه زائرین است؛ بنابراین این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همچنین افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهای سرخ کردنی که بیشتر مواقع به نمک آغشته هستند خودداری کنند.

وی در خصوص تغذیه بیماران خاص نیز چنین گفت: بیماران دیابتی و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی هستند حتما قبل از سفر باید با پزشک خود مشورت کرده و در طول سفر داروهای خود را همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی که نیاز به تزریق انسولین دارند اقدام به نگهداری انسولین در جای خنک کنند.

نیاز به آموزش کافی در طبخ غذا

حاجی فرجی با اشاره به اینکه آموزش کافی به افرادی که اقدام به پخت غذا در مواکب می کنند وجود ندارد گفت: در تمامی موارد این امکان وجود ندارد که یک سرآشپز اقدام به طبخ غذا کند بنابراین آموزش های کافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ که احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد.

این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینکه در طول مسیر زائرین همواره از غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند اظهار داشت: زائرین همواره باید جهت جلوگیری از گرمازدگی مایعات کافی بنوشند به خصوص گروه های آسیب پذیر که شامل بانوان باردار، کودکان و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الکترولیت ها (آب و مقداری نمک) برای افرادی که به فشار خون مبتلا نیستند جهت جلوگیری از اختلالات الکترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تغذیه سفر پیاده روی اربعین اربعین موکب اربعین اربعین98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۸۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ چند دلار است؟

آفتاب‌‌نیوز :

سید عباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت کشور در کنگره عظیم حج تمتع در اصفهان با اشاره به اینکه کارکنان حوزه حج و زیارت با بهره گیری از امکانات موجود و برنامه‌ریزی مناسب برای تسهیل سازی خدمات اقدام کرده‌اند اظهار داشت: امسال حدود ۸۷هزار و ۵۵۰ نفر زائر و عوامل اجرایی در حج تمتع خواهیم داشت که هر کدام سفیر و نماینده هزار نفر از مردم کشور هستند.

وی با بیان اینکه از بین این مجموعه ۵۳ کاروان به استعداد ۶هزار نفر سفیرانی هستند که از استان اصفهان به سرزمین وحی مشرف خواهند شد خاطرنشان کرد: امسال در راستای ارائه خدمات به زائران و در راستای الگوبرداری از فرمایشات مقام معظم رهبری و موضوع مردمی سازی، تعداد عوامل اجرایی خود را کاهش دادیم.

حسینی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۵ کاروان به استعداد ۷۰۰ نفر عوامل اجرایی و در حج امسال دو کاروان به ظرفیت ۲۲۰ نفر زائر از مجموعه عوامل کم کردیم گفت: سعی شده از خادمان و یاوران حجاج استفاده شود تا بتوانیم هم از وجود زائران بهره بیشتر بگیریم و هم تعداد زائران بیشتری اعزام کنیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از تک تک کسانی که در این مسیر سازمان حج و زیارت و کاروان و زائرین را یاری می‌کنند می‌کنند استدعا می‌کنم نهایت همکاری را با مجموعه سازمان، کاروان و روحانیون داشته باشند.

وی افزود: سعی کردیم در رقابت با دیگر کشور‌های اسلامی بهترین هتل‌هایی را که امکان اجاره آن برای سازمان حج و زیارت وجود داشت برای زائرین اجاره کنیم و توانستیم از کف گروه‌های قیمتی خود یک گروه قیمتی حذف کنیم و کیفیت اسکان را به نسبت سال گذشته افزایش دهیم.

حسینی با اشاره به اینکه در مدینه ۲ آشپزخانه مرکزی و در مکه هم ۲ آشپزخانه مرکزی برای پخت بهداشتی و مطابق با ذائقه همه اقوام ایرانی استفاده می‌کنیم اظهار داشت: تلاش ما این است که رفاه را به دور از رفاه زدگی برای شما عزیزان فراهم کنیم.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: هواپیمایی جمهوری اسلامی مسئولیت انتقال حجاج را از ۲۱ ایستگاه پروازی به عهده خواهند داشت و فاصله مکه و مدینه را با قطار سریع السیر برای اکثر زائرین با زمانی حدود ۲ ساعت خواهیم داشت.

 وی با بیان اینکه در بخش مدیریت منابع مالی امسال به نسبت حج گذشته هزینه ارزی حدود ۳۰۰ دلار کمتر شده است و بخش عمده گرانی قیمت حج تمتع بابت تغییرات نرخ ارز و تورم است.

حسینی اضافه کرد: در حوزه پزشکی امسال ۳۸۰ نفر از کادر بهداشت و درمان در قالب دو بیمارستان در مکه و مدینه و در تمام هتل‌ها خدمات پزشکی داریم.

 رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه میانگین سنی زائرین حج تمتع ۱۴۰۳، ۵۷ سال است متذکر شد: با توجه به طولانی ماندن زمان ثبت نام، سن زائرین در حال افزایش است به طوریکه بیش از ۲۰ هزار نفر از جماعتی که ما میزبانش در عملیات حج هستیم دارای بیماری فشار خون، ۱۳هزار نفر دیابت، بیش از ۴هزار نفر عمل جراحی بزرگ دارند.

وی گفت: در راستای جوانگرایی ۴۰ درصد از مدیران کاروان امسال نسل جوان و نیرو‌های جوان هستند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • هرگونه صدور ویزا برای اربعین باید در خارج از استان خوزستان باشد
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • تداوم ورود موتورسیکلت‌‌ به داخل پیاده‌راه فردوسی سنندج ‌
  • انتخاب «در مسیر نسیم» برای حضور در جشنواره‌ فیلم پاناما
  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • فیلم | تشییع شهید گمنام در ارتفاعات کوهپایه کرمان
  • همایش بزرگ زائران حج تمتع منطقه کاشان برگزار شد
  • هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ چند دلار است؟